Az autó nagy sebességgel haladt a rendőrök felé a Point Neuf hídnál.

A Telex a Le Figaro francia lapra hivatkozva arról számolt be, hogy április 24-én, vasárnap késő éjjel a párizsi rendőrség tüzet nyitott egy autóra a Point Neuf hídnál, amely nagy sebességgel haladt a rendőrök felé. 

Tüzet nyitottak egy autóra a rendőrök Párizsban, két ember meghalt

Rendőrök vizsgálják a lövöldözés helyszínét, ahol két embert (balra és jobbra) lelőttek a rendőrök Párizsban 2022. április 25-én. Vasárnap éjfél után nem sokkal éjjel a rendőrség tüzet nyitott egy autóra, amely nem volt hajlandó megállni a párizsi Pont Neuf-en lévő rendőrségi ellenőrző pontnál.

Fotó, címlapkép: AFP/Ludovic Marin

Az eset során ketten meghaltak, a helyi média tudósítása szerint feltehetően a sofőr és a mellette ülő utas halt meg, egy harmadik ember, egy nő pedig megsérült, őt kórházba szállították.

A cikk szerint egy szemtanú a Le Figarónak arról számolt be, hogy az autó rossz irányba haladt a hídon, amikor pedig meg akarták állítani a rendőrök, akkor a sofőr inkább gyorsított.

„A sofőr teljes sebességgel rohant a rendőrök felé, akik azonnal lőttek.”

- idézi a szemtanút a Le Figaro alapján a Telex.

A Sky News cikke szerint – mely ugyancsak a Le Figaro szemtanúját idézi - az derült ki, hogy az autó rossz irányban parkolt a híd közelében, egy rendőr pedig fegyverrel a kezében indult el az autó felé. Ekkor indult meg nagy sebességgel az autóval a sofőr a rendőrök irányába, akik egyből lőttek.

A Le Figaro cikke szerint az IGPN-t is értesítették, ez a szerv a rendőrség által elkövetett bűncselekményeket vizsgálja. A Daily Mail a helyi források alapján arra is kitért cikkében, hogy az autóban ülők nem lőttek, egyelőre egyikükről sem feltételezik a rendőrök, hogy fegyver lett volna náluk. Arra sincs nyom, hogy az eset összefüggésbe hozható-e terrorcselekménnyel, vagy pedig a francia elnökválasztással.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Mindeközben "zajlik" az élet Európában. Az amerikai külügy,-és hadügy miniszter tegnap Kijevbe látogatott ( károgók, ti jöttök'), és Zelenszkijjel tárgyaltak. Oroszországban felrobbant egy olaj elosztó , és meg nem erősitett hirek szerint egy rakéta tároló. hvg.hu/vilag/20220425_haboru_percrol_percre_Blinken_Austin_Brjanszk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.