Zoran Milanovic horvát államfő kedden bejelentette, hogy amennyiben alkalma lesz rá, megvétózza Finnország és Svédország NATO-csatlakozását, ha addig nem születik megoldás a bosznia-hercegovinai választási törvény reformjára – közölte a horvát közszolgálati televízió (HRT).

Horvátország megvétózná Finnország és Svédország NATO-tagságát

Fotó: DENIS LOVROVIC / AFP

Milanovic kifejtette: amennyiben jelen lesz a közelgő NATO-csúcstalálkozón Madridban, megvétózza a csatlakozásra szóló NATO-meghívót. Hozzátette: amennyiben alacsonyabb szinten szavaznak róla, valószínűleg nem tudja rákényszeríteni például a horvát nagykövetre, hogy a NATO-tanácsban az ő álláspontját képviselje. Ugyanakkor megjegyezte: "mint az ördög a bűnös lelkeket", üldözni fog mindenkit, aki Horvátországban megszavazza Stockholm és Helsinki csatlakozását.

Andrej Plenkovic kormányfő szerint Milanovic visszaél a boszniai horvátok helyzetével, és oroszpárti politikát folytat. Dimitrij Medvegyev volt orosz kormányfő pedig nemrég Telegram-bejegyzésében azt írta: a horvát elnököt Kijev bosszúja fenyegeti az Ukrajnával és Oroszországgal kapcsolatos kijelentései miatt.

Milanovic hangsúlyozta, hogy nem áll az oroszok oldalán. "Az oroszok játsszák a saját játékukat, és ők az agresszorok ebben a háborúban" – mondta.

Úgy vélte ugyanakkor, hogy Horvátországban egy "olyan társaság van hatalmon", amely aktívan a bosznia-hercegovinai horvát nép érdekei ellen dolgozik.

"Arra is felesküdtem, hogy megvédem őket (a boszniai horvátokat), és ha kell, politikailag belehalok" – fogalmazott, majd hozzáfűzte, hogy nem fél sem Oroszországtól, sem Ukrajnától.

Forrás: mti.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
... és én még azt hittem, hogy csak nálunk sok a barom...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Berklac
Figyelj ,te Usztasa, milyen jogon zsarolod a NATOT, a saját hülyeségeddel !
Gazella
Nah itt az egész viláhon minden élwnjáró elnök, vezető, diktátor a jó dolgukban teljesen meghibbantak.
csak úgy....
az eu.-t föl kell oszlatni és a volt komcsi .kgst. országokat ki köll baxarintani az ujraalakulás elött,-persze az eddigi juttatásaikat szigorúan visszakövetelni és minden (rohadék) munkaadó multit büntetö vámokkal terhelni,aki náluk-velük éhbérért dolgoztat!
justhpeter
... és én még azt hittem, hogy csak nálunk sok a barom...
csak úgy....
Zoran Milanovic horvát államfő kedden bejelentette, hogy amennyiben alkalma lesz rá, megvétózza Finnország és Svédország NATO-csatlakozását, ha addig nem születik megoldás a bosznia-hercegovinai választási törvény reformjára ...
hemzseg a logika a dolog mögött..
Nessy
Miért is olyan ismerős ez a vétózás? Mintha mi ugyanezt tettük volna az ukrajnai nyelvtörvény miatt! Mert egyik sem avatkozik más államok belügyeibe!
Gazella
@justhpeter: igen tévwdtél. Tudod a pénz az úr. A pénz elvakította az összes ország magas elit barmait..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.