Olekszij Aresztovics szerint ebben az esetben Oroszországot gyakorlatilag megsemmisítenék a szankciókkal.

"Ukrajna számára az lenne a legjobb, ha Vlagyimir Putyin orosz elnök „élne még egy ideig” – nyilatkozta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója a Centr nevű YouTube-csatornának.

Zelenszkij tanácsadója: "Az lenne a legrosszabb, ha Putyin meghalna"

Fotó: YouTube

A 444.hu cikke szerint Aresztovics már korábban is többször kifejtett elméletének az a lényege, hogy egy ép és egészséges Oroszország örökös, de legalábbis évtizedekre érvényes fenyegetést jelent Ukrajna függetlenségére és fejlődésére, a háború viszont alkalmat ad arra, hogy az agresszor gazdasági és pénzügyi képességeit lenullázzák.

A legrosszabb az lenne, véli a tanácsadó, ha Alekszej Navalnij kijöhetne a börtönből, vagy valamilyen más ellenzéki vezetőnek és erőnek sikerülne kitörnie az ismeretlenségből, majd jelentős népszerűségre szert tennie. „Persze ez is csak Putyin halála vagy a hatalomból való távozása esetén történhetne meg – magyarázta. – Ilyen fejlemények során Oroszországban kialakulhatna a többpártrendszerre épülő valóságos parlamentáris szisztéma, ami lehetővé tenné, hogy rövid időn belül kiegyezzenek a Nyugattal. A Nyugat szomjazik rá, hogy ez a kiegyezés megszülessen. Ekkor visszavonnák a szankciókat, beleértve a csúcstechnológiákra vonatkozókat is, és Oroszország ismét a korábbi ütemben fejlődhetne” – mondta Aresztovics

Forrás: 444.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Tehát, a legrosszabb az lenne, ha Putyin meghalna, és Navalnij kijöhetne, mert egy ép , egészséges vezető által Oroszország nem lenne gazdaságilag lenullázható, így a háború elhúzódna, ráadásul, ha az ellenzék ki tudna törni, persze csak Putyin halála után, akkor még a végén egy többpártrendszerre épülő demokratikus fejlődés indulhatna meg.
Szóval, a tanácsadó szerint az baromi rossz, ha nem egy őrült, hanem egy ép, egészséges vezető kerülne a hatalomba, de még ennél is rosszabb lenne az ország fejlődése.
Asszem, nekem ilyen tanácsadó nem kéne. De még az is lehet, hogy kamu a hír, vagy rossz a fordítás.
S
Macskaszem
@Nyírfa: Akinek ilyen tanácsadója van, nincs szüksége ellenségre.
Csizmás Kond
...gondolom zelenszkyről feltételezik hogy halhatatlan...
Nyírfa
@Macskaszem: Gondolom, ezzel a hírrel most elég sokan hadilábon állunk. Ellenőrizni kéne a forrást, mennyire hiteles.
justhpeter
@Nyírfa: @Macskaszem: Az alapgondolatban van valami, a kivitelezés azonban ma elképzelhetetlen és nem csak Putyin miatt. Gondoljuk el, hogy Oroszország milyen cserealapot tudna felajánlani ? Gyakorlatilag még nem tudjuk, hogy meddig jutnak el a szakkciók, milyen gazdasági állapotban lesz a befejezéskor Oroszország és miilyen szerepe lenne Ukrajna felépítésében. Vagyis először az alapokat kell kiegyenlíteni. Oroszorszám ma nincs abban a helyzetben és sokáig nem is lesz.
Lepényleső
...viszont lehet,hogy nem kifejezetten törekednek rá?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.