Finnország és Svédország, valamint más semleges országok már évek óta részt vesznek a NATO hadgyakorlatain – jelentette ki az orosz külügyminiszter.

Szergej Lavrov azt mondta, a két ország belépése a katonai szövetségbe „nem sok változást” jelentene.

„Nézzük meg, hogyan használják fel területüket az észak-atlanti szövetségben”

- áll a Sky Newsbeszámolójában.

A Kreml álláspontja az utóbbi időkben jelentősen puhult, mivel az ukrajnai invázió kezdetén még katonai beavatkozással fenyegették meg Svédországot és Finnországot, amennyiben csatlakozni szeretnének a NATO-hoz.

Forrás: Népszava.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Mi a f@sz közük van hozzá, hogy egy szuverén állam hova lép be? Maradjanak már maguknak Qrva ruszkik.
A finnek meg a svédek nem támadnak, hanem egyszerűen nem akarnak megtámadottak lenni. A ruszkiknak szokása szomszéd országok lerohanása.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...a kreml álláspontja puhult...hát igen, mint a natóé vagy a ámerikaié...azok ugyancsak szigorú megtorlást igérgettek az orosznak de nem lett semmi belőle...
Macskaszem
Mi a f@sz közük van hozzá, hogy egy szuverén állam hova lép be? Maradjanak már maguknak Qrva ruszkik.
A finnek meg a svédek nem támadnak, hanem egyszerűen nem akarnak megtámadottak lenni. A ruszkiknak szokása szomszéd országok lerohanása.
rokker33
@Macskaszem: Hát van hozzá közük ha fenyegetést jelent a számukra, akkor jogos az önvédelem és a támadás! Ukrajnát sem véletlenül rohanták le már 2014 óta gyűlt a feszültség a két ország között és most lett elegük az oroszoknak! A finnek svédek is így fognak járni! És megérdemlik,mert ők kezdték a provokálást!A nato meg csak feszültséget fog gerjeszteni és ez miatt lesz nagyobb háború...
Pálinkás Pál
@rokker33: mit keresnek a Krímben a ruszkik?..az atomrakéták leszereléséért elismerték az Ukrajnához tartozását a félszigetnek...budapesti szerződés..a büdös trojkások rúgták fel..
Gazella
@rokker33: eléggé tré vagy! Az orosz Ukrajnába kizárólag terület megszerzéséért vonult be 2014-ben. Mivel nem kapták meg szép szóval erre a beteg putin háborút inditott ellenük. Magyarul és röviden az Ukrajnai élre oroszokat akar ültetni...azaz a parlamentbe!
Gazella
@rokker33: foly. Ukrán ellenállásra nem számitottak az oroszok, de most már kénytelenek vissza vonulót fujni..hisz már a határra szoritották vissza őket az ukránok.
simmering73
Mondtam. Amelyik kutya ugat, az nem harap.
Macskaszem
@rokker33: Ja, mert ha veszek egy kést, azzal a szomszédot provokálom, hogy átjöjjön, és halomra szurkáljon családostul. Ezt magad se hiszed el.
Peller Anikó
@rokker33: Hát van hozzá közünk mert az orosz fenyegetést jelent számunkra, akkor jogos az önvédelem és a támadás! Támadjuk meg az orosz nyomikat, mert fenyegetést jelentenek ránk, a szomszédainkra, Európára.

Az ukránokra pedig nem fenyegetést jelentenek, hanem egy elmeroggyant vénember gyilkos, mitöbb testvérgyilkos háborúját, tehát az ukránoknak teljes jogú a védekezése, önvédelme, a hazájuk fegyveres védelme valamint a te elmeroggyant vélekedésed szerint a putyinország megtámadása és moszkva megsemmisítése. Valamint Vlagyivosztoké, Leningrádé, Sztalingrádé, igyot.

Figyelj hülyegyerek, ha csak ennyi eszed van bátran tartsd meg magadnak.
csak úgy....
@rokker33: még jó,hogy szakácsnak mentél és nem politikusnak! :) ott legalább nincs áldozata a föztödnek,ha nem sikerült, kidobod a kukába te kuka.
rokker33
@Pálinkás Pál: azt tudom hogy 2014 előtt oroszbarát ukrán miniszterelnök volt és utána váltotta le a nyugat barát zelenszkij és már ez nem tetszett nekik, de állítólag a hadsereg növelés miatt foglalták el ezt senki nem tudja sem cáfolni se bebizonyítani meg hogy kinek van igaza! @Gazella: 2014 ben csak vissza vették a krimet mert az az övék volt! A jelenlegi helyzet nem egyedi még világ szerte rengeteg helyen folyik a háború!
justhpeter
@rokker33: 15:30: E szerint a logika szerint ha nekünk - mármint Orbán és Szíjjártó két fososnak - gondunk volt Ukrajnával mondjuk a nyelvtörvény okán, akkor le kellett volna rohannunk Ukrajnát és kardélre hányni mindenkit ? Mert ez történt az ukránok és az oroszok között. Ám most apró változás van, mert Lavrov megengedőbben nyilatkozott. Úgy látszik Putyin valóban döglődik és Lavrov már a jövőjére gondol.
rokker33
@Macskaszem: itt nem ilyen piti dologról van szó!A nato Oroszország ellensége és nem szeretnék ha körbe vennék az országukat + hidd el mihelyt lesz lehetősége a natonak megfogják támadni Oroszországot! Az usa is megtette az első lépéseket európa és Ukrajna is! A finnek svédek csak olajat öntenek a tűzre! Hidd el ebből még nagy tragédia fog lenni ...@Peller Anikó: te faszszopó nem tudsz normálisan hozzám szólni Nem kell kommentel írni nemkell válaszolni sem ha értelmi fogyatékos vagy .. @csak úgy...: na megszólalt a vén kecske! Jöhetsz konyhai kisegítőnek havi 400 euróért :) legalább nem kommentelsz hülyeséget :D
csak úgy....
@rokker33: látod, már itt is tévedsz,- zelenszkij nem 2014 óta van hatalmon,ugyan is CSAK ! 2019 óta miniszterelnök!
én szóltam és figyelmeztettelek,hogy bután leled majd a halálod...
magyar1
@Csizmás Kond: Igen, mert nem csak a fegyverlobbi létezik a világon vannak még egyéb más milliárdosok is akik beleszólhatnak.
rokker33
@csak úgy...: tévedni emberi dolog húgyagyú barátom :) vagy te tökéletes vagy?? Kétlem..:D
csak úgy....
@rokker33: bután halsz meg és kész,nincs apelláta! -hogy mikor, az legyen a te dolgog...
rokker33
@csak úgy...: na de jó lesz nekem :) te meg okosan halsz meg,de ugyan úgy a pondrók esznek meg téged is meg engemet is! Nem lesz különbség ,csak te érted hamarabb jön a halál :) Nem rossz indulatból csak te öregebb vagy meghagyom neked az elsőbbséget ahogyan az illik ;)
Peller Anikó
@róker33: 17:03, "2014 -ben csak visszavették a krímet mert az az övék volt!"

Igyekezhetnél egy kicsit. Van egy Audi 80-asom 2021-es eladó negyed áron, mert gyorsan kellene a pénz, vedd meg.

Bátran megveheted, mert úgyis visszaveszem ha már megvetted, iszen az enyém volt.

Nem veszed észre milyen süket dolgokat írsz?

Még jó, hogy a törököknek nem jut eszébe, hogy visszavegyék Magyaurországot, hiszen az övék volt. Az övék volt.

Érted, volt.
csak úgy....
@rokker33: a napokban itt nálunk az utcából ment el egy szomszéd gyerek,ö is a magabiztosságáról és az okoskodásáról a vezetési technikájáról volt híres...
-élt 19 évet!
Németh István
Annyira visszakoznak, hogy már átadták a saját területeiket egészen az Uralig! Kötelezték magukat az összes energia bázis svéd, fin rendszerre való átkapcsolására és csak onnan fognak áramot vételezni, gyakorlatilag a Kreml kivilágítására is!
Peller Anikó
@Shikari: Nalátod, tudsz te értelmeset is írni, az oroszok célkeresztet rajzoltak a homlokukra. Az ukránok meg is sorozzák őket, az Eu meg jól megszorongatja a töküket. Vastag ára lesz, de nem kellett volna célkeresztet rajzolni a saját homlokukra. Így most mindenki tüzel rájuk. Vagy vizel.
Clavigo
@Shikari: Ez a @Németh István: ,,,nem a faterod ? Esetleg a mutterod ..(?)
simmering73
@KisTehen: Megszólaltál, istállók szellemi világítótornya?
Uriel
Az erős és bátor oroszok mitől ijedtek meg? (ez az "Izraeltől bocsánatot kérünk" érthetetlen kategória)
Németh István
@Uriel: @simmering73: @Peller Anikó: @Macskaszem: A hülyék mint ti egyszerűen teremnek! Nem volt jó a fertőtlenítés és a permetezett gaz-írtás sem, az is biztos az usa-soros-biden joe-eu-zselenickíj kutyulta vegyi korrupciós laborban készült!
Az oroszok röhögnek!!! > az energia biztosításához újabb szerződésre lesz szükség "majdan" lesz ára az biztos, ugyan is az usa nem adja drágán a lehetőséget CSAK meg kell fizetni a tranzitállási költségeket! Az meg jval több mint amit álmodtak!
A törökök adtak egy maflást az usa-nak nincs behajózás a Fekete tengerre a Boszporuszon át! itt aknazár telepítése folyik! Északon > a finek, litvánok, svédek norvégok de a belgák is a dánokkal együtt potenciális célpontok! a kiépített rakéta silók kiváló célpontjai nincs semmi gond! A lézer tükör, halottatok már róla hülye-gyerekek ugye? visszaigazolták a célpontok bemérését! Csak egy "téves" gombnyomás és indul a tűzijáték! Persze van önpusztító automatikája is a szerkezeteknek - de azt nem célszerű használni! MERT RENDET KELL TENNI AZ ELSZEMTELENEDETT GLOBALIZÁCIÓS URALOM MEGÁLLÍTÁSÁRA! ezt másképp nem lehet csak és kizárólag a gócpontok irtásával! ÉS AZ ELEJÉN KELL KEZDENI >> usa! Szívjatok hosszú cicit, hogy okosodjatok!
kereső
A háború kezdetén Dugin mester elemében volt, hiszen úgy látta, alakul az a bizonyos Birodalom, aminek a megvalósítására ő az életét tette fel, egy akkori írásomban össze is foglaltam az ideológiája lényegét, nagy boldogságában olyanokat írt, miszerint:

„Nekünk, oroszoknak nincs szükségünk Ukrajnára. Krisztusnak van rá szüksége. És ezért vagyunk ott.”

vagy:

„Kijev ostroma – örök. Ezek ugyanannak a mintának különböző szintjei. Hétszáz éve harcolunk Kijevért a nyugat-orosz fejedelemségekkel. A mi orosz középkorunktól kezdve. Volt egy konfliktusunk a veliko-ruszok és a galíciaiak között Kijevért. Nyugat-Oroszországot szorosan formálta a katolikus és a lengyel identitás és kultúra; Kelet-Oroszországban pedig a kezdetektől fogva Andrej Bogoljubszkij nagyfejedelemmel a Nagy Eurázsiai Birodalom prototípusát láthatod, amivé mi váltunk. És így Kijev a miénk lesz. Győzni fogunk, és akkor mindent megmagyarázunk.”
verőce21
Most a Nyugat “hátrál”, mert “ezek a pokoli szankciók semmit sem érnek, ha olyan létfontosságú dolgokról van szó”, mint az élelmiszer vagy az energia.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.