Ezeket az orosz fél kifejezetten városi harcra fejlesztette ki.

Hátborzongató harci járműveket, Terminátorokat vetettek be az oroszok Luhanszkban – videóFotó: Luhanszk, Handout / Ukrainian State Emergency Service / AFP

Az oroszok BMPT-ket, azaz „harckocsitámogató harcjárműveket” vetettek be Luhanszkban. A T-72-es vázra telepített gépezetet páncéltörő rakétákkal, géppuskával, gránátvetővel, valamint gépágyúval szerelték fel és a csecsenföldi harcok tapasztalatai alapján, kifejezetten városi harcra fejlesztették ki – írja a hvg.hu.

Protokoll szerint városban két BMPT, egy tank felállásban telepítik őket, városon kívül pedig fordított felállásban teljesítenek szolgálatot. Egy században elvileg kilenc BMPT található.

A fejlesztés egyébkénz relatív friss: az első BMPT századot csak 2021 decemberében vették lajstromba az orosz hadseregben. Ez azt is jelenti, hogy hivatalosan nem tudni, mire képes ez a gép, és hogy beválik-e végül a harcokban. 

Forrás: hvg.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ezek a címek! Na ezek hátborzongatók. És idétlenek is, persze.
jesz
a kíváncsiság kattintást eredményez...

-látod főnök! hányan beszopták a címet? erre a nagy semire kattintottak a legtöbben..
-ügyes vagy, találj ki még néhányat..
nezelodo
A hatásvadász cím ide, vagy oda, a lényeg az, hogy oroszok is a pusztításban mindig jók voltak, még a legyet is kézigránáttal csapják agyon.
Németh István
Képzeld el ha tejfölös bögrét, vagy lekváros köcsögöt, küldenének az orosz pajtikák akkor csak nyalna a moslék ukrán, na meg a külföldi zsoldos banda! Az usa tábornokokkal együtt!
Különben ezt a képet Budapestről készítették 45-ben amikor a SZOVJET II. ukrán gecik szétlőtték a városunkat! - gyakorlatilag ok nélkül és az usa teleszórta a Dunát ás a Balaton környékét bombával! Moslékok! (a németek, már sehol nem voltak! Csak úgy jegyzem meg!!!)
magyar1
Már azért nem hiteles Putyin számomra mert nem azokat lövi ki, konkrétan a vezetőket akik problémát okoznak neki. Ez csak "fegyvereladás" és tanulmány mit tudnak rombolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.