Április végén elérhetetlenné vált több román állami és pénzügyi intézmény honlapja az ellenük indított, szolgáltatásmegtagadást előidéző túlterheléses kibertámadás miatt.

Globális háborút hirdettek az orosz hackerek: célpont lett az USA, Lengyelország, Románia, és Németország is
Kép: Pixabay

Egyebek mellett a kormány, a védelmi minisztérium, a határrendészet és az állami vasúttársaság honlapját támadták a hackerek.

A kormányzati szervek informatikusai együttműködnek az illetékes kibervédelmi intézmények szakértőivel a hozzáférés helyreállítása és az okok azonosításaérdekében.

A támadásért a keleti eredetű, oroszbarát Killnet hackercsoport vállalta a felelősséget, amely múlt hónapban hasonló túlterheléses támadásokat intézett az Egyesült Államok, Észtország, Lengyelország, Csehország, valamint a NATO egyes honlapjai ellen.

Most újra jelentkezett a Killnet, és totális háborút hirdettek az USA, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Litvánia, Románia, Lettország, Észtország valamint Lengyelország és Ukrajna ellen. 

A hétvégén Torinóban rendezett dalfesztiválon profi orosz hekkerek próbálták meg a közönség-szavazatokat úgy befolyásolni, hogy az ukránok abból rosszul jöjjenek ki.

A szavazások és az előadások során a hálózati infrastruktúrák ellen irányuló különféle DDOS jellegű számítógépes támadásokat sikerült mérsékelni és meghiúsítani

– idézi a rendőrség közleményét a BBC.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@KisTehen: Lesz itt még kergemarhakór-támadás is!...
simmering73
Ennyit az orosz hackerek tudásáról. Ukrajna nyerte meg a dalversenyt.
simmering73
@KisTehen: Elmehetnél segíteni az orosz hackereknek. A tudásod meg van hozzá.:DDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.