Két hete, a francia elnökválasztás első fordulója után úgy tűnt, hogy április 24-én rendkívül szoros második forduló jöhet a két legtöbb szavazatot szerzett jelölt, a centrista Emmanuel Macron elnök és a szélsőjobboldali kihívó, Marine Le Pen között.

Nagyon nagy valószínűséggel Macron nyeri az elnökválasztást

Emmanuel Macron francia elnököt (b) és Marine Le Pent, a francia ellenzéki Nemzeti Tömörülés párt vezetőjét ábrázoló plakátok a dél-franciaországi Salies de Bearn-ben 2022. április 23-án, egy nappal a francia elnökválasztás második fordulója előtt. MTI/AP/Bob Edme

Akkortájt a közvélemény-kutatások – amelyek az első fordulót illetően magyar szemmel egészen pontosak voltak – már-már hibahatáron belülre mérték a két jelöltet, olyan felmérés is volt, amely csupán 51-49-es Macron győzelmet jósolt – írja a Telex.

Azóta az olló valamelyest kinyílt köztük, és a legfrissebb adatok összesítése alapján Macron tíz százalékpontos, 55-45 arányú előnyben van Le Pennel szemben.

Az Economist (ennél valamivel bonyolultabb) modellje 95 százalékos esélyt ad Macron, és 5 százalékos esélyt Le Pen győzelmére, azaz teljesen nem kizárható a szélsőjobb győzelme, de nem valószínű a meglepetés.

Címlapkép: MTI/AP/Bob Edme

Forrás: telex.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Hát, ki más folytathatná a "haladó" migráncsbetelepítést!?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Az EU-nak is vége ha ez a "H.P.CS"nyer. Hajrá franciák, hajrá Macron!!!
ómió
Hát, ki más folytathatná a "haladó" migráncsbetelepítést!?
simmering73
@Virág Árpád: Miért nem Humor Harold a nick neved? Jobban illene hozzád.
Csizmás Kond
Bár a statisztika is Macron mellett szól azt tudni illik, hogy bár Le Pen ellenszenves, a politikája sokkal világosabb és kiszámíthatóbb mint a Macroné, akin még mindig érzik a befekvő bérenc mivolt, ami mindig meglepetésekkel szolgálhat.
Eladott Ország
@Virág Árpád: ma, 08:24 ♦ Akkor vigyed magaddal a bűnöző román cigányodat és bandáját, Közép - Ázsiába a kipcsakok földjére. Odavalók vagytok!
Virág Árpád
@simmering73: Mert a nemzetközi helyzet fokozódik, egyre fokozódik!
Virág Árpád
@sgl: Mert a nemzetközi helyzet fokozódik, egyre fokozódik!
namihami
Bukik a Löpenmariska? Akkor a Mi Politikai Zsenink ismét kidobott némi közpénzecskét az ablakon. Mert Bukottmaris törlesztése még nyerés esetén is rizikós volt, de így, bukottan csupán a tény biztos, hogy ez is ment a Szent Antalnak. Persze, ez az összeg csak elenyésző töredéke a kötvénycunaminak, de:. ""Kis pénz is pénz!"". A hitelezőket nem érdekli, hogy a Mi Közgaszdász Fenoménunk mire b...a el a felvett hiteleket, csak kapják vissza---nem EU-s kamatszinten.
Gazella
@namihami: háttérben pénzmosás ment a zsirháj részére. Ma 10:44
De ez ne zavarjon meg senkit sem..
Tudod mást mond és mást csinál a kéz.
Eladott Ország
@Virág Árpád: ma, 10:10 ♦ Magyar vagyok nem fideszes , B+!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/55692945_439108000166960_1895625919654002688_n.png?_nc_cat=101&ccb=1-5&_nc_sid=e3f864&_nc_ohc=Aw4jwdPWx4UAX8lWShX&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8dHBUz3M_Haufpy9xLtxALQAv7cM0s1qPK9dkXy8eAlg&oe=628BBDB5
Ugyanott tartunk mint 1989 előtt. Újra van egy pártfőtitkárunk, a nyugat az ellenség, az oroszok meg a barátaink. REMEK...Szélkappan elvtárs minden megállóhelyen megállt : Ifjú kommunista - Soros-pribék - EU libsi alelnök ( itt 8 évet állt ) - Illiberális - Dilliberális - Hithű keresztény - Mai megálló ! - ( várható még a ) - Hithű muszlim - Végállomás !
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/27067719_142838733186878_1170098098871297802_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=OubGhIcJTRYAX8wimtH&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT80V5aaZt0Kkum_Ncds2H9S9gxFE4pUPHyaFOnuiYthtA&oe=628C9FC5
Virág Árpád
@Eladott Ország: Mert a nemzetközi helyzet fokozódik, egyre fokozódik!
kereső
@fideszes gyökér: 11:20 Bizony, x@rrá bombázta Sziriát, úgy mint most Ukrajnát.
jesz
@kereső: 12.41...arra már senki nem emléxik, (mert nem akar), hogy az oroszok Afganiszáni bevonulása után a nyugat olyan embargót rendelt ellenünk(is)mely szerint a fejlett nyugati termékek importja tiloss volt...rá is basztunk rendese...

Arra sem emléxünk, hogy az oroszok Afganisztánt is szintén szarrá bombázták...

Aztán a yenkik is...most persze nagy a jajgatás, hogy az oroszok bunker-bombákat vetnek be, ami minden óvóhelyet kiemel a földből...

...arra a diadalittas hírre sem emlékszünk, amikor az amicsik bevetették az afgán hegyi barlangok elleni csodabombájukat(úgy mint Vietnam-ban)...na persze eredmény majdnem nulla...
kereső
@jesz: Mert? Miért ne emlékkeznénk? Arra is emlékezünk, amikor az oroszok kivonultak- az usákok meg be. Most meg mikor kivonultak- jöttek a tálibok, akik vissza a középkorba- ott folytatják, ahol abba hagyták anno. Az,, meg vietnam, meg korea akkor volt- ez meg most van, és itt a szomszédban. És nem az usa/ukrajna támadta meg az oroszokat, hanem forditva. Tényleg- miért is nincs joga az ukránoknak eldönteni, hogy hogyan akkarnak élni, és milyen szövetségi rendszerhez akarnak tartozni? Mert ez az alapkérdés, meg az, hogy mindehhez mi köze van putyinnak, az oroszoknak, azontúl, hogy a nagy SZU-ról álmodoznak. Te, ha putyin vissza akarja állitani a szovjet érdekszférát- boldogan, tapsolsz majd nekik, mert az usákok. Hm???,
Rockxy
kiderül, mekkora a francia birkanyáj.
namihami
@Virág Árpád: 08.24:. Akkor kinél darizik pénzért a Magyarok Istene? Mert a pénze azért jól jön---a családnak.
Viszont mi megkapjuk a lehetőségét a hitelkötvények kifizetésének. Hogy azért jusson nekünk is valami!?!?!
Virág Árpád
@namihami: Kardinális kérdés a marketing-vizsgán: Honnan jön a pénz?!
Lepényleső
...aminek árát is mi fizetjük,mert a hölgynek adott kölcsönt valakinek meg kell fizetnie,
s erre ki lenne legalkalmasabb mint e honban élő naívak bőséges gyülekezete?
ómió
@Horizont: Mid fáj, bolsiék agyalágyultja!? Csak nem még mindig a bukta "ártalmai" nyomasztanak téged?
ómió
@fideszes gyökér: Ó, hogyne! Bolsi "gond" van!? Akkor Putyin meg Orbán! Így kell hazudnotok? Amúgy, Putyin "igaz barátját" - ne keresd máshol(!) - a Szemkilövetőhegyen találod!
ómió
@Horizont: Látom, az addig nyomokban létező eszedet is elvette az áprilisi bukta! Ne forszírozd tovább, mert a végén még a kutyád fog fütyülni teneked!
ómió
@Horizont: Kusikára, efftársék elmebetege, a választók a tetübolsi fajtádat ítélték! Ennyit se látsz onnét az elmeosztályról!?
ómió
@Horizont: Bolsiék elmebetege! Még mindig nem tudod: ha kusikálnál, kezdjed el!
ómió
@Horizont: Szóval, bolsiék elmebetege, még mindig nincs annyi eszed se, hogy, ha kusikálnál, akkor meg is kéne kezdened!? Úgy beszorultál Böszme efftársad ánuszába, hogy még inkább a tetves bolsiságodat is másokra hazudnád?
kereső
@Horizont: Nem nyert., csak a francia nyilas barbie elveszitette a választást, igy aztán Macronnak fogják hivni a Francia Köztársaság következő Államelnökét. Nem putyinnak.
ómió
@Horizont: Még mindig nem tudtad eldönteni ezt ott az elmeosztályon, bolsiék zakkantja!? Ahogy azt se, hogy hogyan is kezdhetnéd a kusikálást? Talán, ha szedáltatnád magadat...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.