Oroszország azt tervezi, hogy a közeljövőben „annektálja” Ukrajna két, a háború által megviselt keleti régióját – közölte az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) amerikai nagykövete.

Washingtonban újságíróknak nyilatkozva Michael Carpenter elmondta: „A legfrissebb jelentések alapján úgy véljük, hogy Oroszország megpróbálja majd elcsatolni a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságot.

Jelentések szerint Oroszország két ukrajnai régiót tervez elcsatolni

Séta Ukrajna Donbasz régiójában Szeverodonyeckben árpilis 13-án – Fotó: RONALDO SCHEMIDT / AFP

„A jelentések szerint Oroszország azt tervezi, hogy valamikor május közepén népszavazást szervez a csatlakozásról”.

Az év elején Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy elismeri a két szakadár régió függetlenségét. De ez nem elég az oroszoknak, ugyanis egy ideig sokat lehetett hallani arról, hogy a dél-ukrajnai Herszonban is hasonló álnépszavazásra készülhetnek, ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy ebben a régióban az oroszok támogatottsága lényegesen alacsonyabb, mint a két szakadár államban, így a világ többi része számára tervezett előadás sikere itt kérdéses volt, úgyhogy inkább a népszavazás nélküli annexió mellett döntöttek.

Forrás: HVG.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Istenem, hogy kik és mi mindenre használhatják a népszavazás intézményét!? Lehet, annyira demokratikus lesz a voksolás, hogy ott is majd fényképpel kell igazolni, hogy miként szavazott, mint a borsodi dakotáknál?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
"Békefenntartás", meg nácitlanitás, meg az...putyin anyja kinja, amit még ki nem találtak igazolásul a "különleges hadműveletre", ami tulajdonképpen hadgyakorlat, csak éppen itt vissza is lőnek élessel.. Miközben nem más az egész, mint egy területszerző, rabló, terrorista agresszió.
Gazella
Meg a zsirháj is területet akart szerezni. Nem véletlen a dörgölőzés putinhoz
Pági
@Maccska: a macska még éjjel is látja a valóságot,maga meg világos nappal sem lát semmit!
Toller Béla
A népszavazás nem biztos, de az elcsatolás igen. És a háború megy majd tovább !
kereső
@Maccska: Ja, azért viszi az orosz rabló horda a JD mg. gépeket. Felfogtam- na de akkor az orosz miért nem az USA nak üzen hadat? Miért Ukrajnát támadja meg hadüzenet nélkül, és miért is akarja egész dél-ukrajnát , Fekete-tengerestől, mindenestül, odesszával ,krimmel együtt ?? Mert az USA igy akarja! Értem. Felfogtam. Csak arra kérlek, légy szives kimélj meg a hülye zagyvaságaidtól.
Nessy
Ha jól értem, akkor az USA akarja elcsatolni a két ukrán régiót. De mi a fenét kezdene velük?
verőce21
A Tűsarkús bohócot bíróság elé kell állítani, mert háborúba sodorta ezt a jóravaló ukrán népet...!
kereső
@Nessy: Ja, oda küldte putyint, hogy a két régiót +Fekete -tenger foglalják el, annektálják és hivatalosan is csatolják az USA-hoz. Közben azért lőjenek is egy kicsit, meg fosztogassanak,. Fosszák a John Deer kereskedést- vigyenek el 2 milliárd dollár értékú traktort, kombájnt és egyebeket. De azt csecsen földre vigyék, mint Usa tartományra. És , ha már ott vannak, akkor megközelitőleg 1 millió ember is kellene ott az Uralon túli tartományaiba, hogy pótolják az ukrajnába küldött katonákat.Igy megy ez az usákoknál- putyin a pincsijük.
nezelodo
Istenem, hogy kik és mi mindenre használhatják a népszavazás intézményét!? Lehet, annyira demokratikus lesz a voksolás, hogy ott is majd fényképpel kell igazolni, hogy miként szavazott, mint a borsodi dakotáknál?
ómió
Mint nagyhatalom, az övéiket képesek is elkülöníteni!
kereső
@Shikari: A legutóbbi népszavazás 110%-os volt. Most sem lehet kevesebb!
nezelodo
@kereső: Elég lesz a MIkola féle Hazafias Népfront a választásokon mindig elért 98,8 %-os győzelme is. Kb ilyen arányban választották be a Veszprém Megyei Pártbizottság tagjai közé a nyolcvanas években az öreg Orbánt is, pedig akkor már nem volt olyan nagy dicsőség a Papp János féle "elithez" tartozni. Csúnya szeplő volt a megyei főisten orcáján, hogy a választási riválisa a közös üdülésük idején tarkón lőtte magát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.