A lakosok egyre nagyobb terhelésről, akadozó élelmiszer- és egészségügyi ellátásról számolnak be a közösségi platformokon, de az ilyen híreket a kínai hatóságok gyorsan cenzúrázzák.

A napidoktor.hu cikke szerint Sanghajban szigorúbb zárlat alá vették a karantén alatt álló területeket, kordonokat és fémkerítéseket állítva fel egyes épületek köré, a városban továbbra sem sikerült megfékezni ugyanis a COVID-járvány terjedését. 

Kordonok és kerítések: minden eddiginél szigorúbb covid szabályok jönnek Sanghajban

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A lap szerint kínai közösségi platformokon vasárnap számos, Sanghajban készült vieó terjedt el, melyeken épületek köré felállított kordonok, kerítések láthatóak – ilyeneket az ország más pontjain is alkalmaztak már, ahol olyan területeket kerítettek el, ahol az új esetek felbukkanása miatt kijárási tilamat rendeltek el. Sanghajt április elejétől helyezték vesztegzár alá, a város egyes lakónegyedeiben már több, mint egy hónapja van érvényben kijárási tilalom. 

A lakosság közül sokan akadozó élelmiszer- és egészségügyi ellátásról, valamint az intézkedéek jelentős anyagi és lelki terheiről panaszkodnak. Az erről szóló beszámolókat azonban a hatóságok gyors ütemben cenzúrázzák. 

"A hét elejétől kezdve olyan lakónegyedekben, ahol 14 napon át nem azonosítottak újabb fertőzötteket, engedélyezték a vesztegzár feloldását, ám az intézkedés nem feltétlenül jelent számottevő enyhítést, hiszen a lakónegyed környezetének kockázati besorolásától is függ, hogy a lakók kimehetnek-e az utcára.

A sanghaji egészségügyi hatóságok vasárnapi jelentése szerint a március eleje óta tartó járványhullámban 87 koronavírus-fertőzött hunyt el a városban, közülük mindössze öten voltak beoltva koronavírus elleni védőoltással. Az elhunytak átlagéletkora 81,1 év, és a Covid-19 betegség mellett mindannyian egyéb, súlyos betegségekben szenvedtek – a többi közt rosszindulatú daganat, súlyos szív-és érrendszeri és idegrendszeri megbetegedések miatt álltak kezelés alatt.

Szombaton 21 058 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Sanghajban, közülük 1401 embernél jelentkeztek a vírus okozta Covid-19 tünetei"

- olvasható a cikkben.

A lap szerint Peking egyes részein vasárnap szintén tömeges tesztelést indítottak, mivel szombaton 21 új esetet azonosítottak. A kínai fővárosban ezzel a péntek óta regisztrált fertőzöttek száma 41 főre emelkedett, a fertőzöttek között diákok, tanárok, egy nyugdíjas turistacsoport tagjai, lakásfelújtísát végző munkások és ételfutárok vannak. 

Az új esetek egy részét a város fontos üzleti központjának számító keleti Csaojang kerületben azonosították, a kerület lakóit és az ott dolgozókat három körben vetik alá nukleinsavas vírustesztelésnek. A kerület mintegy 3,5 millió lakosát arra szólították fel a hatóságok vasárnap, hogy mérsékeljék a társadalmi érintkezéseiket. A kerületben működő iskoláknak, sport- és művészeti központoknak emiatt ideiglenesen fel kell fggeszteniük a jelenléti tevékenységet. 

Forrás: napidoktor.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
division...te még nem vagy ott?...pedig az a te világod..kiélhetnéd a vírusfüggőséged...talán még ki is tüntetnének...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.