Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint ha a NATO-országok valóban meg akarják oldani az ukrajnai helyzetet, akkor nem visznek oda több fegyvert.

Az orosz külügyminiszter eligazította a NATO-országokat az ukrajnai béke ügyében
Fotó: Yuri KOCHETKOV / POOL / AFP

Az orosz külügyminiszter szombaton a Hszinhua kínai hírügynökségen megjelent interjújában arra szólította fel a NATO tagországait, hogy

ne szállítsanak több fegyvert Ukrajnának, "ha valóban meg akarják oldani az ukrajnai válságot".

Lavrov azt is kijelentette, hogy az ukrajnai "különleges hadművelet" továbbra is a terveknek megfelelően halad és az ellenállás dacára minden kitűzött célt el fognak érni. Az orosz külügyminiszter azt mondta, a háború kezdete óta egymillió embert menekítettek ki Ukrajnából Oroszországba, köztük 120 ezer külföldit, akik között 300 kínai is van.

Csaknem minden nap tárgyalnak az ukrán féllel, de nem haladnak könnyen, ennek oka Lavrov szerint a kijevi hatalom nyugati támogatóinak harcias retorikája.

A veszteségekről és a menekültek, pontosabban Oroszországba vitt emberek számáról sem Lavrov, sem Zelenszkij állításait nem lehet ellenőrizni. Zelenszkij ugyanis azt mondta, ötezer embert erőszakkal hurcoltak oroszországba.

Eközben dúlnak a harcok az ország keleti részén, Harkivnál az oroszok erős katonai nyomást gyakorolnak az ukránokra, akik ezzel szemben taktikai sikerekről számolnak be a térségben, bár Zelenszkij elnök elismerte, hogy súlyos a térségben a hadi helyzet.

Forrás: MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
"ne szállítsanak több fegyvert Ukrajnának", hogy mi nyugodtan szét tudjuk rúgni a seggüket.

Mert ha fegyvert szállítanak ukrajnába akkor nem tudjuk olyan jól szétrúgni a seggüket, mert visszalőnek ezek a szemét barmok. Szétlövik a tankjainkat amivel el akarjuk foglalni az országukat és így nem tudjuk, mert a mi utánpótlás tankjainból már otthon kilopták a rezet meg még a motort is amit le bírtak csavarozni. Ilyenek vagyunk mi, oroszok.

Csak akkor tudjuk szépen szétlőni a seggüket ha nem küldenek nekik puskát meg tőtényt, mert mi szarfaszúak vagyunk, minta pagéró.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
a mondás az emberről és barátjáról igencsak megáll vele és a Szájjártatóról! =))
Peller Anikó
"ne szállítsanak több fegyvert Ukrajnának", hogy mi nyugodtan szét tudjuk rúgni a seggüket.

Mert ha fegyvert szállítanak ukrajnába akkor nem tudjuk olyan jól szétrúgni a seggüket, mert visszalőnek ezek a szemét barmok. Szétlövik a tankjainkat amivel el akarjuk foglalni az országukat és így nem tudjuk, mert a mi utánpótlás tankjainból már otthon kilopták a rezet meg még a motort is amit le bírtak csavarozni. Ilyenek vagyunk mi, oroszok.

Csak akkor tudjuk szépen szétlőni a seggüket ha nem küldenek nekik puskát meg tőtényt, mert mi szarfaszúak vagyunk, minta pagéró.
kereső
Micsoda pofátlan egy disznó. Mintha ő lenne a világ ura, És mintha az ukránok bombáznák Moszkvát.
Virág Árpád
@Pegero: Ne erőlködj! Felesleges! Nem akarja megérteni! Ő nem "fideszbirka", hanem LIPSI-TULOK!
Németh István
ÉS minden ország, vagy nemzet amelyik támogatja fegyverrel és pénzzel az ukrán háborút aljas háborús bűnös gyülekezet! A vezetőik bitófát érdemelnek, aljas trógerok a mások és nagyon sok ember életére törnek az ukrajnát anyagilag is tönkre teszik >> moslékok!
magyar1
De hát a háború a fegyverbolt, különben hol kelne el a sok gyártmány? A bolygó gazdagjait nem érdekli, hogy emberek millió veszítik el életüket, mindenüket csak nekik legyen még tíz jacht.
Qqberci
@Németh István: "A vezetőik bitófát érdemelnek"

Csak Putyler után!...
justhpeter
Lavrov sem megy pofátlanságért a szomszédba. Persze, hogy szeretné, ha senki nem szállítana fegyvert az ukránoknak. Mégis csak könnyebb és veszélytelenebb fegyvertelen ukránokat - és ott élő oroszokat - lelövöldözni. Így kell egy elmebetegből külügyminisztert csinálni. Mi is ismerjük ezt a gyakorlatot.
Pálinkás Pál
@Pegero: 4x2/3...büszke lehetsz rá...a koszos cigányok, meg a vidék analfabéta selejtje tart hatalmon titeket..de remélem az unió megfingat..menekülhettek majd a sztyeppékre..vihetitek magatokkal a gangeszieket is..
Yoda69
Persze lavrov eltars. Az ukranok meg tegyek le a fegyvert, es adjak ki Zelenszkijt, nem de?
Elment neked az eszed te budos komcsi!
Meg tobb fegyvert es hadi anyagot Ukrajnak, az oroszoknak meg meg tobb embargot. El kene zarni az olaj es gazcsapokat, es egy fillert se adni a ruszkiknak. Fulladjanak bele az olajukba.
orsos vendel
SZERENCSETLEN lavron, MAR FINGANI SEM TUD !!!
Yoda69
@Pegero: Az hogy te meg a fuhrered a magyar emberek moge bujsz, es onnan szidod az EU-t meg a NATO-t, nem jelenti azt hogy az EU-nak a magyar emberekkel lenne baja. Azzal hogy elzarjak a penzcsapot NEM a magyar embereket akarjak buntetni, hanem veget vetni a korrupt fideSS maffia uralmanak. Ha egyszer lesz ujra demokratikusan megvalasztott kormanya az orszagnak, amelyik elfogadja az Unios felteleket, az penz is fog jonni ujra.
Yoda69
@Pegero: Fosol mi, ruszki komcsi berenc? Nem eleg hogy romaniabol osztod az eszt, meg azt hiszed eszed is van?
Pálinkás Pál
@Pegero: mondtam nemegyszer már..az ördöggel is ha a bukásotok a vége..
Pálinkás Pál
@Pegero: az unió nem fog, nem lesz ellopni való pénz,egymás nyakát töritek ki...
Pálinkás Pál
@Pegero: majd meglátod...az uniós pénzek felejtősek...
Toller Béla
Oszt mi lenne, ha az oroszok vinnének ki minden fegyvert Ukrajnából ? Nem ugyanolyan béke ? Ukrajnában csak ukrán fegyverek maradnának, meg a béke !
Németh István
@Toller Béla: valahogy nem jól látod a dolgokat! Itt nagyon nagy pénzekről van szó és ráadásul egy nagy ország igen veszélyeztetett biztonságáról! Mielőtt másra gondolnál ezek az orosz területek!
Ezt a moslékok is tudják > usa-soros-eu-ukrán korrupt vezetése! Ahogy írod az a látszat nem tudod miről van szó!
kissé felnőttem
@Németh István: ki is támadt kire ? vagy még ábrándozási fóbiátok van?
Németh István
@kissé felnőttem: Semmi gond! Az oroszok védelmet biztosítanak az oroszokhoz tartozni akaró jelenleg illetve már nem ukrán területeknek! (Donyeck, stb) ezentúl és ezzel együtt az egykori szovjet területekre beruházott össznemzeti vagyon védelme érdekében (mint föderatív területet) véfeni kívánják! Nagyon nem tudnák elviselni ha az ukrán vezetés a nemzet értékait kiárusítaná,de nem csupán a drága ásványi anyagokat hanem a beruházott technológiákat sem! A mostani ukrán kormány önös, személyes nyerészkedési folyamatát akadályozza meg az orosz hatalom! >> ukrajna soha nem volt az a területi egység amelyet a Szovjet-Unió szétválása során megmaradt ukrán területnek! Ez egy közös együttműködési gesztusként érvényesült, és nem véletlen volt az sem hogy Kárpátalját az oroszok vissza kívánták adni! Szíveskedj a te fóbiádat átdolgozni!
kissé felnőttem
@Németh István: fobiádat te dolgozz át engem ne tanitgass csóró tudathasadtt fajankó vagy és anyáddal levelezz ne velem okés patkány.
Németh István
@kissé felnőttem: csak elmondom hogy az ukránok nagyon sok orosz származású, de ukrán állampolgárt kinyírtak nem emlékszel!? miről beszélsz ? Donyeck és nagyon sok tartományi rész érdemtelenül került az ukránokhoz, ezek most szépen le is fognak válni!
kissé felnőttem
@Németh István: anyáddal diskurálj okés szállj arra nem vagyok vevő a kulturádra mennél iskolába nagy a hiányosság a fejedbe .ja ezt neked mondják és benyeled hát megérdemled. csak ne terjeszd mert az büntethető kategória ám!
Németh István
Hogy tudományos alapon fejlesszem a primitív agyacskádat mondom a frankót! > Putyin tesónk, mi több egyik példaképünk - a másik az Orbán Viktor, ez természetes! - fetreng a röhögéstől, mégpedig az ukránok megint elszólták magukat > a Kárpátalján ők csináltak csomag kihelyezést és egy kis pusztítást > az oroszokra fogták > az oroszok legközelebbi bázisa, hadi bázisa 2600 kilométerre van a kárpátaljai robbantástól! Igaz Putyin azt mondta, hogy nagy távolságokra is tudnak pontosan lövöldözni, de most még az okafogyott lenne, bármennyire is vasúti és energia központi létesítményről, egyéb csomópontról van szó pláne kb 8x10 méteres egységben! de kétségtelenül jól jön nekik a kijelentésüknek megerősítése! persze, hogy felvállalják bombázást! A normálisak meg úgy is tudják, az igazságot! Ez persze nem rád vonatkozik > növő félbe levő@kissé felnőttem:
kissé felnőttem
@Németh István: te söpredék a mini tűkkel legyilkolt tömegsírokról nem olvastál nem mert az a közeli valóság na ilyen firkászokkal van tele meg hazudozásokkal az oldal MESSZE vagytok a valóságtól. holnap ne hogy ideird hogy 1956-ban az oroszok nem is jártak nálunk. Még ma is látható a SOPRONI erdőkben ahogy a szerpentines úton nem tudták a harckocsikkal a 16-18 éves kiskatonák bevenni a kanyarokat és vagy húsz is lesodródott.ja meg a tizórainkért képzeld bemászhattunka tankba .kicsi vagy még értelmetlen is meg főleg hazug.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.