Az Európia Bizottság a következő hetekben elfogadhatja a lengyel helyreállítási tervet – írja EU-s forrásokra hivatkozva a brüsszeli Politico.

A lengyelek alkut kötöttek az EU-val, egyedül Magyarország maradhat ki a pénzosztásból

Pixabay.com

A Portfolio által idézett lap szerint Varsó és Brüsszel vitája régóta tart, a lengyel bíróságok függetlenségével kapcsolatos aggályok miatt az Európai Bizottság mindmáig nem fogadta el a lengyelek helyreállítási tervét, azaz Lengyelország nem kapta meg eddig a pandémia hatásainak mérséklésére létrehozott alapból a maga 36 milliárd eurós részét. Az összeg egy része vissza nem térítendő forrásokból, másik fele kedvezményes hitelekből áll.

A Politiconak nyilatkozó EU-s forrás szerint a felek minden kérdésben megegyeztek, a folyósításra viszont csak akkor kerülhet sor, ha Lengyelország bebizonyítja, hogy valóban végrehajtotta a kért változásokat.

Lengyelország mellett Magyarország helyreállítási tervét sem fogadta el a Bizottság szintén jogállamisági aggályokra hivatkozva, és Lengyelország Magyarország egyik szövetségese volt az egész EU-s helyreállítási terv átmeneti blokkolásában is, amelynek hatására a jogállamisági követelmények némileg fellazultak.

A magyar és lengyel helyreállítási terv mellett még a holland tervet sem fogadta el a Bizottság, de esetükben nincs szó jogállamisági aggályokról: a hollandok eddig be sem nyújtották azt a Bizottság összesítő oldala szerint. Hollandia, több más tagállammal (például Finnországgal, Dániával, Svédországgal) együtt először nem is támogatta a helyreállítási alap létrehozását.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Portfolio

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
@Shikari: Ukrán agresszió a saját országukban...Aha. Aztán a ruszkifasszopó szájbaqurt qrvaanyád hogy van te putyinpropagandista abortuszmaradék?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Kezdődik az efftársi "oszd meg és uralkodj"?
Maxipocak
@Shikari: Ukrán agresszió a saját országukban...Aha. Aztán a ruszkifasszopó szájbaqurt qrvaanyád hogy van te putyinpropagandista abortuszmaradék?
qunta
ezek a féreg ny-i politikusok tönkreteszik európát
Namely
"A lengyelek alkut kötöttek az EU-val, egyedül Magyarország maradhat ki a pénzosztásbül"
Ismét a minőségi újságírás egyik nagyszerű példája.

A cikkhez: lerágott csont, amivel az összefosás híveit hülyítik.
Nyírfa
Okos. A lengyeleket le kell választani a magyar kormányról.
Dr Beviz Elek
@Namely: A török hatás (150 év) érvényesül a modern kori nyelhasználatban!

:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.