Már az elitnek számító gárdaezredekben is gond van a morállal.

Tömegesen tagadják meg a harcot az orosz katonák Ukrajnában

Fotó: SERGEY BOBOK / AFP

Már többször is beszámolt az ukrán hírszerzés az Ukrajnát támadó orosz csapatok morállal kapcsolatos problémáiról, most azonban az ukrán hírszerzés azt állítja, hogy a „70-es számú gárda gépesített gyalogsági ezrednél” komplett alegységek tagadják meg a parancsot és követelik, hogy szállítsák vissza őket Oroszországba.

Az ukránok szerint az orosz vezetés ezeket az ügyeket próbálja eltussolni, sőt, inkább a frontvonalra küldik azokat a katonákat, akik parancsmegtagadásra próbálják inspirálni bajtársaikat. Őket az ukránok szerint az FSzB és besúgók segítségével azonosítják.

Az ukrán hírszerzési információk szavahihetőségét némelyest rontja az, hogy úgy tűnik, összemosták a 70-es számú gépesített gyalogsági ezredet és a 70-es számú önálló gárda gépesített gyalogsági dandárt. A 70-es számú számú önálló gárda gépesített gyalogsági dandár ugyanis egy szovjet-afgán háborúban alakult, majd feloszlott, rövid életű katonai formáció volt, a 70-es számú gépesített gyalogsági ezred pedig nem gárda alakulat.

Forrás: portfolio.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Shikari: 10:08
"Nem felejt a világ normális része !" ... DE NEM ÁM !
Szerinted a világ hányad része áll az oroszok és hányad része az ukránok mögé ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gybognarjr
Emelem a kalapomat és tisztelem az Ukránokat, becsülettel, hazaszeretettel és kötelességtudással ellenállnak az Orosz agressziónak és sikeresek is. Kevés más nemzet volna ilyen önfeláldozó és megérdemelnek minden segítséget, mindnyájunkért harcolnak, halnak meg, a mi szabadságunkat is védik! (Megvetni való viszont, a zsaroló, opportunista Orosz-barát kormánynak álcázótt korrupt rablóbanda, ami megosztja az EU-t és a NATO-t.)
csak úgy....
@rokker33: a "mink" az a tik? -egyszer azt nyilatkoztad,hogy neked sosem lesz gyereked...
kotos
@rokker33: Amerikai barátom kérdezte: Tudod, hogy miért nincs demokrácia Amerikában? (???) Mert már mind exportáltuk.
teuton
@rokker33: Es kinek köszönhetö ez a "tiszta haszon"? Egyebkent pedig aruldd mar el nekem, hogyan kehet egy haborut provokalni, ami az agressor szerint, aki a haborut kezdte, nem is haboru? Mit szolnal esetleg ahhoz, ha a roman hadsereg betörne Kelet.magyarorszagra, elfoglalna Bekes-megyet arra hivatkozva, hogy a roma(n) kisebbseg erdekeit vedi, mert a magyarok zaklatjak öket? Az eröviszony ugyanaz, mint orosz-ukran viszonylatban 1:4. A roman hadsereg volt mar Pesten is, de a magyar csak a Partiumig jutott...
magyar1
Amíg Putyin nem az ukrán parlamentet lövi,bombázza szét Zelenszkijjel együtt addig nincs hitele.
A népet lövi aki szinte semmiről nem tehet csak áldozat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.