Bill Gates szerint jóval több mint öt százalék az esélye annak, hogy a világméretű Covid-járványnak egy olyan súlyos verziója alakuljon ki, amit az emberiség még nem tapasztalt meg.

Bill Gates: brutális, súlyos verziója jön a Covid-járványnak

Fotó: THOMAS KIENZLE / AFP

A 24.hu foglalta össze, hogy a Microsoft-milliárdos a Financial Times-nak beszélt arról, hogy fennáll a veszélye egy még komolyabb és jelenleginél halálosabb variáns létrejöttének. Gates közölte, nem akarja, hogy túl sötétnek és komornak tűnjön, amikor a kockázatokról beszél, de szerinte globális megfigyelőcsapatot kellene felállítani a világjárvány veszélyeinek folyamatos értékelésére.

"Még mindig fennáll annak a veszélye, hogy a világjárvány egy olyan vírusváltozatot generál, amely még gyorsabban terjed és még végzetesebb lesz"

– mondta Gates az FT –nek.

Forrás: 24.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Téged kellett volna már régen agyon lőni, te büdös tanulatlan élősködő parazita! Miért jó neked itt lenni több néven, és a vírus ellen lázadni folyton? Elvégre ezért láttad meg hogy írtam, ne is tagadd. Dolgoznál inkább baszd meg, de az láthatóan nem megy. Több nick biztosabb megélhetés? Oltottak a lélegeztetőn? Ne igyál annyi pálinkát, agyatlan...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyar1
Ő már csak tudja! Már a forgatókönyv is meg van. Nincs még elég pénze?
sziralisa
Csak nem hagyja abba, lételeme a rettegtetés, ez élteti. Hermann Gőringh azt mondta annak idején a Hágai Nemzetközi Bíróságon Hogy a legnagyobb fegyver egy politikus kezében a folyamatos rettegésben és megfélemlítésben tartani az emberiséget! És így irányíthatóvá válnak mint a birkák.
Emmersson71
@magyar1: Ajánlott olvasmány: Isaac Asimov: Alapítvány
csak úgy....
+5 % esély :) -csak nyugiban lottózzatok tovább...
tothjani
Mit mondtak a 2019-ben készült Pandémia Netflix sorozat végén?
" A WHO adatai szerint évente egymilliárd ember betegszik meg influenzában, 650 ezren halnak bele a betegségbe. Bármikor kitörhet az 1918-as spanyolnáthához hasonló influenza világjárvány, amely több százmillió emberéletet követelne. A legtöbb ország még sincs felkészülve, a kezelés és a kutatás is alulfinanszírozott."
Gazella
Milyen világjárvány? Hol van világjárvány?? Megint mi ez a fake news...
Rockxy
nem tudós orvosok jósolnak járványt, hanem azok, akik tele vannak lóvéval.
aztán tömik a zsebüket a politikusoknak, pl. a zsírzorbánnak, hogy bejelentse a járványok korát.
de megveszik az orvosokat is.
Istenakinincsen
@Gazella: ma, 22:46
Készül már régóta a laborban és a hozzávaló vakcina is.Az első teszt balul sült el...
A világgazdasági "válság" nem hozta meg az elvárt extraprofitot.A vírus ma a bombaüzlet és a háborúk.
A kettő együtt végzetes katasztrófa.Az emberiség a saját pusztulását finanszírozza:(
division
@Gazella: Te vagy itt a fake news, csak aztán ne csodálkozz, amikor lélegeztetőn fekszel majd.
division
@Rockxy: @Istenakinincsen: Még jó, hogy itt vagytok Pálinkás "virológus" helyett... A 4 vírustagadó közül már csak ő nem írt ide (bár Gazella nagy eséllyel ő).
Yoda69
@Gazella: Elolvastad egyáltalán a cikket, vagy csak a címet.
Ez egy feltételezés Bill Gates szerint, aminek most 5% esélyt ad. Úgyhogy meg lehet nyugodni egyenlőre. Majd, ha 50% lesz az esély, akkor kezdj el izgulni.
magyar1
Pedig nagyon veszélyes játékot játszanak a bolygóval, elpusztíthatják a milliárdos tetvek.
Macskaszem
5% esély arra is van, hogy elüt a villamos. Tényleg nem kéne pánikot kelteni.
magyar1
@Macskaszem: Kelthetne pánikot hátha lenne egy új Kádár.
Pálinkás Pál
@division: akkor írok takony...ez a mocskos gates maga a vírus, megfertőzte már a világot a szart sem érő oprendszerével...egy zsiráf, vastagon érintett a vírushiszti fenntartásában,... remélem nem ússza meg és lelövik, amerikában könnyen megy az ilyen...ami a lélegeztető gépet illeti majom, az utóbbi pár hónapban szinte csak oltottak jutottak oda...mindenkit ,aki ezzel a vírussal riogat tarkón kéne lőni!!! rád is vonatkozik!!!
jesz
most mondta egy virológus a rádijóban, hogy a járvány lecsengőben van, majréra semmi ok...

...ja, hogy Pekingben, Sanghajban napi tízezer az új fertőzött? messze vannak..
magyar1
@jesz: Ott is hülyítik az embereket, bezárják és tesztelik őket. De a vírus egyik nap negatív a másik nap már pozitív lehet.
Itt Mo-on is ez ment, rokonaimat végigtesztelték mindenki pozitív volt, egyikük más betegségben meghalt pár nap múlva megint végigtesztelték már mindenki negatív volt.
division
@Pálinkás Pál: Téged kellett volna már régen agyon lőni, te büdös tanulatlan élősködő parazita! Miért jó neked itt lenni több néven, és a vírus ellen lázadni folyton? Elvégre ezért láttad meg hogy írtam, ne is tagadd. Dolgoznál inkább baszd meg, de az láthatóan nem megy. Több nick biztosabb megélhetés? Oltottak a lélegeztetőn? Ne igyál annyi pálinkát, agyatlan...
Pálinkás Pál
@division: te ostoba állat, a vénemberek hullanak...jórészük oltott...csak nem fajtestvéred a bill getzi?--
division
@Pálinkás Pál: Az idősek (nem vénemberek, lehetne benned némi tisztelet feléjük, bár sokat kérek tudom) egy része nem azért hal meg, mert oltottak, hanem nagyon idősek már, vagy súlyos betegek. Számukra az oltás egy esély, egy lehetőség, és ha csak a fele is megússza, már megérte. Látom, amikor nem cigányozol akkor zsidózol, te szélsőjobbos senkiházi. Utálom már azt a mocsadék pofádat nagyon, úgy tűnik nem bírod ki, hogy ne szólj hozzám (te kezdted, gondolom a Gazella neveden láttad amit írtam), ami nem csoda, hiszen a 4 fal között nincs senki akivel beszélgetni tudnál (vagy a híd alatt?)...
Pálinkás Pál
@division: te kóstolgatsz román zsiráf..
division
@Pálinkás Pál: Nem én szóltam hozzád ennél a cikknél, te fasiszta.
Pálinkás Pál
@division: ti vagytok a nácik,ti oltjátok az embereket akaratuk ellenére...
division
@Pálinkás Pál: Senkit nem oltanak akaratuk ellenére, nem tudok arról, hogy kötelezővé tették volna az oltást, de remélhetőleg eljön az az idő is majd (persze jobb lenne, ha a vírus tűnne el, de erre kicsi az esély). Amúgy meg a nácik tetteiről jobb lenne, ha elolvasnád ezt, mert már így is közröhej tárgya vagy a tanultabb emberek szemében:
www.origo.hu/tudomany/20150722-josef-mengele-auschwitz-masodik-vilaghaboru-731-es-egyseg-kgb-viktor-juscsenko-douglas-mcarthur.html
Pálinkás Pál
@division: te meg a tanult emberek ,az két különböző dolog...-ó ...hát persze,nem tették kötelezővé, csak megzsarolták őket,...ha nem oltatják magukat kirúgják...ez ritka undorító dolog.. a vírus meg nem fog eltűnni, ahogy a flu sem,...mert az emberiség egyelőre képtelen megtalálni a vírusok ellenszerét... és amiért te a legundorítóbb pofák közé tartozol,az az, hogy ugatsz itt a gyógymódokról,holott tökéletesen tudod hogy vírus ellen nincs gyógyszer, csak a szövődményeket kezelik, a többi az immunrendszeren múlik...úgyhogy nyugodtan felfordulhat az összes hozzád hasonló víruskárogó, aki bárki mást, bármire rá akar kényszeríteni covid-kamu ügyben!!!
division
@Pálinkás Pál: Tanultabb vagyok mint te, persze közel van hozzám két sokkal tanultabb ember is immunológia terén. Még mindig nem érted, mire is szolgálnak ezek a védőoltások, csak fújod a saját hülyeségeidet. Az immunrendszert segíteni is kell vakcinákkal, és látszik, fogalmad nincs ez hogyan működik. A tudósok valóban nem tudják megtalálni ezen vírusok ellenszerét, mivel változnak, ezért azon dolgoznak, hogy az adott mutációra kifejlesszék a legjobb védelmet. Maradj a ram cserénél 4000 ft - ért, az a neked való.
Pálinkás Pál
@division: te isten barma, mit nyekeregsz nekem?...leszarom hogy mit kutatnak, csak ne kényszerítsenek embereket a kísérletezésbe, ahhoz ott vagytok ti, marhák...tisztán látszik mekkora segítség a vakcina...tele voltak a kórházak oltottakkal, meg a proszektúrák is..milyen érdekes, most hogy a kutya sem oltatja magát, lecsökkentek a számok...nem fura?...és ne gyere a hülye dumával hogy azért mert magas az átoltottság..,az emberek zöme már bőven túl van az általatok hangoztatott hatásosságon!!!
division
@Pálinkás Pál: Rajtad nem csak a vakcina nem segítene...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.