Két nagy erejű robbanás rázta meg az ukrán főváros, Kijev központját csütörtök este, Vitalij Klicsko polgármester közlése szerint az orosz erők rakétatámadást hajtottak végre.

Klicsko közölte, hogy a rakéták Kijev Sevcsenkivi kerületében csapódtak be.

Szvitlana Vodolaha, az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat szóvivője a Hromadszke televíziónak nyilatkozva közölte, hogy a támadásnak vannak sebesültjei, de pontos számuk még nem ismert. Az egyik rakéta egy pontosabban meg nem nevezett objektumot, a másik a mellette lévő lakóépületet találta el. "A becsapódás az alsóbb szinteken történt, a felső emeleteken pedig emberek tartózkodtak" – tette hozzá.

Rakéták csapódtak be Kijev belvárosában

Fotó: SERGEY VOLSKIY / AFP

"Rakétatámadás történt a főváros központja ellen az ENSZ-főtitkár hivatalos látogatása alatt. Tegnapelőtt António Guterres egy hosszú asztalnál ült a Kremlben, ma pedig egy kilométerrel tőle robbanások történtek"

- írta a rakétacsapásokra reagálva Mihajlo Podoljak,az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója, a Moszkvával tárgyaló békeküldöttség tagja a Twitteren. A tisztségviselő feltette a kérdést: "miért lehet még mindig tagja Oroszország még az ENSZ Biztonsági Tanácsának?"

Podoljak a nap folyamán korábban a Twitteren leszögezte, hogy Ukrajna bármilyen módon megvédi magát az orosz katonai agresszió ellen, beleértve az Oroszország raktárai és bázisai elleni csapásokat is. Szerdán pedig "természetesnek" és "isteni beavatkozásnak" minősítette az Ukrajnával határos három oroszországi régióban történt éjszakai robbantásokat.

Moszkva a napokban figyelmeztette Ukrajnát, hogy ha a fegyveres erői orosz területeket támadnak, akkor az orosz hadsereg csapást mér Kijevre.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Ha az oroszok nem kímélnék mindenek előtt a civil lakosságot, már régen szétlőtték és elfoglalták volna a várost. Benne ezzel a "padkány" amerikai-ügynök elnökkel...

És a saját oroszbarát elnöküket helyezték volna oda. Mivel jobb egy usa-barát elnök... egy másik kontinensről?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
ÉS!!! rohadjanak szét az usa-soros-eu. vezetők mint agresszorok > akik az ukrán nép és polgárok farkával az Ő kárukra az Ö meggyilkolásukra az anyagi javaik elpusztítására szövetkeztek és ezt a háborút egyáltalán kikényszerítették és terjeszteni akarják!!! Istenke segítse a moslékok elpusztítását!
verőce21
Nem kellene a medvét tovább piszkálni egyik idiótának sem...!
Gazella
@verőce21: Eléggé tré vagy.. a MAGYAR KATONASÁG IS NATO !!!
verőce21
@Gazella: Éppenezért Magyarországnak, mint NATO tagnak, természetesen jováhagyását kell adnia az említett két ország belépésére.
Remélem, hogy az Orbán kormány egy kis gondolkodási idöt kér, hogy elbirálja a belépésük kérelmét...!
Gazella
@verőce21: Te eszement NATO keresztül lép a zsirhájod fején!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.