Bár az ellenség veszteségeket szenvedett, Oroszországnak hatalmas erőforrásai vannak mind emberi, mind anyagi szempontból" – mondta Mikola Zsirnov, a kijevi városi katonai közigazgatás vezetője.

Újabb orosz ostromtól tartanak Kijevben

Fotó: Sergei SUPINSKY / AFP

Zsirnov szerint az oroszok jelenleg csak a veszteségeiket pótolják, és újra bevetésre készítik elő alakulataikat. "Ennek ismeretében minden lehetséges forgatókönyvre, így a legrosszabbra is felkészülünk. Arra, hogy újra megpróbálják bevenni Kijevet".

Oroszország március végén adta fel Kijev ostromát, miután nem sikerült megszállni a csapatai utánpótlásához feltétlenül szükséges vasútvonalakat. Offenzívájuk elakadása után április elejére kivonultak Ukrajna északi részéről, mondván inkább a keleti arcvonalon zajló harcokra koncentrálnak. Ukrajna, bár abban nem kételkedik, hogy a donbászi fronton komoly támadás várható, egyelőre kétkedve fogadja Kijev ostromának feladását. Zelenszkij elnök a héten már mondta, hogy Oroszország továbbra is Ukrajna teljes megszállására készülhet.

Forrás: 444.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Ha Kijev megvan, úgy előnyös helyzetből tárgyalnak a megszállt, Dnyeperen túli területekről, semleges zónáról...

És az oroszok végeztek is, ígyis a tervezettnél jóval hosszabbra nyúlt..., Amerika röhög a markába!
rokker33
@verőce21: az usa így is úgy is jól járt ezzel a háborúval.Az oroszok nem nyerhetnek, hisz már a fél világ előtt leszerepeltek és csak azt érték el, hogy Európa is az usa felé forduljon! Biden hátra dőlhet a gáz kőolaj megrendelés az egekbe szökik!Már Európa unió sem akat az oroszokkal foglalkozni!
verőce21
@rokker33: Az USA jól járt, szentigaz!
Eladta a senki számára nem megfizethető palagáz termelését 10 évre előre EU-nak!

Ezért robbantotta ki a háborút...cionista ügynökeivel...!
rokker33
@Shikari: Igen sajnos igaz! Most készül 800 millió dollárért fegyverszállítmányt küldeni az usa az ukránoknak! Ezt ők ingyen adják nekik, mert tudják hogy 2x 3x fogja ezt Európa visszafizetni nekik...Mi nem nyerünk ha nem lesz orosz nyersanyag jobban tesszük, ha az oroszokhoz csatlakozunk!Az európai unió az usát választotta...Mi nem tehetjük meg.
csak úgy....
@Shikari: tibim,te inkább nagyon hülye! :) nem bírtok meglenni a ruszki segg nélkül,annyira hozzászoktatok ? ti magyarok vagytok egyáltalán vagy ruszkibérencek?
csak úgy....
@verőce21: palagáz európában csak a te buksidban létezik ,kedves farkasom!
csak úgy....
@verőce21: és te ezt természetesen elhiszed! :) oszt csövön vagy tartályokban érkezik majd ?- ez csak egy gyönge magyarázat a putyin háborúját védö idióta de magyaros elméletekre ..
verőce21
@csak úgy...: Gyagyás vagy!
Az LNG-t konténerekben szállítják.
csak úgy....
@verőce21: gyagyás az anyád,hogy ilyen hiszékeny borjat ellett ! :)
ne légy bunkó farkasom mert akkor én is az leszek!
verőce21
@csak úgy...: olyanba kötsz bele, amiről gőzöd sincs...? És te vagy felindulva Gyagyás?
Ritka nagy ökör is vagy...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.