A Corriere della Sera napilapnak adott interjújában Ferenc pápa Magyarországot, pontosabban a magyar miniszterelnököt is érintette az orosz–ukrán háborús konfliktusról beszélve – írja a Telex.hu.

Ferenc pápa az oroszoknál a győzelem napját jelentő május 9-i dátum fontosságát hangsúlyozta, amikor arról beszélt, hogy az Orbán Viktorral való találkozóján

Orbán elmondta neki, az oroszoknak van egy tervük, és hogy május 9-én véget fog érni a háború.

A pápa szerint Orbán azt állítja, napra pontosan tudja az oroszok tervét, így azt is, mikor lesz vége a háborúnak

Fotó: VATICAN MEDIA / AFP

A katolikus egyház vezetője ugyanakkor elmondta, pesszimista a jövőt nézve, mert nem látja, hogy kellő akarat lenne a béke érdekében.

A pápa szavai érdekesek annak fényében, hogy hétfőn az ukrán biztonsági és védelmi tanács titkára azt mondta, Putyin előre szólt Magyarországnak az invázióról.

Az interjúban a pápa arról is beszélt, hogy nem tervez kijevi látogatást, ugyanakkor Vlagyimir Putyin orosz elnök sem reagált a megkeresésére, hogy találkozzanak, bár Moszkvába kész lenne elmenni a béke érdekében.

„A háború első napján felhívtam telefonon Zelenszkij ukrán elnököt. Putyint nem hívtam fel. Egyértelmű gesztust akartam tenni, hogy az egész világ lássa. Aztán megkértem Parolin bíborost a háború huszadik napja után, hogy üzenje meg Putyinnak, hajlandó vagyok Moszkvába menni. Még nem kaptunk választ.

Attól tartok, hogy Putyin nem tud és nem is akar most találkozni.

De ennyi brutalitást hogyan nem lehet megállítani? Huszonöt évvel ezelőtt ugyanezt tapasztaltuk Ruandával.

Egyelőre nem megyek Kijevbe. Michael Czerny bíborost és Konrad Krajewski bíborost küldtem. De úgy érzem, hogy nem kell mennem.

Először Moszkvába kell mennem, először Putyinnal kell találkoznom. De én is pap vagyok, mit tehetnék? Megtenném, amit tudok. Ha Putyin kinyitná az ajtót...”

Forrás: Telex.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Egyre több a bizonyiték, hogy orbán "megjátszotta" választás előtt a békegalambot- azóta egyszer sem mondta, és azóta egyszer sem hallatszott, hogy "maradjunk ki a háborúból". Orbán putyin cinkosa abban, ami Ukrajnában történik- a qrva nagy demokrata kajánul nézi, ahogy egy független szuverén államot egy behemót másik, terrorista módon lerohan- területszerzési célzattal. Milyen jót röhöghetett orbán- a "nácitlanitáson", a "békefenntartáson"- meg a többi az agressziót indokló orosz "magyarázatokon". Lator állam- lator cinkosa.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@verőce21: még csak bizonyítékaid sincsenek a butaságomra,azt sem tudod,hogy ki vagyok,-ellenben nekem a tieidre! :)
verőce21
@csak úgy...: Fals vagy nagyon!
Téged szemét elzárva kellene folyamatosan tartani..., nem úgy, mint a kínai covidot... :)
csak úgy....
@verőce21: viszont, -neked és a lüke fajtádnak a XXI. sz. ban,már réges-rég a spirituszban lenne a helye! :)
verőce21
@csak úgy...: Ne álmodjál már, te szerencsétlen, ha ébren vagy...!

Csak néz végig magadon... és sírjál tehetetlenségedben, hogy mindig rossz végén állsz...! :)
Málna
@csak úgy...: "kabzsi". És még bizonyítékot akarsz a butaságodra...
magyar1
@csak úgy...: @Emmersson71: Igen, az osztrákokhoz csatolt területeken élő magyaroknál fel sem merül az olyan kérdés, hogy Mo-hoz tartozzon-e. Egyébként már azok is jól összekeveredtek az osztrák néppel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.