Vlagyimir Putyin orosz elnök hivatalosan bejelentheti a háborút és hadi állapotot hirdethet, hogy teljes mozgósítást rendelhessen el- írja a 24.hu.

Putyin hamarosan bejelentheti a háborút, amelynek egyenes ági következménye a teljes mozgósítás

Fotó: NATALIA KOLESNIKOVA / AFP

Minderre hamarosan sor kerülhet, vélhetően május 9-én, a győzelem napi ünnepségeken jelentheti be a nyugati hírszerzői jelentések szerint. Ezzel próbálnának új lendületet venni a kifulladni látszó orosz invázióba és pótolni a jelentős katonai veszteségeiket, amelyeket a hivatalos állományból egyre nehezebben tudnak megtenni. Az ukrán becslések jóval 20 ezer fölé, az óvatosabb nyugati számítások szerint pedig 15 ezerre teszik az elesett orosz katonák számát.

Az orosz hivatalos megfogalmazás szerint „speciális katonai műveletek” zajlanak csak Ukrajnában, a háború és invázió kifejezés tabunak számít, súlyos, akár 10 éves börtönbüntetéssel sújtható Oroszországban, aki arról ír vagy beszél, hogy háború zajlik Ukrajnában.

Forrás: 24.hu

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@csak úgy...: Hajaj ! Itthoni példa is van rá, de a baj az, hogy nincs még rá megfelelő gyógyszer csak az elaltatás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
Egy háborúban álló félnek teljes joggal lehet segítséget nyújtani, vízen, levegőben és szárazföldön is !
Peller Anikó
@Toller Béla: Melyik félnek? Mert szerintem midketten félnek.
drrotf
@Peller Anikó:Ha úgy látod, hogy a tank nincs szétlőve mert nem repült le a tornya, akkor ezek nem is az ukrán harcosok eredményeként állnak ott elhagyatva?Lehet hogy csak makettek, hogy az ukránok a harcoknak az eredményeivel kérkedjenek?Én azt gondolom, hogy a képeket az Ukrajnába járt újságírók beszámolóival együtt kell értelmezni, és tőlük nem hallottam hogy ők megkérdőjelezték volna a bemutatott szétlőtt tankok valódiságát. Bár az is igaz hogy a haladás egyik mozgató rúgója az a kijelentés, hogy "Kételkedem, tehát vagyok", de ez kételkedés , ebben az esetben nem viszi előre a haladást!
karma1
@Toller Béla: Mar csak az az egyszeru kerdes, hogy melyik oldalon? Azx ukran honvedon, vagy az orosz teruletszerzo/gyarmatosito oldalan... Nem mindegy!
karma1
Most talan vegre megtudhatjuk, hogyha hadiallapotot hirdet, AKKOR KINEK IS UZENT HADAT, ES MILYEN INDOKKAL???
Mert egy haborunak minimum 2 jatekosa van...:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.