Ukrán források elárulták, ki volt a háború rejtélyes alakja.

Egy csatában elhunyt „Kijev szelleme”, aki 40 orosz repülőgépet lőtt leGenya SAVILOV / AFP

Meghalt a 29 éves Sztepan Tarabalka őrnagy, akiről azt tartják, hogy negyven orosz repülőgépet lőtt le. Bár ezt nyugati források korábban cáfolták, a halálhírét most megerősítették. Tarabalka még március 13-án halt hősi halált egy túlerővel szemben vívott csatában – adta hírül a blikk.hu.

Ukrán források szerint a legendás „Ghost of Kijev” vadászpilóta, aki több mint 40 orosz repülőgépet lelőtt egy csatában hunyt el a múlt hónapban. A 29 éves Stepan Tarabalka őrnagy, egygyermekes családapa MiG-29-es gépet vezetett, amikor március 13-án lelőtték a egy túlerőben vívott csata közben.

A katona azzal tett szert világhírre,

hogy a háború első napján hat orosz repülőgépet lőtt le. Erről az ukrán kormány a Twitteren tett közzé egy videót. Később aztán felerősödtek a találgatások, hogy az ukránok vele akartak egy mítoszt teremteni, amivel harci bátorságra ösztönzi a bajtársait.

Vlagyimir Putyin inváziójának első napján egy olyan videót mutattak be az ukránok, amelyen Tarabalka szeli a felhőket, és mint egy videójátékban vadássza le az égről az orosz gépeket. Ez annyira népszerű lett, hogy majdnem ötmillióan kattintottak rá. Később aztán a Reuters úgy vélte, ez nem más, mint egy meghekkelt szimuláció.

Forrás: blikk.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
...hát...a fák sem nőnek az égig...vagy: ...addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik...nos eltörött..
Toller Béla
@verőce21: Addig te helyezkedj féllábra ...várjál, türelmesen ...
Toller Béla
@jesz: Azért egy elvisz negyvenet, a következő, mondjuk, harmincat ...de ha csak tízet ...Meddig jár a korsótok a kútra ? Meddig lesz egyáltalán korsótok ?
teuton
Az oroszok eddig HAT (6) tabornokot vesztettek es a csecsenek parancsnokat is likvidaltak az ukranok... Egyebkent pedig az oroszok több katonat vesztettek az eddigi 2 honap alatt Ukrajnaban, mint 10 ev alatt Afganisztanban. Na ennyit a szamokrol...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.