Újabb brüsszeli pénzügyi támogatást kaphat Magyarország az ukrajnai menekültek ellátására: a Népszava információi szerint az Európai Bizottság hamarosan 21,1 millió euró (8 milliárd forint) gyorssegélyt utalhat a háború sújtotta országból hazánkba érkezőknek nyújtott segítség finanszírozására.

Nyolcmilliárdos gyorssegélyt küld Brüsszel Magyarországnak a menekültek ellátására

Fotó: pixabay.com

A hivatalos hatóságok ebből a pénzből támogathatják a menekülteket – például élelmiszer és ideiglenes szállás biztosításával –, valamint elvégezhetik a külső határokon felmerülő regisztrációs és egyéb feladatokat – írja a Népszava.

A gyorssegély az EU belügyi alapjából érkezik, a létrehozásáról szóló határozat előírja, hogy a kormányzati szervekhez érkező források harminc százalékát civil szervezeteknek, helyi és regionális kormányzatoknak kell eljuttatni, amelyek oroszlánrészt vállalnak az ukrajnai menekültek ellátásában.

A közösség belügyi alapjaiból származó pénz csak egy része az ukrajnai háború miatt folyósított uniós támogatásnak. Az EU költségvetését kezelő Európai Bizottság április végén 299,6 millió eurót (több mint 110 milliárd forintot) utalt Magyarországnak a menekültek ellátására. Ezt az összeget is a közösségi forrásokat kezelő nemzeti hatóság oszthatja szét az Unió által meghatározott célokra.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Népszava

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Csak a menekültellátás stimmel "jogállamilag"!?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Nah ezzel a 8 milliárd forintos segéllyel el is kell számolnod zsirháj!
ómió
Csak a menekültellátás stimmel "jogállamilag"!?
kereső
@Shikari: Magyar állampolgárokat? Vegye át a magyar kormány- ha a szavazatuk kellett, akkor most ne lökdössék őket más nyakába.
Nessy
Ebből sem sokat fognak kapni a civilszervezetek, a határ menti kis önkormányzatok, akik első naptól helytálltak! A kormány elsődleges "segítsége" kimerült a protokoll látogatásokból. Aztán később kezdett "szervezésbe". Kezdetben az egyházak is ültek a szebbik felükön, és nem tettek semmit, max, pénz adományt gyűjtöttek az emberektől.
Nessy
@kereső: Nyugalom! Egyszer fizettünk mindannyian a szavazatukért, most majd kissé túlárazva, az ellátásukért!
Nessy
@Shikari: Ha kettős állampolgár, akkor "magyar"! Mi van a fene nagy nép-nemzeti összetartozással? Olyan szépen tud a témáról mesélni pártunk és kormányunk! Vagy ez csak úgy választások idején lényeges, érzelmekre ható politikai kampány szöveg?
kereső
@Shikari: @KisTehen: Úgy tűnik nem vagytok tisztában azzal, hogy a magyar útlevéllel, államporgársággal rendelkező "menekült"- nem menekült az unió területén belül. Tehját a magyar jog szerint sem illeti meg őket a menekült státusz- igy a cseh szerint sem. Akkor most ki isveri a habot a x@ron? Ti. Ki adott nekik éllampolgárságot? Ti. akkor most kuss van, és befogod a retkes NER-es szádat. Miért nem azon háborodsz fel NER hülye, hogy a magyar kormány magyar állampolgárokat hagy ellátatlanul Prágában. Erről orditsatok marhák, már ha magyarok vagytok.
kereső
@KisTehen:" a magyar állampolgárok szabadon mozoghatnak a schengeni övezetben"- igen és ez vonatkozik a kémbank embereire is, meg akik a letelepedési kötvénynek köszönhetően kaptak magyar útlevellet- többek között a FSZB(a kgb utódja) munkatársaira, vezetőire is, akik most irányitják az Ukrajna elleni hadműveleteket. Te meg jobb lenne, ha meghúznád magad, mert putyin farpojában van tövig a nyelved, és ontod itt magadból putyin x@rát.
kereső
Még annyit a két NER hülyének: Ukrajna háborús övezet. A magyar államnak kutya kötelessége lenne megtenni, hogy minden magyar állampolgárnak- aki erre igényt tart-biztositsa a kimenekitést az övezetből azaz szervezetten evakuálja őket. Ha egy állam igy NEM!!! gondoskodik az saját állampolgárairól, attól mit várhatnak más állam(Ukrajna) állampolgárai menekültként. Semmit- mint ahogyan ez látszik is.
Nessy
@Shikari: Tisztázzuk! Akár cigány, akár nem, "magyar állampolgár". Magyarország háborús övezet? NEM! Ez esetben milyen alapon járna neki menekült ellátás a cseheknél? Csak akkor a nemzet tagja, amikor "szavazni kell," különben meg semmi köze hozzá pártunknak és kormányunknak?
kereső
@Shikari: Akkor , ha menekült!! A magyar állampolgárság kizárja a menekült státuszt az unió területén.Mi olyan nehéz ebben, ami nem érthető.
verőce21
Csak a sivatagi cigányok kérhetik tetszőlegesen, hogy melyik országban akarnak "menekültek" lenni...? :)
kereső
@Shikari: Igen. A menekültet- akit megillet a menekült státusz. A magyar állampolgár nem az!
kereső
@magyar1: 08:36 Az oroszok mennyit küldtek 2015-ben??- a szir menekültekért?Tudomásom szerint azért is azt Unió fizetett!Az nem reklamálod?
magyar1
@kereső: A szír menekülteknek nem a legelső határmenti ország vagyunk, minek is jönnének ide. De amerikai befolyás miatt kezdődött itt a háború mellettünk.
Elég baj, hogy minden szart az unióval fizettet Amerika, vagyis velünk.
kereső
@Shikari: Európai unió polgára-Európában nem menekült!! A magyar törvények szerint sem menekült- nem illeti meg a menekült státusz. Mit nem értesz???
kereső
@magyar1: Nem arról volt sz!! arról irtál, hogy az USA mennit utal az ukrán menekülteknek. Ezért kérdeztem, hogy az oroszok akik kibombázták 2015-ben(és most is!!!) a sziriaikat azoknak mennyit utaltak .Azt is únió állta. Komolyan mondom, hogy valami baj van az értelemzési képességeitekkel.Csak azt szajkózzátok amit az M1 mond, de hogy gondolkodnátok is? Na az nem megy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.