Robert Ficót bűnszervezet alapításának és támogatásának bűntettével gyanúsítják.

A szlovák speciális ügyészség őrizetbe venné Szlovákia volt miniszterelnökétVLADIMIR SIMICEK / AFP

A szlovák speciális ügyészség csütörtökön kezdeményezte a főügyésznél, hogy járuljon hozzá a Robert Fico volt miniszterelnök őrizetbe vételéhez szükséges kérvény beadásához – adta hírül a 444.hu. Viszont parlamenti képviselő, ezért Fico csak akkor vehető őrizetbe, ha ehhez a parlament hozzájárul, és a bíróság határozatot hoz róla.

Szerdán a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) kezdeményezte Robert Fico és Robert Kaliňák volt belügyminiszter vizsgálati fogságba helyezését.

Kaliňákot már szerdán őrizetbe is vették. Mindkettejüket bűnszervezet alapításának és támogatásának bűntettével gyanúsítják.

A NAKA a Tisztítótűz nevű akció keretében, 2020-ban több magas beosztású rendőrt is őrizetbe vett, mert a gyanú szerint a rendőrségen belül egy bűnszervezet alakulhatott ki, melynek fejei a nyitrai oligarcha, Norbert Bödör, illetve az országos rendőrfőkapitány, Tibor Gašpar voltak. 

Forrás: 444.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
nálunk a leköszönő parlament egy bűnszervezet, de aki ezt odafent kimondhatná, az is benne van a maffiában, így hát egyelőre csend van és lapítás.
Gazella
Húúú nálunk ez akkora álom, hogy zsírháj börtönbe kerülne.. Pedig csillag börtön tárt karokkal várja.
csipetke
Hápersze... Ha neki is lett volna egy poltpétere, akkor ez nem történt volna meg...
Ó, Istenem, bárcsak már mi is itt tartanánk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.