Franciaországban ezrek vonultak ki a május elsejei tüntetésekre, ahol a fizetések emelését követelték, és a nemrég újraválasztott Emmanuel Macron államfő tervezett nyugdíjreformja ellen tiltakoztak.

Tüntetések voltak Párizsban május elsején, könnygázzal oszlatta a tömeget a rendőrség

Fotó: SERGE TENANI/Hans Lucas via AFP

A tüntetések a legtöbb helyen békések voltak, csak a fővárosban, Párizsban szabadultak el az indulatok. Itt a rendőrség könnygázzal oszlatta a feketébe öltözött, üzleteket fosztogató, kormányellenes anarchisták tömegét. A belügyminiszter közlése szerint vasárnap estig 29 embert állítottak elő.

A tüntetők és a rendőrök a párizsi belvárosban, a République és a Nation téren csaptak össze. Az úgynevezett Fekete Blokk anarchistái kifosztották a McDonald's egyik éttermét, és feldúlták több ingatlanközvetítő cég irodáját, ablakokat törtek be, szemeteseket gyújtottak fel. A rendőrség szerint a tüntetők a lángokat megfékezni próbáló tűzoltókat is megtámadták.

A hatóságok szerint 250 tüntetést szerveztek a francia nagyvárosokban. A fővárosban a szakszervezetek menetéhez baloldali politikusok és környezetvédő aktivisták is csatlakoztak.

Forrás: mti.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Mert macaroni mit tesz a nyugdíjakkal? Az is bajnai 2 a milliárdosok vagyonának növelése érdekében?
De hisz a nép választotta! Na ezért nem hiszek én a demokráciában.
ómió
Eszerint ott nincs "totális csőd"! De miért nem hazudtok nekik is, efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.