Ezeket az orosz fél kifejezetten városi harcra fejlesztette ki.

Hátborzongató harci járműveket, Terminátorokat vetettek be az oroszok Luhanszkban – videóFotó: Luhanszk, Handout / Ukrainian State Emergency Service / AFP

Az oroszok BMPT-ket, azaz „harckocsitámogató harcjárműveket” vetettek be Luhanszkban. A T-72-es vázra telepített gépezetet páncéltörő rakétákkal, géppuskával, gránátvetővel, valamint gépágyúval szerelték fel és a csecsenföldi harcok tapasztalatai alapján, kifejezetten városi harcra fejlesztették ki – írja a hvg.hu.

Protokoll szerint városban két BMPT, egy tank felállásban telepítik őket, városon kívül pedig fordított felállásban teljesítenek szolgálatot. Egy században elvileg kilenc BMPT található.

A fejlesztés egyébkénz relatív friss: az első BMPT századot csak 2021 decemberében vették lajstromba az orosz hadseregben. Ez azt is jelenti, hogy hivatalosan nem tudni, mire képes ez a gép, és hogy beválik-e végül a harcokban. 

Forrás: hvg.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
Az oroszok tudják, mire képesek ezek a fegyverek, azért gyártják őket! Az ukránok pedig meg fogják tanulni! :-))))))))))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Képzeld el ha tejfölös bögrét, vagy lekváros köcsögöt, küldenének az orosz pajtikák akkor csak nyalna a moslék ukrán, na meg a külföldi zsoldos banda! Az usa tábornokokkal együtt!
Különben ezt a képet Budapestről készítették 45-ben amikor a SZOVJET II. ukrán gecik szétlőtték a városunkat! - gyakorlatilag ok nélkül és az usa teleszórta a Dunát ás a Balaton környékét bombával! Moslékok! (a németek, már sehol nem voltak! Csak úgy jegyzem meg!!!)
Shikari
Az oroszok tudják, mire képesek ezek a fegyverek, azért gyártják őket! Az ukránok pedig meg fogják tanulni! :-))))))))))))))))))))
magyar1
Már azért nem hiteles Putyin számomra mert nem azokat lövi ki, konkrétan a vezetőket akik problémát okoznak neki. Ez csak "fegyvereladás" és tanulmány mit tudnak rombolni.
durbincs
@RonaGyuri: mint kisnyilas és kék Ávos - Azovista maga má csak tudja 50iq-val ? karlenditésekkel ,bokacsattogtatással ??
azt a hónaljba a két SS bötü még megva mi ? Frissítse is 2 évenként mi ? detto @simmering73: @jesz: @nezelodo: ?
durbincs
@kereső: @nemkati: @csak húgy...: @sgl: @Berklac: közbe maguk meg lent a denevérszxr alábujnak ?
durbincs
@Sámannus: mert maguk kotorékok, derékszijnak a bánya-kábelét használják .?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.