Nem ment üres kézzel a vatikáni látogatásra. 

Orbán Viktor CD-ket és könyvet is ajándékozott a pápánakVatican News/Facebook

Már felkerült egy videó Vatikán hivatalos Facebook-oldalára a magyar miniszterelnök látogatásáról, melyet a blikk.hu szemlézett. Orbán Viktor a vatikáni látogatása során egy CD-csomagot vitt a pápának, amely magyar dalokat tartalmaz. Ezt azzal indokolta, hogy 

Senki se ért minket a nyelvünkön, ezért a zene az egyetlen lehetőségünk. Ha a Szentatya ezt meghallgatja, akkor bennünket fog hallani.

Emellett vitt neki egy 1750-ben nyomtatott, angol–latin nyelvű nagyheti imakönyvet és egy Bartók Béláról szóló kötetet is. „Á, Béla Bartók” – nyugtázta a pápa a csomagot.

Ferenc pápa pedig egy tányér nagyságú bronzplakettet adott át,

amit elmondása szerint ő maga választott a magyar kormányfőnek a Vatikán műhelyéből. Szent Mártont ábrázolja, „aki magyar volt. Persze, Pannónia római provincia volt, de mégis, Ti Szent Márton Népe vagytok”. A pápa külön mutatta a figura vállára terített köntöst, ami szerinte a félmillió ukrán menekültért tett magyar szolgálatot jelképezi számára.

Orbán hivatalosan is meghívta a pápát jövőre Magyarországra, amire az biztatóan pozitív választ adott. A meghallgatás végén Orbán Viktor azt mondta, a Vatikánnal nem politikai, hanem spirituális és lelki kapcsolatot ápol egy ország, és szó volt köztük a családi közösségek erejéről is

Forrás: blikk.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Egy családi albumot, egy Adria térképet és a fideszes nagykövetek belépési kódját, amivel a rejtett pedofil oldalakra is be lehet jutni.
Havanagi
@Gazella: csak annyira,mint az összes NER média.Keress rá a cikkre,felhozza az összes fidesz média linket
Emmersson71
„Á, Béla Bartók” – nyugtázta a pápa a csomagot.

NEM, te szoknyás balfasz! Bartók Béla!!!
Téged is Jorge Mario Bergoglio néven szólítunk, nem "magyar módra" Bergoglio Jorge Marioként, te tiszteletlen sötét majom!
Emmersson71
@RonaGyuri: A világ nagyobbik felén nincsen angol WC és nyugdíj sem!
Gazella
@Havanagi: narancs szennylapokat nem olvasok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.