Megkezdi első háborús bűnügyi tárgyalását a kijevi bíróság azóta, hogy Vlagyimir Putyin február 24-én megindította offenzíváját Ukrajna ellen  - írja a Blikk.hu.

Bíróság elé áll az első orosz katona, akit háborús bűn elkövetésével vádolnak az ukránok
Fotó: Pixabay

Vadim Sziszmarin a 21 éves orosz katona kerül elsőként a vádlottak padjára. Az ukrán őrizetben lévő katonát egy 62 éves civil meggyilkolásával vádolják.

A hírek szerint Sziszmarin őrmester az északkelet-ukrajnai Szumi régióban harcolt, amikor február 28-án megölt egy civilt Csupakhivka faluban.

Az ügyészség szerint Sziszimarin agyonlőtte a fegyvertelen férfit, aki kerékpáron ült, és a telefonján beszélt, miután azt a parancsot kapták, hogy „ölje meg egy civilt, hogy az ne jelenthesse őket az ukrán védőknek”.

Napokon belül tárgyalhatnak a bíróságon két másik ügyben is, köztük Mihail Romanov, egy nemi erőszakkal és gyilkossággal vádolt orosz katona ellen. Őt azzal vádolják, hogy márciusban betört egy házba a Kijev melletti Brovarszkij régió egyik falujában, és ott meggyilkolt egy férfit, majd többször megerőszakolta feleségét, miközben „fegyverekkel fenyegette őt és kiskorú gyermekét” – írja a The Guardian.

Forrás: Blikk

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
És "Jeszenszki" efftárs mikor kerül oda?
Nyírfa
Kíváncsian várom a kimenetelét. Remélem, még jó sok követi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.