Egy elemzés szerint Románia profitálhat leginkább a február végén kirobbant orosz–ukrán háborúból.

Románia lehet az ukrán-orosz háború legnagyobb nyertese – ezért

Fotó: Daniel MIHAILESCU / AFP

Az amerikai Yale egyetemről származó kutatás szerint nem kevesebb, mint 289 multinacionális nagyvállalat hagyta el teljesen az orosz piacot azt követően, hogy az ország megindította az offenzíváját Ukrajna ellen. Ezen felül további 360 cégről derült ki, hogy ideiglenesen erősen korlátozza, vagy akár teljesen meg is szünteti a tevékenységét Oroszországban.

Az Ernst&Young nemzetközi cégcsoport szakértői úgy vélik, az Oroszországból távozó cégek egy része Romániában kíván letelepedni.

A Maszol.hu cikke szerint Romániában elég jól képzett a munkaerő, és még mindig viszonylag olcsó, az informatikai ágazat fejlett, s nagy fejlesztési potenciál van az infrastruktúrában és a logisztikában.

"Több száz milliárdos befektetésekről van szó, amelyek eltűnnek, vagy eladják, vagy pedig áthelyezik őket Oroszországból, Fehéroroszországból és Ukrajnából. Egy költözési folyamat lesz, de hova? Keletre nemigen tudnak menni, a balti államok kapacitása minimális, talán Szlovéniába, ám a legnagyobb potenciállal a beruházások odacsábítását illetően Lengyelország és Románia rendelkezik. A nagy kérdés az: mit tesz a román állam?”

– nyilatkozta Alex Milcev, az EY Románia adóügyi és jogi tanácsadási részlegének vezetője.

Forrás: Blikk.hu, Maszol.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ha jól tudom, mi is szomszédosak vagyunk. És, ha a Mi Istenünk nem olyan látványosan nyalná a Putyuli se..ét, akkor ebből a buliból nem hagytak volna ki minket.
Tehát, nemcsak az EU-s pénzeket bukjuk, hanem még ezeket is, amikkel (csak úgy mellékesen) nemcsak pénz, de technológia, tudás és fejlesztés is jött volna be. Persze, a falusi marinénik és pistabácsik, valamint az orbán-féle rokoncigányok, ezt is nektek köszönhetjük. A határontúliak most külön kaszt. Azok duplán benne lesznek a buliban. A mi pénzünk mellett még azokat is ők nyelik le.
Na,""kedves"" narancsparasztok, ez bizony: ""Jó mulatság, orbáni munka volt!""
ómió
A cégek számára az "adókörnyezet" az egyik legfontosabb! Szóval, magunk se vagyunk esélytelenek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.