Voltak, akiket egyszerűen tarkón lőttek, másokat 6-8 lövéssel végeztek ki. A város polgármestere szerint a megszálló oroszok „csecsen szafarit” csináltak Bucsából.

Újabb torokszorító részletek a bucsai vérengzésről: apró, nagyon vékony nyilakkal gyilkolták meg a civileket

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (k) az ukrajnai háború áldozatainak tömegsírból kihantolt holttesteit nézi a Kijev melletti Bucsában 2022. április 8-án. Bucsa körzetét több mint egy hónapig az Ukrajnát támadó orosz erők tartották ellenőrzés alatt. MTI/AP/Rodrigo Abd

Az igazságügyi orvosszakértők a tömegsírokban talált holttestekben – a modern hadviselésben ritkán alkalmazott – úgynevezett „fléchettákat” találtak.

A The Guardian cikke alapján a Népszava azt írja: Bucsa orosz megszállása alatt elhunyt civilek tucatjait az orosz tüzérség által kilőtt apró fémnyilakkal ölték meg.

„Több nagyon vékony, szögszerű tárgyat találtunk férfiak és nők holttestében” -

magyarázta Vlagyiszlav Pirovszkij ukrán törvényszéki orvos. Mint mondta, roppant nehéz ezeket felfedezni a holttestekben, mivel nagyon vékonyak.

A lap több olyan független fegyverszakértőt is megszólaltatott, akik látták a holttestekben fellelt fémnyilakat, ők pedig egyértelműen megerősítették, hogy azok fléchette-ek voltak.

Ez egy olyan gyalogság ellen bevetett fegyver, melyet az első világháborúban széles körben bevetettek. Ez akkoriban újdonságnak számított, mivel a repülőről ledobva képesek voltak akár sisakot is átszúrni. A második világháborúban már nem alkalmazták tömegesen, de a vietnámi háborúban az USA bevetette.

A modern hadviselésben nem elterjedt.

Címlapkép: MTI/AP/Rodrigo Abd

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Ez a fléchette egy brutálisan aljas lövedék, kétség sem férhet hozzá, hogy szándékos mészárlás céljából vetették be az oroszok. Nem csak Putyin, hanem minden orosz aki Ukrajnában gyilkol 2 hónapja, háborús bűnös és életfogytiglant érdemel!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Namely
„Több nagyon vékony, szögszerű tárgyat találtunk férfiak és nők holttestében”
Tehát repeszektől, tüzérségi tűzben haltak meg, nem pedig szándékos mészárlás.
Az ukrán hazugsággyár jobb keze nem tudja, mit csinál a bal?
nemkati
Ez a fléchette egy brutálisan aljas lövedék, kétség sem férhet hozzá, hogy szándékos mészárlás céljából vetették be az oroszok. Nem csak Putyin, hanem minden orosz aki Ukrajnában gyilkol 2 hónapja, háborús bűnös és életfogytiglant érdemel!
nemkati
@KisTehen: Az USA mióta szállít fegyvereket az oroszoknak? Nagyon el vagy te tévedve!

"Neil Gibson, a Fenix ​​Insight robbanóanyag-ártalmatlanítási tanácsadó cég munkatársa megállapította, hogy a buchai flechettek egy orosz 122 mm 3 s h1 tüzérségi lövedékből származnak. A város közelében készült képeken egy megsemmisült 122 mm-es löveg látható, amelyen 3 s h1 lövedék van szétszórva. Az orosz tüzérség általában töredezett töltényeket használ, amelyek a célpontok szélesebb köre ellen hatékonyak, beleértve az épületeket és a könnyű páncélos járműveket." (The Economist)
nemkati
@KisTehen: Te vagy öreg, és azokkal a fléchettekel oroszok lőttek ukránokra és ukrán épületekre Ukrajnában, Buchában.
jesz
hmmm...nocsak...nocsak...Vietnamban az USA bevetette?...meg most az oroszok?

...aztán ki tudja még kik, és hol alkalmazzák?
Namely
@Al X: szívesen. Azért remélem megmagyarázod, hogy mi történt ott, milyen következtetéseket vonsz le és miért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.