Rövid, de a hidegháborúnál is hidegháborúsabb beszédében Putyin arról beszélt, hogy a Nyugat Oroszország gyengítésén dolgozott, felhasználva ellene a nemzeti feszültségeket, a nemzetközi terrorizmust – „de nem értek célt”.

Elárulta Putyin, hogy mire készül: „azok, akik legyőzték a nácizmust a Nagy Honvédő Háborúban, példát mutattak nekünk"

Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz a győzelem napi díszszemlén a moszkvai Vörös téren 2022. május 9-én. Oroszországban május 9-én ünneplik a náci Németország felett a II. világháborúban aratott győzelem 77. évfordulóját. MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Metzel

„Ma Oroszország különböző nemzeteinek fiai testvérekként védik egymást az ellenséges golyóktól és repeszektől”

– mondta a jelenleg Ukrajnában zajló fegyveres harcokról szólva az elnök.

„Azok, akik legyőzték a nácizmust a Nagy Honvédő Háborúban, példát mutattak nekünk. Dicsőség a hadseregnek, a győzelemért, Oroszországért, hurrá!”

Az Ukrajna elleni háborút ezzel a II. világháborúval – pontosabban a Szovjetunió német megtámadásától számított 1941–1945-ös, Oroszországban Nagy Honvédő Háborúnak nevezett időszakkal – állította párhuzamba.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Telex

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Putyin hiányzott a történelem órákon. A háború befejezéséhes volt némi köze az Egyesült Államoknak, Angliának, a szövetségeseknek is. Erről soha nem szól a fáma!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Putyin hiányzott a történelem órákon. A háború befejezéséhes volt némi köze az Egyesült Államoknak, Angliának, a szövetségeseknek is. Erről soha nem szól a fáma!
nezelodo
Lehet, hogy félre tájékoztatták a nagy Putyint? Úgy tudja, hogy Ukrajna támadta meg az oroszokat, úgy mint a második világháború idején a németek?
csak úgy....
putyin is már csak a "dicsö" (de kétséges) múltból tud létezni,közben a ruszkijai náciskodnak ukrajnába..
Dr. Proktor
@Nessy: Arról se szól a fáma, hogy miként szegték meg a jaltai és a potsdami megállapodásokat...
... csakúgy mint a budapestit!
Az oroszok genetikailag megbízhatatlanok!
evacica
Putyin egy véreskezű agresszor, aki rátámadt egy népre, hogy hatalma alá gyűrje őket! Az ilyen ember nem érdemli meg az életet! Putyin gyilkos!
tothjani
Csak ez az aljas tetű azt felejti el hogy Ukrajnában 2019-ben is volt választás ahol nem egy regnáló diktátort választott a nép.
És ez a rohadék azzal példálózik hogy mi volt 10-20 éve, miközben lehet hogy az a népnek sem tetszett és azért küldték el az Ukrán orbán viktort !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.