Az ukrán katonai hírszerzés vezetője szerint a nyár végére döntő fordulat várható a háború menetében, és a harcok az idei év végére Ukrajna győzelmével befejeződnek.

Az ukrán katonai hírszerzés főnöke szerint ők nyerik a háborút
Fotó: Szergej Bobok / AFP

Kirilo Budanov vezérőrnagy a Sky News brit kereskedelmi hírtelevíziónak adott, péntek este sugárzott interjúban úgy fogalmazott: a fordulópont augusztus második felében lesz, és az aktív harci cselekmények zöme az idén véget ér.

Budanov tábornok szerint a háború azzal az eredménnyel zárul, hogy Ukrajna visszaszerzi az ellenőrzést határai felett, és az összes elvesztett területen helyreáll az ukrán fennhatóság, beleértve a Krímet és a Donyeck-medencét.

Hozzátette: ez nem lesz könnyű, de "abszolút bizonyos", hogy a háború Ukrajna győzelmével végződik.

Arra a kérdésre, hogy miként lehet ebben ennyire biztos, az ukrán katonai hírszerzés vezetője úgy válaszolt, hogy "ez a munkám, ezt nekem tudnom kell, hiszen ki tudhatná mindezt, ha nem én".

Hozzátette: a háború kimenetelének következtében Oroszországban vezetőváltás lesz, "ez a folyamat már el is kezdődött, ebben az irányban halad és már nem lehet leállítani".

"Megerősíthetjük (azokat az értesüléseket), hogy (Vlagyimir) Putyin (orosz elnök) nagyon rossz állapotban van lélektanilag és fizikailag, nagyon beteg, egyszerre több betegséggel, köztük rákkal küszködik" – állította Kirilo Budanov vezérőrnagy a pénteki Sky News-interjúban.

Részletes adatok említése nélkül kijelentette azt is, hogy Oroszországnak hatalmas veszteségei vannak "emberekben és fegyverzetben mérve egyaránt".

Hozzátette: nem tartja meglepőnek a háború kezdete óta elszenvedett orosz balsikereket, hiszen Ukrajna "mindent tud az ellenségről", minden tervét ismeri, szinte már e tervek megszületésének pillanatában.

Budanov úgy fogalmazott: jóllehet Európa komoly fenyegetésnek tartja Oroszországot és fél az orosz agressziótól, "mi azonban nyolc éve harcolunk Oroszországgal és elmondhatjuk, hogy Oroszország széles körben emlegetett ereje csak mítosz".

Oroszország ennyire nem erős, az orosz hadsereg "csupán felfegyverzett emberekből álló horda" – tette hozzá.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maccska
A magyargyűlölő Tuna Bar Peljesac Google értékelése már csak 1,6.
Közel az 1,2 álomhatár.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
"csupán felfegyverzett emberekből álló horda" ...találó megjegyzés...
Maccska
@Pálinkás Pál: miért az ukránok micsodák?
Maccska
A magyargyűlölő Tuna Bar Peljesac Google értékelése már csak 1,6.
Közel az 1,2 álomhatár.
Shikari
Persze, hogy visszakapják a területet az ukránok, csak megtisztítva a férgektől!
Zelenszkij hopáááá!
KisTehen
és utána megkapjuk, ami jár nekünk
KisTehen
Ukrajna "mindent tud az ellenségről"

na, vajon honnan?
Nyírfa
Úgy legyen!
És le a kalappal az ukrán nép hazaszeretete előtt.
Bogatir
Az USA-t le kell állítani. Figyelmeztetésül ki kell lőni egy repülőgép hordozóját. Vegyék már észre ezek a tetvek hogy túl messzire pofátlamkodtak !!!
ómió
Hát, ha náluk a földig romboltatás a "győzelem"...!
Baker
@ómió: Mi, magyarok mit is ünnepelünk, mi a ket nagy, nem egyházi ünnepünk? Március 15. és október 23. - mindkettő levert forradalomhoz kötődik. Ehhez képest inkább ünnep, ha az ukránok nem veszítenek, mert az oroszok nem győznek, "csak" rombolnak!
Maccska
@Nyírfa: a magyar nép hazaszeretetét meg leszarod.
Maccska
@Nyírfa: te egy mocskos hazaáruló vagy a kommentjeid alapján te szarházi!
ómió
@Baker: És az efftársilag még sosem tűnt fel, hogy mi se márc. 15-én, se okt. 23-án nem a győzelmünket ünnepeljük? És az se, hogy itt nem ukrán ünneplésről, hanem egy megálmodott győzelemről van szó?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.