A Szabad Európa (RFE/RL) ukrán munkatársa, Vira Hirics, életét vesztette Kijevben, miután csütörtökön orosz légicsapás érte a házat, ahol lakott.

Orosz légicsapásban meghalt a Szabad Európa egyik munkatársa
Fotó: Pixabay

Az újságírónő holttestét péntek reggel találták meg az épület romjai alatt.

Az előző napi támadások idején António Guterres ENSZ-főtitkár is az ukrán fővárosban tartózkodott.

Helyszíni tudósítások szerint a lakóház alsóbb emeletei súlyosan megrongálódtak, de számos, ott parkoló autó szélvédője is berobbant.

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője arról számolt be, hogy „nagy hatótávolságú, precíziós rakétákkal” mértek csapást az Artem ukrán hadiipari vállalat több kijevi egységére csütörtökön.

Az 1967-ben született Vira Hirics 2018 februárjában kezdett dolgozni az RFE/RL ukrajnai szerkesztőségének. Ezt megelőzően az egyik piacvezető ukrán televíziós csatorna munkatársa volt.

Jamie Fly, az RFE/RL elnöke az újságírónő professzionalizmusát, munkája iránti elkötelezettségét, valamint kedvességét méltatta a tragédia utáni üzenetében.

Vira üzleti útra ment Kijevből, de nemrég hazatért, hogy ápolja idős szüleit. Közelmúltbeli Facebook-posztjában megosztotta, hogyan töltöttek szülei egy hónapot a kijevi régióban elszigetelve, elektromos áram és víz nélkül

– írta.

Forrás: Szabad Európa

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.