A vis maior helyzet lehetetlenné teszi a gáz szállítását több mérőállomáson keresztül Ukrajna keleti részén, amely jelenleg orosz ellenőrzés alatt áll – írja az Index.

Meglépték: Ukrajna leállítja a gáztranzitot Európába
Kép: Pixabay

A vezetékeken keresztül napi 32,6 millió köbméter orosz gáz jut Európába. Lehetőség van arra, hogy a kapacitásokat ideiglenesen áthelyezzék a Szohranovka csatlakozási pontról az Ukrajna által ellenőrzött Szudzsa tranzitpontra.

Ukrajna május 11-től, szerdától kénytelen leállítani a gáz tranzitját a Luhanszki régióban található állomásokon, amelyek az Oroszország által ideiglenesen megszállt területre kerültek

– jelentette be Ukrajna gázszállítási rendszerének üzemeltetője.

A Novopszkov Ukrajna első kompresszorállomása a Luhanszki régióban, amelyen keresztül a gáz csaknem egyharmada, vagyis akár napi 32,6 millió köbméter orosz gáz jut Európába Oroszországból.

Az Ukrajna elleni orosz háború következtében számos gázmérő állomás került az ideiglenesen megszállt területre, így az üzemeltető nem gyakorolhat működési és technológiai ellenőrzést ezeken létesítményeken – emelték ki a közleményben.

Sőt a megszálló erők beavatkozása a technológiai folyamatokba, a mérőállomások működési módjának megváltoztatása – ideértve a jogosulatlan gázkivonást – veszélyeztette a teljes ukrán gázszállító rendszer stabilitását és biztonságát

– közölte az üzemeltető.

 Ukrajna gázszállítási rendszerének üzemeltetője tájékoztatja, hogy 2022. május 11-én 07:00 órától a Szohranovka csomóponton nem fogadnak be gázt az ukrán gázszállító rendszerbe.

A cég közleménye szerint többször is figyelmeztette a Gazpromot az orosz megszálló erők akciói miatt. Állításuk szerint ezeket a felhívásokat figyelmen kívül hagyták.

Forrás: Index

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

percsi
Addig vétózgatunk, míg sehonnan nem fogunk gázhoz jutni.
Clavigo
@KisTehen: @Pegero: Majd a Putris kisegíti a csicskáit...Ne aggódjatok.. Vagy majd loptok magatoknak tűzifát a sparheltbe...,ahogy eddig is.
percsi
Addig vétózgatunk, míg sehonnan nem fogunk gázhoz jutni.
magyar1
De ha az oroszok megszállták azt a területet ahol jön a gázvezeték akkor hogyan tudják az ukránok leállítani?
Németh István
Az a helyzet hogy ez a barom zelenickijevics állat barom a saját faszát harapdálja! de ha jó neki tegye! de érdekes lesz a reakció a nyugati féltekén! DE!!! Rohadjanak meg! nem kicsit nagyon! A globalista kurva anyjukkal együtt!
magyar1
@KisTehen: Remélem az Orbán kormánynak van annyi esze, hogy nem ad nekik gázt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.