Finnországnak kérelmet kell benyújtania a NATO katonai szövetséghez való csatlakozásra” – idézi a Telex Sauli Niinistö finn elnök és Sanna Marin miniszterelnök csütörtöki közös nyilatkozatát.

Finnország hivatalosan is bejelentette csatlakozási szándékát a NATO-hoz

Sanna Marin miniszterelnök. Fotó: Markku Ulander / Lehtikuva / AFP

„Finnországnak haladéktalanul kérvényeznie kell a NATO-tagságot” – mondta Niinistö és Marin.

Az elnöknek és a kormánynak hivatalosan is döntenie kell a csatlakozási kérelemről, amelyet a finn parlamentnek is jóvó kell hagynia.

A finn külügyminiszter, Pekka Haavisto azt mondta: az Ukrajna elleni orosz támadás változtatta meg a finnek álláspontját, de hozzátette, hogy nincs közvetlen fenyegetésről szó.

Arra a kérdésre, hogy Finnország provokálja-e Oroszországot a NATO-csatlakozással, Niinistö korábban azt mondta, Putyin csak magát okolhatja mindezért. „Nézz a tükörbe” – üzente a finn elnök.

Forrás: Telex.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Olyan ez, mint anno az utcán a srácok élete. Egy darabig lehet "semlegesnek" maradni, de amikor valamelyik banda tagja fenyegetni kezd, egyszerűen muszáj vagy a másiktól segítséget kérni, ha egyedül képtelen vagy megvédeni magad.
Itt most Oroszország játssza a Janit, a környéken Putyin országa az agresszor. A finnek pedig joggal félnek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
Olyan ez, mint anno az utcán a srácok élete. Egy darabig lehet "semlegesnek" maradni, de amikor valamelyik banda tagja fenyegetni kezd, egyszerűen muszáj vagy a másiktól segítséget kérni, ha egyedül képtelen vagy megvédeni magad.
Itt most Oroszország játssza a Janit, a környéken Putyin országa az agresszor. A finnek pedig joggal félnek.
nezelodo
Tuti, hogy akad a NATO tagországok közül legalább egy, aki megvétózza.
rokker33
@Emmersson71: pont ezzel sodorják magukat veszélybe! Putyint csak ukrajna egyes területei érdekli és nem hiszem hogy Finnország célpont lenne! Vagyis míg nem lépnek be addig nem lesznek , de utána ...Szerintem Putyin ezt nem fogja annyiba hagyni!
rokker33
@nezelodo: majd Magyarország :) mi úgyis jók vagyunk ,ha vétóról van szó :D
nezelodo
@rokker33: Azért lássuk be nem ok nélkül aggódnak a finnek. A második világháború alatt is megismerhették az orosz barátság és jószomszédi viszony mibenlétét.
Eladott Ország
Csak a mi bűnöző román cigányunk (többgenerációs migráns) és politikai prostituált bandája/szektája, óhajt kilépni az EU-ból és a NATO-ból, mert már szarrá lopták magukat!
Lassan Orbán magántulajdona lesz az ország! Már a várban is ki van írva ,hogy „magánterület idegeneknek blépni tilos.” Egyértelmű?! Akkor mit keres ott egy "többgenerációs" migráns?! Saját szájából hangzott el, hogy 600 év alatt nem tudtak "integrálódni!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/182587189_1103574700122436_1520689471113856342_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=HtymZVzUsfIAX9wyeQC&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-p7Q3Ey8k1hmkP5uRoJjs-thhlBFOtxFEGBClXNfgEOw&oe=62A19450
“A fideszesnél kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem fideszes ember számára. A fideszes nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A fideszes eltorzult lélek! Egészséges szellemű magyar ember nem lehet fideszes! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy fideszes szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a párt érdeke vagy a fideszesek személyes boldogulása így kívánja.” ( Szolzsenyicin átirat)
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272685479_4548510411943628_7933140724008726018_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=qt1D6QnY31YAX-CSs__&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8lTAP4ofTccjnlKDa2N3O_iEKfw2G4GAAQ6ypVc0UzfA&oe=6281C8A1
Eladott Ország
@nezelodo: ma, 10:42 ♦ És azaz ország aki ezt megvétózza az Orbán lesz! Ezt a rohadt, mocskos trógert, közönséges bűnözőt és szélhámost, már régen börtönbe kellett volna zárni! Remélem eljön az ideje!
verőce21
Keservesen meg fogják ezt bánni a finnek...!
Éppen alkalmas hely egy kísérletre...
Pálinkás Pál
bírlak titeket ruszki seggnyalók...a félelmetes orosz hadsereg elakadt Ukrajnában...két hónap alatt nagyobbak a veszteségeik,mint Afganisztánban összesen..,arról nem beszélve hogy a kecskepásztorok is hazazavarták őket...a kínai határvillongásokban is buktak állandóan-...mire nagy a szátok?...
Németh István
Tegyük hozzá az usa.-soros-eu. nyomásra! valójában leszarták az önmaguk függetlenségét! Ezzel abszolút támadhatóvá váltak! Az az északi vonal egy újabb hadigépezeti felvonulási terület, adott esetben használni is fogják! Különben az OROSZOK ÖNVÉDELMI ELŐRELÁTÁSA KIVÁLÓ! ÉS ENNEK LESZ IS FOLYTATÁSA! Nem gondolja bármelyik nemzet is, hogy az oroszoktól energia származékokat fog kapni??? Csak azért, hogy legyen municiójuk támadást indítani ellenük! > még a háború utáni helyzetet követően sem!
@Pálinkás Pál: palika te olyan vagy mint a tehén lika büdös és nagyon setét!
Gazella
@Németh István: pityuka pityuka..te vagy a sötét segg húlye
nezelodo
1939 novemberében kik rajzoltak célkeresztet Finnországra amikor megtámadta Sztálin őket?? Vagy elfelejtették felírni a Hitlerrel kötött elosztási listára Finnországot? Ma is hasonló az orosz szándéka, ha lesz NATO tag, ha nem...
Pálinkás Pál
@Németh István: kussolj köcsög...a ruszkik nem nyertek egy csetepatét sem a 2. Vh. óta...és nem is fognak..hagyományos fegyverzettel vívott háborúban a NATO szarrá verné...nukleárisnak meg nem lesz nyertese, tehát nem nyerhet..
csak úgy....
@Shikari: @Maccska: @verőce21: orbán& putyi 3 muskátlisa + @Németh István:,mindenki kedvenc pistije a d’artagnyátlan ! :)
fogadok,hogy fogták magukat a finnek és ettöl a négytöl becsináltak! (a röhögéstöl)
Uriel
@Maccska: O1G mondta: "Nem a bajt kell Európába (Amerikába) hozni, hanem a segítséget (a harcot) kell oda vinni, ahol baj van"

Nos, a terroristák miatt a baj Amerika határaitól jó távol volt. És ott kellett legyűrni, mielőtt az országba jutnak.
Eddig úgy néz ki, hogy jól csinálták.
Vágod?!
Pálinkás Pál
@Maccska: sorold azokat a megnyert csatákat...
kereső
@KisTehen: az Osztrák-Magyar monarchiában ott volt Magyarország is! Állitsuuk vissza? A SZU- tagállamai 1991-ben döntöttek a felbomlás mellett- voltak akik csatlakoztak a FÁK-hoz(független államok közössége), voltak akik nem- baltiak!!- Ukrajna a csatlakozók között volt???!, de a csatlakozási szerződést soha nem irták alá, és főleg nem ratifikálták- ami ugy feltétele egy nemzetközi szerződés életbe lépésének. Ne baromkodj bocika, legelj inkább.
És, ha már SZU-t emlegetsz- miért nem mész vissza putyinnal összhangban a Jaltai /Potsdami szerződésig, amely rögzitette a 2.vh. utáni "világrendet"- amelyet éppen az oroszok "fúrtak" meg-Gorbacsovval éls a glasznoszty-val.
nezelodo
Ukrajna független állam. Aki kicsit ismeri a történelmüket megérti, miért nem akarják az orosz fennhatóságát. Senki nem állítja róluk, hogy szentek, ahogy rólunk sem, különösen az utóbbi években, de mindenkinek jogában áll eldönteni milyen szövetségi rendszert akar. Ha pedig valakinek olyan álmai vannak, hogy ruszkik vissza hozzánk, nem gondolja komolyan, hogy ő lesz a vezér? Putyin sem tűri a bandájában meg a kekeceket.
Pálinkás Pál
@Maccska: az volt szovjet tagköztársaság...
Németh István
@nezelodo: @Pálinkás Pál: A SZOVJET UNIÓ felbomlásakor nem lett ratifikálva ukrajna státusza és határai! Ezt senki nem is szorgalmazta! Azt viszont mindegyik tagállam mármint volt tagállam elfogadta, hogy a volt szovjet terület védelme és sérthatalansége okán - a hidegháborús tapasztalatokból kiindúlva, valamint és nem kevésbé az orosz nyersanyagkészlet védelme okán nem lépnek be semmiféle esetleges agressziót kiváltható szervezetbe IGY > a nato-ba! Az Eu tagság > meg más, annak feltételrendszerét végig kell csinálni, hacsak amint ez a hülye kurva ursula fel nem rúg! De ez esetben dől az eu maga is! Az eu-t az tartja ma össze hogy ha hitelt vesz fel akkor kifizeti azokat az államokat akiknek tartozik! A marhák pont az ellenkezőjét fogják benyelni az adóssághalmozást! Szóval !!! A finek de a moslék eu sincs abban a helyzetben hogy azt tegyen amit akar! Az oroszoknak meg fenemód igazuk van!
Különben és ezt jegyezzétek fel magatoknak >> a nato az usa-val a sorossal és az eu-ukrán vezetéssel arra vár, hogy a világ országainak nagy többsége elítélje az orosz valóban honvédő tevékenységét és megtámadhassa az oroszokat! Csakhogy ebben a várakozásban és rájátszásban annyi aljasság és újabb meg újabb hazugság van, hogy a világ országainak ma már azt kell elítélnie, hogy az usa-soros-eu agresszorok az ukrán vezetés ön-népírtó igyekezetével az ellenkező eredményeket érik el > egyre inkább látják, hogy az oroszoknak totálisan igazuk van! Az oroszok semmiféle diktátumot nem támasztottak viszont elvártak tisztességes szomszédos országi együttműködést - gazdasági-honvédelmi szempontból egyaránt! Az ukránok megszegtek mindent amit csak lehetett ebbe a cipóbe léptek bele a finek is! Ő dolguk!
ómió
Kipróbálják atomrakéták célkeresztjében is!
Németh István
A finek meg a hosszú cicit szívhatják a setétben nem fogja őket semmi sem zavarni. Legfeljebb az északi fény! Az pedig van és fenemód olcsó jelenleg >> az usa-soros-eu konglomerátum intézkedik majd, hogy "északi fény" adót kell fizetnie az északi népeknek! Ha meg energiát akarnak akkor a farkukat húzogassák, s szívják a levét!
Németh István
Különben és ez most fenemód komoly!!! > milyen jogalapja van az eu-nak vagy bármely szervezetnek a nemzetek felett uralkodnia! Így a trianoni szemeteknek sem volt joga legfeljebb hatalmukban volt erőszakot zsarolást érvényesíteni egy nemzet felett!
A hatalom adottságából > mert a nagytestű kutya hatalmas a kis testűhöz viszonyítva akkor a nagytestű megeheti a kistestű kutyulit!? UGYE, HOGY NEM!!! megadja a jogalapot neki erre valaki is? NEM, visszaél a "testi" hatalmával ? IGEN!!! >> Ez a helyzet az Eu, a trianon, az usa -soros öntevékeny akciókkal is! Mi alapon büntet egy magának törvénytelenül hatalmat vindikáló szervezet >> terület csonkolással, anyagi javak megvonásával, azzal, hogy "hogyan egyél, igyál, mikor és hogyan szarj, hugyoz, stb." ha nem úgy teszed akkor büntet? MI a jogi alapja mindennek, s "CSAK" hogy én vagyok az erősebb kutya??? Mi a jogállamiság? az amit valakik diktálnak, amit megmondanak >> hogy hogyan is kell szarnod a spanyolviaszt! Ha másként szarod az másként lesz büdös, stb. és az akkor már nem is spanyolviasz??
Van joga, lett biztosítva megfelelőjogi keret arra, hogy valamelyik tetves közösség szankcionáljon >> pl, a trianoni banda az eu. az usa, stb. Közhírré tétetett ezt egyáltalán!? tanították, okították, hogy mindenki tisztán lássa-tudja a jogait és a jogosultságait!? Ja, hogy az atom, meg az atomháború majd szabályozza a kérdést!??? ezt elfelejtettem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.