Az Oscar-díjas A némafilmes című film rendezője, a francia Michel Hazanavicius legújabb filmjének, a Coupez! (Ennyi!) című zombikomédiának versenyen kívüli díszbemutatójával kezdetét vette kedd este a 75. cannes-i filmfesztivál. A díszbemutatót megelőző megnyitó ünnepségen videókapcsolaton keresztül bejelentkezett Kijevből Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

A 75. cannes-i fesztivál megnyitóján Kijevből jelentkezett be Zelenszkij

Fotó: Valery HACHE / AFP

"Egy új Chaplinre van szükség, aki bebizonyítja, hogy a mozi nem néma az ukrán háborúval szemben"

– jelentette ki az ukrán elnök a cannes-i fesztiválpalota Lumiere termében összegyűlt, mintegy háromezer fős szakmai közönségének.

"Mi harcolunk tovább, nincs más választásunk. (...) Meggyőződésem, hogy a diktátor elbukik" – tette hozzá, párhuzamba állítva Vlagyimir Putyin orosz elnököt Charlie Chaplin A diktátor című filmjének címszereplőjével.

Forrás: mti.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"Az oroszok történelmük során talán csak egyetlen alkalommal álltak jó oldalon, amikor a náci Németország ellen harcoltak. Ezért azóta minden háborújukat "nácik" ellen vívják, hogy igazságosnak és hősiesnek tűnjön. A nácik elleni harcban a liberális demokratikus Nyugat szövetségesei voltak, azóta a liberális demokratikus Nyugat is "náci" lett. Ukrajna nácítlanítására is azért volt szükség, mert a zsidó ukrán elnök által vezetett ország a nyugati demokratikus normákat választotta, és a Nyugathoz akart tartozni. Ez Oroszországban "náci" cselekménynek minősül. Ami tőlük eltér, az náci. A definíció könnyen megalkotható, mindenki náci, aki nem az orosz messianizmus és az orosz világbirodalmi törekvések híve és támogatója,"
nepszava.us/az-orosz-nacitlanitast-ki-kell-terjeszteni-az-egesz-vilagra-ha-nem-ert-a-vilag-a-szep-szobol/
ómió
És? "Alkotott" megint valami "művészit" is!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.