Olekszij Arestovics ukrán elnöki tanácsadó közölte, az orosz erők újrakezdték a légicsapásokat a mariupoli Azovsztal acélgyár ellen, ahol a várost védő ukrán csapatok még kitartanak – írja a napi.hu.

Szembemegy az orosz hadsereg Putyinnal? – az orosz erők újrakezdték a légicsapásokat Azovsztal acélgyár ellen
Fotó: MIKHAIL TERESHCHENKO / SPUTNIK / AFP

Putyin csütörtökön még azt mondta védelmi miniszterének, hogy a katonák hagyjanak fel az Azovsztal támadásával, inkább zárják le a területet. Közben a keleti, luhanszki régió városai folyamatos orosz tűz alatt állnak. Rakétatámadás érte a fekete-tengeri Odesszát. 

Az Ukrajna déli részén található kikötővárost szombaton érte a támadás. A helyi hatóságok csupán annyit közöltek, hogy az infrastruktúrát érte találat, de további részleteket nem hoztak nyilvánosságra – írja a Telex.hu.

Az orosz erők megpróbálják megrohamozni az Azovsztal üzemet. Megpróbálják megtörni Mariupol védőinek utolsó ellenállását az acélgyár területén

- mondta a Guardian híre szerint Olekszij Arestovics elnöki tanácsadó az ukrán állami tévében.

A fejlemény váltást jelent ahhoz képest, mint amit csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök mondott: arra szólította fel a csapatokat, hogy vegyék blokád alá a gyárterületet, "hogy egy légy se tudjon átjutni".

Putyin csütörtökön Szergej Sojgu védelmi miniszterrel folytatott televíziós beszélgetésben közölte, hogy meggondolatlan lenne az orosz erőknek megrohamozni az Azovsztal gyárkomplexumot, helyette inkább vegyék blokád alá a területet.

Semmi szükség behatolni ezekbe a katakombákba, és alákúszni a gyárépületeknek

- mondta akkor.

Ukrán becslések szerint mintegy 2000 katona és 1000 civil húzhatta meg magát az acélmű területén és az alatta húzódó alagútrendszerben. Aresztovics arról beszélt, hogy a védelem a folyamatos támadások ellenére kitart, és ellentámadásokat is próbál indítani – írja a 168.hu.

Forrás: napi, Telex, 168

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Az Ördög Ügyvédje
Tegyük fel, a végén orosz győzelem lesz (várhatóan), na de mit csinál ezzel a sok csecsennel Putyin?! Kezelhetetlen banda! Hány új ország jön majd létre? Donyecki Népköztársaság, Csecsen NK, stb. ?
Yoda69
@Az Ördög Ügyvédje: Ez a celja. Feldarabolni Ukrajnat es kulon kulon kis diktaturakat hozni letre, babkormanyokkal. Azokat jobban tudja kezelni, mint egyetlen eros orszagot. De szerintem nem lesz itt gyozelem, mert keptelen elfoglalni a varosokat. A sztyeppet lehet hogy tudja uralni, ahol nincs ellenallas, a varosokat viszont nem. Ez igy honapokig, akar evekig is eltarhat, amibe viszont gazdasagilag belerokkan oroszorszag.
szép új világ
@Kanji: Vágd le a seggéről a bőrt és mindjárt a kezedben lesz Orbán arcának lenyomata!
ómió
A helyi orosz vezérkar biztos "jobban lássa"!
Lepényleső
Vélhetően ott pont annyira önálló a hadsereg Vlagyimirtól,
mint másutt pribék a gazdájától,vagy keresztgyerek a keresztfatertól?
Toller Béla
Azt a putty csak iróniából mondta...igazi besnye oroszhoz nem illik a lassú, megfontolt, taktikai párbaj ! Gyerünk, zutty bele, bumm, minél nagyopbbat szól, annál jobb, az ember nem suzámít, majd kitüntetjük poszt humusz ! És a saojgu megjegyezte, hogy vagy szétlő mindent, vagy ő esik ki a hetedikről ...
Rockxy
bidé kezet fogott velük és most a raszputyin ellen dógoznak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.