Új szankciókat hagyott jóvá az Európai Unió Oroszországgal szemben, írja az AFP jelentése alapján az MTI.

Kitiltották az EU-ból Putyin két lányát, nem köthetnek ki orosz hajók az európai partoknál

Fotó: Youtube

Többek között leállítják az orosz szénimportot, és meg fogják tiltani, hogy orosz hajók köthessenek ki az EU-tagországok partjain. Ez az ötödik szankciós csomag az Ukrajna elleni orosz invázió kezdete óta.

Bár az európai szénimport 45 százalékát Oroszország biztosítja, a jogszabály értelmében augusztus elejétől nem jöhet orosz szén az EU-ba – ahogyan bizonyos orosz építőanyagok és luxustermékek sem. Újabb négy bank ellen fogadtak el pénzügyi tranzakciós tilalmat – ezek a pénzintézetek az orosz banki piac 23 százalékát képviselik.

Célzottan tiltják majd az orosz cégek részvételét az uniós közbeszerzéseken, és kizárják, hogy bármely orosz állami szerv pénzügyi támogatást kaphasson.

Belépési és kikötési tilalmat vezetnek be emellett az orosz (és az orosz üzemeltetésű) hajókra, ez alól mentességet csak az alapvető szükségleteket szállító hajók kaphatnak. Végül újabb 200 orosz ellen rendeltek el beutazási tilalmat és vagyonbefagyasztást – köztük Vlagyimir Putyin két lánya ellen is.

Címlapkép: Youtube

Forrás: MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Virág Árpád
@Horizont: Zelenszkij ás (bűn)társai a saját hazájukban gyilkoltak le folyamatosan 2014 óta Ukrajnában élő oroszokat!!!
Olvasd el mit ír erről (is) Frei !!! Meg még sokan mások...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Proktor
Hogy fognak feljutni a Sió csatornán és hogy fognak elférni a többszáz millió dolláros yachtok a Balatonon? Vagy a Fertő tavi beruházás nekik készül? :-)
Pálinkás Pál
csak így lehet...előbb-utóbb valami orosz milliárdos besokall,és kilöveti a cárevicset...
Virág Árpád
Észak-Koreai vezetővel ezt még soha nem merték megtenni?! Vajon, miért?
Virág Árpád
@Horizont: Öl, rombol, és pusztít otthon! ENSZ sem tesz semmit azokért az emberekért!!! Persze, Kim Jong Un a te szemedben patyolattiszta! Putyin gyermekei meg mehetnek a ... ?!
Virág Árpád
@Horizont: Zelenszkij ás (bűn)társai a saját hazájukban gyilkoltak le folyamatosan 2014 óta Ukrajnában élő oroszokat!!!
Olvasd el mit ír erről (is) Frei !!! Meg még sokan mások...
kereső
@Virág Árpád: Nézz rá a térképre. Oroszország az Uralig- Európa. Fővárosa -Moszkva Európában van. Földrajzilag. A megtámadott ország földrajzilag is teljesen az európai kontinens része, a legnagyobb bűne meg az, hogy nem csak földrajzilag akart/akar Európához tartozni. Ez, meg teljességgel ellentétes putyin érdekeivel- hiszen neki nem opció az erős-és főleg egységes Európa. Neki az olyan "nemzetállamokra" van szüksége , mint Magyarország- amely mostanra már csak inkább földrajzilag tartozik Európához,- és ami a legszomorúbb, az Union belül. Ezért szorgalmazza a magyar kormány , /szorgalmazza- követeli!!!/ Szerbia felvételét-, hogy bomoljon az egység. Kiszolgálva ezzel putyin érdekeit. A lengyelek , csehek,szlovákok már kezdik ezt kapisgálni- ezért kezd bomlani a V4, mert ők azért nem igazán putyin barátok- ami sajnos nem mondható el orbán&Co-ról.

Észak-korea meg Ázsia. És nem igazán jellemző, hogy a szerencsétlenek Európába utaznak, vagy itt lennének azok a vagyonok, amelyeket elloptak tőlük.Nem ismerem , hogy milyen kereskedelmi volumen van az európai országok és É-Korea között, de nem igazán lehet jelentős még az sem.
Dr. Proktor
@Virág Árpád: Megválasztották és eltűrik nem? Teljesen más tudatállapotban vannak min mi.
Az átkosban sem volt kötelező beikszelni a népfront vagy a párt jelöltjét!
kereső
Kitiltották? Orbánék már biztosan ellátták őket is magyar "aranyútlevelekkel"- mint ahogyan az orosz hirszezőket, és más oligarchákat is.
Virág Árpád
@kereső: Ennél az sokkal bonyolultabb! (Oroszországnak egyébként az Ural-hegységen túl van ázsiai része is! S ez nem csak földrajzi kérdés!) A halottnak hitt Szovjetunió - ha más formában - létezett, létezik, és létezni is fog: hívhatjuk FÁK-nak, de akár Kína is betöltheti a funkcióját...
Virág Árpád
@Dr. Proktor: De! Kötelező volt!!! Ez szűnt meg 1990-ben...
kereső
@Virág Árpád: Nem irtál semmi újat. Hoztad Koreát?- hogy ellenük miért nincsenek szankciók. Én mondjuk teljesen tisztában vagyok vele, hogy ha Oroszország földrajzi európai része nem akar Európa része lenni, akkor az ázsiai sem lesz az. És, ha az európai rész békében és társulásban akar élni Európa többi részével, akkor az ázsiai rész is abban fog. Vagy Neked ez nem igy logikus?
Ami meg a szu-t illeti- érdekes, mert nem más országok kezdeményezték anno a felbomlását, hanem volt egy glasztnyoszt-éés Gorbacsov+ az orosz +lettel+litvánok+észtek+ ukrajna+ kazahok+...azaz a szu "tagállamok".Csak jöttek ott is az "önjelöltek", akik inkább vissza a babaruhát- majd jött egy gátlástalan, a kgb emlőin nevelkedett- aki véres polgárháborút vivott előbb a saját népe ellen, majd mindazon köztársaságok ellen, amelyek komolyan gondolták az önállóságukat-és nem bábállamként az oroszok csatlósaiként. Elég ha a grúzokra gondolsz. Az ukrán háború sem most kezdődött- hanem 2014-ben, a Krimben. És, eleinte még volt ellenzéke országon belül is. Ma már gyakorlatilag nincs, mert vagy kinyirta, vagy bebörtönözte-és egzisztenciálisan tönkre tette valamennyit, ma már rendőrállam van- ahol egy háború ellenes papirlapért tizen éves kiskorúakat börtönbe visznek.Én nem akarok igy élni ebben a kis Magyarhonban- pedig orbán ezt a mintát másolja, és egyre inkább.Ezért is kell a "mihazánk"- amelyet már régen , még a 47-es békeszerződés szerint is be kellett volna tiltani, ahogyan a betyársereget és társait is. Ehelyett parlamenti képviseletük van- az oroszbarátságukkal, a rasszizmususkkal, a könyvégetésükkel együtt. Köszönjük nektek, és orbánnak-és valamennyi eddig regnáló magyar kormánynak.
Jozefina
A putyin lányok csak az EU-ból lettek kitiltva, de vajon a többi EU-n kívüli állam is ezt teszi???!!
ómió
A gyerekek nem felelősek a szüleikért! Kivéve, persze, Putyinéit! Ez a legújabb brüsszeli efftársi "terminus technicus"?
rokker33
Hatástalan szankciók...Putyin nem fogja abbahagyni a háborút míg azt meg nem nyeri!
Csizmás Kond
@kereső: Szerinted az orosz nem akar békében élni, szerintem meg az amerikai az aki basztatja az egész világot. Mostanig nagyjából mindenki békében élt de ez amerikának nem haszon és hogy a zsidó eszévek kiötölte hogy miként lehetne zavargást kelteni hogy az egész eurázsia megszenvedje hát íme...egy kis háború és eszi a kefét mindenki...
...és szankciók...ez egy óvodás trükk, mert a hülyéket szédíteni kell. Ha tényleg nem akarnak venni az orosztól semmit akkor szüntessenek be mindent ne csak azt amit nagy nehezen nélkülöxni tudnak...de az már ismét azoknak lenne kár akik belehajszolták a világot ebbe a szarságba.
A putyinozás meg az orosz média kizárása épp azt mutatja hogy csak a saját szennyesüket igyekeznek takargatni, mert azt hiszik, hogy ha csak az általuk közölt hazugságokkal etetik a jónépet azáltal nem kerül napvilágra az általuk keltett mocsok.
Remélem felnőnek a világ vezetői oda hogy egy ilyen szedettvedett, pénzéhes, zsarnokpolitikát folytató amerikán tul tudnak tenni.
kereső
@Csizmás Kond: Putyin csicskákkal nincs dolgom Ne szólogass engem.
Csizmás Kond
@kereső: ..vazze, neked nem is lehet...mitől kéne legyen , ki a lószar vagy te hogy dolgod kéne legyem velem ???...csak próbáltam felhívni a figyelmedet hogy a holdat ugatod...
Aki Én
@Virág Árpád: ...esetleg mert ritkán yachtoznak európai partoknál, és nem tettek földel egyenlővé egy másik államot?
Aki Én
@ómió: Ehhez képest gyakran emlegeted mondjuk Dobrevet...
bence
Mindenhonnan kitiltanám őket ! Lopott , rabolt pénzből páváskodnak !
Pálinkás Pál
@Virág Árpád: mutasd meg melyik idegen országba vonult be észak-korea?...
Virág Árpád
@Pálinkás Pál: Unalmas ugyanaz a kérdés több különböző embertől! Kim Dzsongun a saját népét szívatja! Ennél szarabb nincs!
Ja, de van még egy ilyen geci: Zelenszkij!
Rockxy
ez igy egy zsák szart se ér.
kikell tiltani az uni jóbul a puttin mosógépét, meg a vasalódeszkáját, oszt nézhet körbe, hogy mekkora gyűrődések lesznek majd a zelensky homlokán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.