Valóságalapot nélkülöző állítás, hogy nácik uralkodnak Ukrajnában – mondta Olaf Scholz német kancellár Vlagyimir Putyin orosz elnöknek pénteken telefonon, a német kormányfő tájékoztatása szerint.

Scholz tájékoztatta Putyint: nem igaz, hogy nácik uralkodnak Ukrajnában
Fotó: Youtube

A két vezető több, mint hat hét kihagyás után beszélt egymással, és először azóta, amióta az oroszoktól visszafoglalt, Kijev melletti Bucsában orosz katonák vérengzéseire utaló nyomokat tártak fel.

Olaf Scholz a beszélgetésről tájékoztató Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy "minél hamarabb tűzszünetet kell kötni Ukrajnában", és "hamis az az állítás, hogy ott nácik uralkodnak".

Mint írta, az orosz elnök figyelmét arra is felhívta, hogy hazája "felelősséget visel a globális élelmezési helyzetért".

A kancellári hivatal a beszélgetésről kiadott közleményében ismertette, hogy a beszélgetés 75 percig tartott, előzménye pedig az, hogy Olaf Scholz szerdán az ukrán elnökkel, Volodomir Zeleszkijjel tárgyalt telefonon.

A német kancellár és az orosz államfő az Oroszország februári támadásával megindított ukrajnai háborúról és az annak befejezésére tett erőfeszítésekről beszélt.

Olaf Scholz az ukrajnai, és különösen a már hónapok óta orosz ostrom alatt álló Mariupolban kialakult helyzetre és a háború következményeire tekintettel "sürgette az orosz elnököt, hogy érjen el előrelépést a mielőbbi tűzszünet, a humanitárius helyzet javítása és a konfliktus diplomáciai megoldásának keresése" ügyében – áll a közleményben.

Hozzátették: a kancellár "egyértelműen visszautasította azt a vádat, hogy Ukrajnában elterjedt volna a nácizmus".

Mint írták, Olaf Scholz és Vlagyimir Putyin "az orosz támadó háború miatt különösen feszült globális élelmezési helyzetről is tárgyalt", amellyel kapcsolatban a kancellár "emlékeztetett Oroszország különleges felelősségére".

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Scholz efftárs már a "tezsvíreiket" is letagadja!?
Nyírfa
Most, hogy Putyin megtudta, az ukránok nem is nácik, bűnbánóan a sarokba térdepel, a hátralevő idejét istennek ajánlja, lemond, és demokratikus választásokat tart, melyre szeretettel meghívja Navalnijt is.
Olyan ez az egész már, mint egy túsztárgyalás, amelyen el kell érni, hogy a bűnöző elengedje a fogva tartottakat, és utána le lehessen vadászni.
Putyin megírta a saját sorsát, sajnálni nem kell, megszabadulni tőle minél hamarabb, igen. De buksisimogatással, ejnye-bejnyével csak az időt húzzuk.
Ha Orbán kekeckedik , és vétójoggal zsarol, akkor őt egyszerűen ki kell hagyni. Nyilván van rá mód, tessék végre meglépni.
KisTehen
nem az ukránok a nácik ... inkább azok, akik elveszik az emberek vagyonát, csak mert orosz ... nem emlékeztet ez senkit a 1930-as évekre?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.