Eddig csak azok utazhattak az országba, akiknek volt oltási igazolása, vagy átestek a fertőzésen, vagy negatív lett a koronavírus-tesztjük. Vasárnaptól azonban ezeket a korlátozásokat eltörölték a belföldi és külföldi légirjáratokon, maszkot viszont még mindig viselni kell utazás közben és a kiskereskedelmi üzletekben.

Feloldotta vasárnap Görögország a külföldi és belföldi járatokra vonatkozó, a COVID-19 miatt korábban elrendelt beutazási korlátozásokat – írta meg a 444 a Reuters nyomán. A hírt a görög polgári légiközlekedési hatóság közölte a nyári turisztikai szezon előtt.

Vasárnaptól nem kell oltási igazolás a Görögországba utazóknak

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint eddig csak azok utazhattak be az országba, akik oltottak voltak, vagy átestek a koronavírus-fertőzésen, vagy negatív COVID-tesztet tudtak felmutatni. Május elsejétől azonban az egyetlen kikötés annyi, hogy az utazás során maszkot kell viselni.

Idén sok turistára számítanak Görögországban – ahol a turistaszezon általában az ortodox húsvét hétvégéjével indul be, ami április 24. volt –, jelenleg abban bíznak a turizmusban, hogy a 2019-es látogatottság 80 százalékát érik el. 

Görögországban a fertőzés mérséklődése miatt vasárnaptól a kiskereskedelmi üzletek és éttermek 100 százalékos kapacitással működnek, de a Reuters cikke szerint előbbiekbe a vásárlók oltási igazolás felmutatása nélkül, de maszkban léphetnek be. Az országban eddig 3 323 922 igazolt koronavírus-fertőzést regisztráltak, 29 153 főnyi, a vírussal összefüggésbe hozott fertőzést jelentettek.

Forrás: reuters.com, 444.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
pedig emiatt a csicska nép miatt vezették be..utána lehet nézni ők kezdeményezték, mert ha nincsenek turisták ,éhen döglenek..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.