Nancy Pelosi a legmagasabb rangú amerikai politikus, aki a háború február 24-ei kezdete óta Ukrajnában járt.

Nancy Pelosi amerikai házelnök előre be nem jelentett látogatást tett Kijevben, a találkozóról Volodimir Zelenszkij ukrán elnök osztott meg videót vasárnap a Twitteren – írta meg az MTI és a hvg.hu.

Az amerikai házelnök váratlanul megjelent Kijevben

Fotó: president.gov.ua

Zelenszkij a videóban megköszönte az Egyesült Államok támogatását, Nancy Pelosi pedig Ukrajna szabadságért folytatott küzdelmét méltatta. 

"Látogatásunkkal szeretnénk köszönetet mondani a szabadságért folytatott harcukért" (...) "Elkötelezettségünk mindaddig folyamatos, míg véget nem ér a küzdelem"

– mondta el Pelosi, és megjegyezte, az ukránok mindenkiért harcolnak.

A cikk szerint Nancy Pelosi a legmagasabb rangú amerikai politikus, aki a háború február 24-ei kezdete óta látogatást tett Ukrajnában. A házelnök egy kongresszusi képviselőkből álló küldöttséggel érkezett előre be nem jelentett látogatásra az ukrán fővárosba, Nacy Pelosin kívül Barbara Lee, Jason Crow, Jim McGovern, Adam Schiff, Gregory Meeks és Bill Keating is tagja volt a delegációnak.

Az ukrán elnök irodájának honlapján található beszámoló szerint Zelenszkij elnök Olga hercegnő rendje kitüntetést adományozott Nancy Pelosinak, ezzel ismerve el az ukrán-USA államközi együttműködés erősítése, valamint Ukrajna támogatásának érdekében kifejtett személyes munkásságát.

Az USA a háború kezdete óta több mint 3,7 milliárd dollár értékben ígért be és szállított le fegyvereket, lőszereket Ukrajnának, Joe Biden amerikai elnök pedig már korábban bejelentette, hogy szeretné, ha az Egyesült Államok további 33 milliárd dollárral támogatná Ukrajnát (aminek a nagy része katonai segély formájában érkezhet az országba.

A hvg.hu cikke szerint az ukrán hadsereg főparancsnoksága a legfrissebb harci jelentésében azt közölte, hogy az orosz csapatok célja a dél-ukrajnai Herszon régió teljes területének elfoglalása, amellyel megteremthetik a feltételeket Mikolajiv és Krivij Rih megtámadásához. A jelentés szerint Oroszország vasúton fegyvereket és katonai felszereléseket szállít a térségbe, hogy az offenzíva sebességét növelni tudja. Az ukrán hadsereg szerint annak a veszélye is fennáll, hogy Fehéroroszország területéről indítanak rakétacsapásokat ukrán polgári és katonai infrastruktúrája ellen.

"Az oroszok légicsapásokat és tüzérségi támadásokat hajtottak végre Harkiv régió ellen, és támadó műveleteket kísérletek meg Izjum irányába. A Donyec-medencében, az ukrán felügyelet alatt álló területeket a szakadár oroszbarát térségektől elválasztó vonal mentén is folytatódtak az összecsapások"

- olvasható a cikkben.

Forrás: hvg.hu, mti.hu, president.gov.ua

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Maccska: Csak az a rothadó nyugati kultúra már elérte Moszkvát, Szentpétervárról meg is nem beszélve. Nem hiszem, hogy nagyon oda volnának a fakéregért. Persze azok a hordák, akiket Ukrajnába vezényeltek- azok lehet, ideig-óráig, na de akkor miért kell a tablet, a lapos tv, mosogatógép, mosógép...etvc. amit zabrálnak. Fakéreghez nem kell mosogatógép...Nagyon nem ismered a világot, még azt sem ami az orrod előtt van.
kereső
@KisTehen: Kit? Dugint-hogy megvilágosodjak?Mint Te???
kereső
A bocinak berakott linket ajánlom mindenkinek.Őrült világunk egy szelete feltárul.
kereső
@KisTehen: Sajnálatosan nem tudom értékelni. Semmi hivatkozás- hol mondta, mikor irta, hol jelent me, hol lehet megkeresni az eredetit. Amit én beraktam az tele van vissza kereshető eredeti hivatkozással. Majd olyat rakj be ami ellenőrizhető. Hiába a mandiner hivatkozás- az is csak szemléz. Nem tollas nekem a hátam, boci.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.