Ez a forgatókönyv is elképzelhető. 

Az Európai Bizottság azt tervezi, hogy új kötvénykibocsátással fedezné az Ukrajnának nyújtandó forrásokat.

Eladósodik az Európai Unió Ukrajna megsegítése miatt?

Fotó: Valeria Mongelli / AFP

Az Európai Bizottság 15 milliárd euró értékben bocsátana ki új kötvényeket a következő 3 hónapban, hogy fedezze Ukrajna rövid távú pénzügyi igényeit – mondta három, az ügyre rálátó diplomata a Politicónak. A tervet május 18-án mutathatják be.

Az IMF és az ukrán kormány szerint az országnak havonta 5 milliárd euróra lenne szüksége, hogy a gazdaság működőképessége megmaradjon (ebből fedeznék a nyugdíj-kiadásokat, az állami béreket, a háborús kiadásokat). Ebből az Egyesült Államok fedezné a költségek egyharmadát, azaz 10 milliárdra továbbra is szükség lenne.

A diplomaták szerint a most kibocsátandó adósság a koronavírus-járvány idején megalkotott SURE-programhoz lenne hasonló.

Forrás: portfolio.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
Ezaz minden európai ember tartozni fog az 1 napos csecsemőtől egészen a 100 éves öregemberig ,mindenki milliókkal fog tartozni ukrajna miatt! Szép jövő ... ki kellett volna maradni ebből az egész háborúból,hisz ukrajna se nem eu és nem nato tag!!Mi közünk van hozzájuk?
namihami
@rokker33: Eddig állandóan a ""kárpátaljai honfitársaink"" volt a mantra. Amíg a Fidesznek és híveinek kellett a voks, addig a ""mi véreink"" voltak.
Akkor most megszűntek ""magyarnak"" lenni? Csak a voksuk volt magyar?
magyar1
De mekkora a fegyverszállítmányokból a bevétel?
magyar1
@namihami: Pont a kárpátaljai ukránokat nem bombázták.
namihami
@magyar1: Bocs, de ez miből vagy hogy jött ki? Mert a bombázott városokban csak magyarok éltek? Vagy a bomba intelligens és felismeri, hogy ki milyen náció? Netán vesz egy kanyart és kizárólag magyarok környezetében robban?
Peller Anikó
15 milliárd euró, mennyi pénc is az? Mai árfolyamon kb 5700 milliárd forint. Kb duplája annak amit a vicctor egy firkantással ellopott a manyupból.

Ez olyan sok pénz amely bedöntené az eu-t? Mert kis Magyarországunknak nagyon sok, de azért az eu országok kb 30 x akkorák (lélektanilag) de gazdaságilag legalább 100 x akkorák mint mi, gyaurok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.