A washingtoni védelmi minisztérium szóvivője közölte, legitim, törvényes és korlátozott az az információcsere, ami az amerikai hírszerzés és az ukrán hatóságok között zajlik – írja a Telex.hu.

Elismerte az amerikai hírszerzés, hogy kisegítik UkrajnátFotó: NICHOLAS KAMM / AFP

Az ukránoknak olyan releváns és időszerű információkat adunk az orosz egységekről, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy a legjobb tudásuk szerint pontosítsák, tökéletesítsék az önvédelmüket.

A Guardian szerint a Pentagon szóvivője azt is hangsúlyozta, hogy más országok is szolgáltattak Ukrajnának információkat az orosz csapatmozgásokról.

Nem mi vagyunk az ukránok egyetlen és kizárólagos hírszerzői forrása. Más nemzetektől is kapnak ilyen információkat, és saját hírszerzői képességük is elég erős

– mondta John Kirby, majd hozzátette:

Ha úgy döntenek, hogy valamit kezdenek ezekkel a hírszerzői információkkal, akkor ők döntenek a további feladatokról. Ez a fajta információcsere, amit mi biztosítunk számukra – ez legitim, törvényes és korlátozott.

Forrás: Telex

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Ezt akarta megakadályozni szijjártó , anno- , hogy az ukránok részesei legyenek a NATO kibervédelmi és információ áramlási rendszerének. De sikerült-e?
kereső
@ómió: @Maccska: @KisTehen: Putyin kémek előre, tovább a lenini úton.
rokker33
Ja minden amit az usa és ukrajna csinál az legális, de ha ezt az oroszok megteszik, akkor jön a 7. megszorító csomag :) hülye libsik! Ők mindent megtehetnek,de ennek vége az oroszok diktálnak nem az amcsik!
kereső
@KisTehen: Nem! Nem kell ahhoz "biden" seggnyalókájának lenni, hogy felháboritson a viselkedésetek, a mindenáron való megfelelés putyinnak. Ehhez csak magyarnak kell lenni, (nem magyarkodónak, akik a szájukon hordják a haza iránti hűségüket), és szabad , gondolkodó embernek.
ómió
@kereső: Most a bolsi bandádat buzdítanád?! De már azt se tudod, kik a magadéi? "Agyturkász" látott már téged?
kereső
@ómió: Na, megint kiszólt a likból a szellemi toprongy. Mennyire kell ahhoz erkölcs nélkülinek lenni, hogy egy a szovjet zázszók alatt vonulókat támogasd, te csicska? Tudod, amikor aprehendálni próbálsz a bolsisággal, meg efftársiassággal, azt innentől kezdve dicséretnek veszem. Mert soha nem süllyednék az erkölcstelenségnek, a szervilitásnak, a hazaárulásnak arra a fokára, amelyben ti léteztek- amikor egy terroristát támogattok orbán hatalmáért. Orbán elhozta Magyarország számára az erkölcs nélküliséget, a szellemi restséget,- amit ti kitűnően reprezentáltok.
kereső
Bréking: Az alábbi ukrán hír alapján ég a Barátság kőolajvezeték Brjanszk (Oroszország) térségében. (keresünk még forrásokat) Nem csak a vezeték, az egész stratégiai elosztóközpont 3-4 "kalibr" típusú rakétatámadást kapott. Innen ágazik el a vezeték a baltikum, majd Fehéroroszország fele, ahonnan tovább ágazik Lengyel-Németország, valamint Szlovákia-Magyarország irányába.
Az olajembargó kérdése tehát egy időre most megoldódott.
100 hektáron ég minden.
Peller Anikó
@rokker33: Az oroszok nem ezt teszik nyomi, az oroszok tapossák ukrajnát és nem az ukránok gázolják le moszkvát. Ha ennyi eszed sincs akkor minek égeted magad?
csak úgy....
hamarosan eljön az idö,mikor a magyarokat,ill. orbánékat már nem támogatja senki!
relatív
Ez nem egy hír ! Mert ha valaki végiig követi az ukrajnai történéseket - és nem egyoldalúan - akkor láthatja, hogy az utóbbi évtizedben erősen amerikai befolyás ( nem véletlenül ) alá került az ukrán vezetés, jótevőnek álcázva.
Mindig IS egyértelmű törekvés jelent meg az oroszok ellen, de a csalánt a naív ukránokkal birizgálják, mint távoli (?) nagybácsi !
kereső
@relatív: amúgy meg Afganisztánban az amerikaiak kivonulása után visszahozták a kötelező burka viselést a nőknek, ismét nem tanulhatnak, a férfiak nem hordhatnak nyakkendőt- és itt a középkor számukra ismét.
relatív
Európa akkor lehetne erős, ha felismerné/elismerné, hogy Európa nem amerikában van, hanem az Atélanti óceántól az Uralig.Mind gazdaságilag, mind politikailag ez a felismerés lenne Európának a legnagyobb előnyéra !!!

Ezek a mostanában annyira kiélezett ellentétek az egyes részek közt csak hátrányára, illetve az USA előnyére szolgál csak !
Peller Anikó
@KisTehen: 13:09, a fideszbirkák számára amit a földesúr megmond az úgy van.

De nem. Nem kellett volna leállítani a panelszigetelő programot. Nem kellett volna megszüntetni a ROLA terminált. Nem kellett volna egy semmitérő vasútvonalat kreálni szerbiába ahelyett, hogy egy párhuzamos sínpályát építettek volna Szeged - Budapest között, amellyel a kamionok akár félóránként utazhattak volna pestre, kiváltva rengeteg gázolajat és autópálya terhelést. Támogatni kellett volna a napelem programot és csökkenteni az autókázás terhelést.

Ezek már most is égető problémák dehát az autógyártás az egyetlen húzóágazat, a benzin adója meg igencsak méretes, ezekről nem szívesen mond le a kormányzat, mert kell a pénz stadionokra, meg fűtött gyöpre, kastalyakra, szavazatvásárlásra, nameg nemutolsósoban lopni is kell(ene) de már nincs miből, most már egymástól kell lopni.

Lehetne még geotermikus, esetleg szélerőmű. A fidesz állította le a nagymarosi vizierőmű programot is a Dunán, mert a pakson többet lehet lopni.

Néhány év múlva úgyis elfogynak a szénhidrogén készletek, tehát váltani ígyis úgyis kell, ha megérjük.
ómió
@kereső: Kiszóltál a "likból", bolsiék elmebetege!? És bolsicsicska "erkölcsi toposzként"? Annak a Böszme efftársadnak az ánuszából "hírdetve a tetübolsi fennköltséget", aki maga a szervilizmus, az erkölcstelenség meg a hazaárulás totemoszlopa!? Akkor, helyben vagy! "Eszmekonform" helyen! Mehetsz ezzel is "prájdolni"! Meg majd 4 év múlva "kampányolni"!
kereső
@ómió: Mi köze amit ideokádtál, mindahhoz, amiről a cikk szól.
Itt van neked putyin/orbán imádd-és éltesd , no meg nyald ki a feneséges ülepét, ha még találsz helyet magadnak a sok között
Oroszország szombat délután bombát dobott le arra a bilohorivkai iskolára, amelynek alagsorában 90 ember húzta meg magát - jelentette be vasárnap Szerhij Haidai, Luhanszk kormányzója. Haidai elmondta: harminc embert sikerült kimenekíteniük. A tüzet négy óra elteltével eloltották, és miután eltakarították a törmeléket, megtalálták két ember holttestét. Haidai úgy véli, mintegy hatvan halott van a romok alatt.
A mariopuli szinház romjai alatt 600 holtestet találtak.
Rohadnál meg a gazdáiddal együtt.
ómió
@kereső: Te a kommentjeidet okádni szoktad, bolsiék elmebetege!? Akkor, eszerint, a bűzük nemcsak a bennük foglalt hazugságaidtól van! "Elfelejtetted" ott a vigyorgóban, hogy a megelőző kommentedre kaptál választ!? Keress valamit, amire csomót köthetsz emlékeztetőül, ha már a Böszmeánuszból számodra ilyen nehéz a "visszarévedés"! Maki efftársaddal karöltve meg kédezzétek már meg "Jeszenszki" efftársatokat, hogy látja, megérte-e neki (nézze meg a számláját!) a saját országa (vagy már nem az övé, totál eladta?) földig romboltatása, vagy inkább jobb lett volna az oroszokkal nyolc év kérlelgetés után megegyezniük!? Egyúttal azt is megkérdezhetitek , hogy a civilek felfegyverzését meg katonák iskolákba, vagy civilek közé bújtatását követően ennyire "meglepő-e", ha az oroszok oda is bombát dobnak? És különben is! Mi a f@szt kerestek még itthon, mint "pocsék emberek"?! Miért nem harcoltok még, hisz' ez a ti háborútok!? Hogy nyalnál be a gazdádnak a meleg sz@ron túl is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.