Bizonyítékkal ugyanakkor nem állt elő a titkár.

Alekszej (Olekszij) Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára egy tévéműsorban arról beszélt, hogy Magyarország előre tudott az Ukrajna elleni orosz támadásról, és arra számított, hogy megszerzi magának Ukrajna egy részét – írta meg a Zn.ua nyomán a hvg.hu, amely hozzátette, hogy Danyilov bizonyítékkal ugyanakkor nem állt elő a műsorban.

Az ukrán Nemzetbiztonsági Tanács titkára szerint a magyar kormány tudott az Ukrajna ellen készülő támadásról

Olekszij Danyilov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács titkára interjút ad az Associated Press amerikai hírügynökségnek Kijevben 2022. április 22-én

Fotó, címlapkép: MTI/AP/Efrem Lukackij

A titkár úgy vélekedett, hogy a NATO-ban néhány ország nem tartja tiszteletben a szervezet által megkövetelt demokratikus értékeket, és ennek kapcsán Magyarországot említette példaként.

„Például Magyarország nyíltan vállalja, hogy együttműködik Oroszországgal. Ráadásul Budapestet figyelmeztette előre Putyin orosz elnök, hogy támadás készül Ukrajna ellen. (...) Látják, hogyan viselkedik Magyarország, és valamiért arra számított, hogy képes lesz visszaszerezni területeit. Ez azonban sohasem fog bekövetkezni, mi fogunk győzni”

- magyarázta a műsorban, aztán azt is hozzátette, hogy kíváncsi lesz arra, hogy az így viselkedő országnak a háború után milyen következmenyékkel kell szembenéznie.

Forrás: hvg.hu, zn.ua

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
S még csodálkozik a budapesti nagykövetük, hogy nem állnak itt ukrán diplomatával szóba!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
@vacsi: jobb ha nem tudod ..blablablabla
ómió
Azt még nem hazudná ránk, hogy mi támadtuk meg őket!?
sokanvagyunk
Szerintem elsősorban az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkárának munkaköri kötelessége lett volna Putyinnál érdeklődni a várható támadás időpontjáról. :)
szép új világ
Persze, hogy tudott róla, de nem csak a magyar kormány, hanem az egész NATO! Elvégre az USA mát hetekkel a támadás előtt erről beszélt. Erre mondta azt Lavrov, hogy csak hisztéria keltés. Mindössze Putyin és Bayer állította, hogy a ruszkik nem támadják meg Ukrajnát.
Németh István
Aki törölte az írásomat az ott rohadjon meg ahol van! A moslék ukránok nyalógépe a magyarok ellensége! > tehát a büdös kurva anyját! Aztán az Orbán Viktor miről tudott, miről nem mit tud és mit nem, az az Ő dolga! Viszont bizonyíték nélkül valaki irányában aljas kételyeket kelteni aljas dolog, nem beszélve arról hogy ha valaki tud valamiről és azt nem kívánja közkincsé tenni az az személyes dolga! Következés képen az ukrán aljas söpredék és a lengyel alávaló gecik menjenek a kurva anyjukba tüntetni és tüntetéseket szervezni a más és részükre idegen ország helyett! Ponyemáj!???
Németh István
Az ukránok lőtték Kárpátalját! Nézd meg a térképet és szíveskedj beszarni az ukrán fegyverektől amivel világháborút akar kirobbantani, eszük ágában sincs az oroszok ellen használni a kapott fegyverzetet! A magyar lakta Kárpátalja, pláne az őshonos részeink népének élőhelye elsődleges célponttá alakult! Pontosan azért, hogy a magyarok szembeállását kikényszerítse az oroszokkal szemben! Az ukránok olyan hülyék hogy azt hiszik mások és főképpen a magyarok nem tudnak gondolkozni! Sajnos egy aljas megvezetett népség mindenre képes, márpedig az eu.-usa-soros-ukrán vezetés meg is tesz mindent, hogy akár a sajátjait is hülyítse! Erre bizonyíték az egymás után feltárt tömegsírok amelyeket az ukránok csináltak a kinyírt ukrán-orosz lakosság eltüntetésére! Szemét moslékok! Az ukrán követséget ki kell utasítani Magyarországról!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.