Hiába a folyamatos segélyezés, gyorsan fogynak a lőszerek, miközben Putyin is egyre fenyegetőbb.

Miközben az ukrán csapatok orosz követelés ellenére nem adták fel Mariupolt, Joe Biden amerikai elnök és szövetségesei komoly dilemma előtt állnak, amikor arról kell dönteniük, hogy az Egyesült Államok meddig mehet el a harcok sújtotta ország felfegyverzésében. Mindezt úgy, hogy Oroszország jelzi, hogy agresszívabb lépéseket tehet az USA és a NATO fegyveráradatának megállítására – írja elemzésében a CNN.

Dilemma: meddig mehet el Amerika Ukrajna felfegyverzésében?

Fotó: MANDEL NGAN / AFP

Újabb aggodalmak merültek fel azzal kapcsolatban, hogy Ukrajna gyorsan kifogyhat a lőszerekből, mivel egyre hevesebb harcok dúlnak Donbaszban, ahol az orosz hadsereg megpróbálja bekeríteni és elszigetelni az ukrán erőket.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, miközben igyekszik nyomást gyakorolni a szövetségesekre, hogy nagyobb támogatást nyújtsanak ebben a fázisban, azzal érvel, hogy a Nyugatnak ezt a harcot sarkalatos pontnak kell tekintenie Vlagyimir Putyin orosz elnök ambícióinak megfékezésében, és demonstrálnia kell elkötelezettségét a demokrácia védelme iránt.

Zelenszkij arra figyelmeztetett, hogy a Donbaszban folyó harc "befolyásolhatja az egész háború menetét", és közölte, nem áll szándékában területeket feladni Ukrajna keleti részén a háború befejezése érdekében.

Zelenszkij attól tart, hogy ha az orosz hadsereg elfoglalja a donbaszi régiót, ismét megindulhatnak Kijev ellen, hogy átvegyék a hatalmat a főváros felett. A CNN-nek adott interjúban Zelenszkij arra a kérdésre, hogy elégedett-e azzal, hogy az Egyesült Államok a múlt héten újabb 800 millió dolláros katonai segélyt jelentett be Ukrajna számára, Zelenszkij azt válaszolta: "természetesen többre van szükségünk".

"Soha nem lesz elég. Elég nem lehetséges" – mondta Zelenszkij, miközben kifejtette, hogy milyen kihívások várnak országa keleti régiójára.

"Jelenleg is teljes körű háború folyik, így még mindig sokkal többre van szükségünk, mint amennyink ma van ... Nincsenek technikai előnyeink az ellenséggel szemben. Egyszerűen nem vagyunk ott egy szinten".

Bár az Egyesült Államok bejelentette, hogy 18 darab 155 mm-es haubitzerágyút és 40 000 tüzérségi lövedéket küld a legújabb csomag részeként, egy amerikai tisztségviselő szerint ez napokon belül elfogyhat a felerősödő harcok miatt.

Forrás: HVG.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Maccska: shiki tibim,te nem vagy normális! elöbb lesz magyarország kínai tulajdon,mint ukrajna usa.
-ezért is örülök,hogy a fidesz gyözött , most szép lassan ti is megértitek majd,hogy ök csak loptak,csaltak,hazudoztak és nagy magyarkodtak,hogy benneteket butákat a nemzeti érzelgösségeiteken keresztül megvegyenek!
fidesz hatalom= sok buta magyar
magyar1
Addig míg az amerikai fegyvergyártóknak tele vannak a raktáraik és az építőiparuk reményei, hogy lesz munkájuk a háború után Ukrajnában. Zelenszkijt azért puccsolták oda.
Pálinkás Pál
@vacsi: ja...hány napja toporognak a muzsikok?...54..?...hozzájuk képest egy gyenge,kis országgal nem jutnak semmire,mit akarnának a NATO-tól?...ja...és az afgán kecskepásztorok is hazazavarták őket pár éve...
magyar1
@Pálinkás Pál: DE a nato ott van így is, ha nem tevőlegesen de a fegyverek mennek. Na meg Putyinnak is sok eladó porosodott fegyvere van, kell a pénz az új találmányokra.
levarosbukta
@KisTehen: nem úgy látom hogy nagyon törné magát.
ómió
Amig az oroszok totál szét nem lövik a "kegyeltjeiket"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.