Nem elképzelhetetlen, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök az ukrajnai invázió katonai kudarcai miatt harcászati (tactical), vagyis kis hatóerejű nukleáris fegyver bevetéséhez folyamodhat. Erről William Burns, a CIA igazgatója beszélt egy atlantai eseményen.

CIA: Putyin bevetheti a taktikai atomfegyvert Ukrajnában

„Tekintettel Putyin elnök és az orosz vezetés lehetséges elkeseredettségére ... egyikünk sem veheti félvállról azt a fenyegetést, amelyet a taktikai (kis hatóerejű) nukleáris fegyverekhez való esetleges folyamodás jelent”.

A Putyin és kormánya által gyakran emlegetett atomfegyverek, illetve arról, hogy mi a különbség a hadászati és harcászati (strategic és tactical) atomfegyverek között, arról itt írtunk.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Telex

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@kereső: "Maradandót" akar alkotni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
@sgl: Ez a legveszélyesebb.Nem szabadna alábecsülni.
Qqberci
@kereső: "Maradandót" akar alkotni...
Nessy
@Shikari: A Kreml szóvivője amerikai? Meg a többi orosz megszólaló? Mert Putyin üzeneteit ők szíveskednek tolmácsolni! Sajnos, amikor valaki megzakkan, és nem hagyják békén a saját világában, az hamar végképp elszakadhat a valóságtól, veszélyessé válhat!
Toller Béla
...hát igen, de ebben az esetben Ukrajna is kaphat néhány atomtarackot, aknavetőt, stb. a barátaitól ! Mi lesz akkor, putty ?
rokker33
Miért kell a buzi usának hergelnie az oroszokat??Majd úgyis Putyin dönt arról hogy mit tesz és mit nem! Ez ellen sajnos mi kevesek vagyunk!Nem kellene az óceán másik oldaláról ugatni !!! Minket fog bajba sodorni!Geci Biden!
Logogrif
@rokker33: Bolond likból, bolond szél fú...
csagyi
@Shikari: Ha ennyire kretének élnek ott mint te akkor talán..Húzzál már el a szibcsibe te barom idióta!
surdilloFUJT
@durbincs: @durbincs: te genetikai korcs szarosfarok,megint kimyomott orbi és ide okádtál,győzike szerint a devla egye ki a májadat,te büdös rohadék!!!
csipetke
@sgl: tegnap 07:50 Bárcsak igazad lenne. De az ukránoknak már az is késő lenne. Arról volt szó,hogy a saját tábornokai fogják megpuccsolni ezt a zakkant agyú idióta putyint. Csak nemtom,mi tart ilyen sokáig
csipetke
@m73: 09:48 Úgy rémlik,azt hallottam egy doku filmben,hogy a kgb taníttatta a barom putyint hírszerzőnek. Az olyan korú emberek,mint putyin,egytől egyig komcsik voltak. Csakúgy, mint nálunk a fidesz vezérkar. Most meg érdekes módon ők kommunistáznak le másokat
csagyi
@Shikari: Te agynélküli!Régóta figyelem az idehányt idióta soraidat.Abból az látszik,hogy soha,egyetlen egyszer sem tudtál értelmes hozzászólást produkálni.Csak azért firkálsz ide,hogy összeugrasszál embereket,mert a náci haverjaid sem tartanak már téged egy normális embernek.Milyen az aki örül annak hogy emberek ezrei halnak meg egy értelmetlen agresszív háborúban.Te még attól is magömlést kapsz hogy az oroszok bevethetnek nukleáris fegyvert?Azt hol dokumentálták,hogy az oroszokat az ukránok támadták meg és ez a kegyetlen vérengzés csak védekezés a részükről?
Csak egy erkölcsi senki,idióta rém hiheti ezt el azokkal akik egy kupacban veled hasonló gondolatokat hoznak normális gondolkozó emberek közé.Ha ennyre aggódsz az agresszorokért akkor menjél oda és védd meg őket fegyverrel te barom.
csagyi
@Shikari: Amit te hűségnek tartasz az csak egy erkölcstelen,embertelen,tudatlan állapot.
Nagyon is tisztában vagyok a történésekkel és nem lihegem túl egyik felet sem,de ami világos az látható is és nem azt mutatja amit ide firkálsz.A libsire:nem vagyok az mert ebben a mai világban már igazán nem is tudna működni, de büszke lennék ha annak tartanám magamat.Ez az izmus nem neked való így aztán érthető is miért nem vagy az és miért próbálod megsérteni azokat akik a liberalizmus alapértékeiben szeretnének élni.Nézz magadba az életedben legalább egyszer (!) és próbáljál meg ember lenni,talán az életed is derűsebb lesz ettől.
csak úgy....
@csagyi: kár a gözért, @Shikari: tibi egy elmebeteg!
csagyi
@csak úgy...: Köszönöm a soraidat.Tudtam,de a remény hal meg utoljára. Megpróbáltam bár én is gondoltam,hogy nehéz a sodrásból kimenteni. Azért mégis bevállaltam és így jártam. Abban azért vitáznák Veled,hogy ő egy elmerotyi. Rosszabb! Szia.
Lepényleső
Oroszosan így korrekt;az ellenféllel felszámoltattom a nukleáris készletet nemzetközi segítséggel,
megígérek mindent ennek ellenében,aztán ellencsapás veszélye nélkül ellenük bevetem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.