Két és fél év csúszással Észak-Koreába is megérkezett a koronavírus, azonban a bolygó legelszigeteltebb állama továbbra sem hajlandó koronavírus elleni vakcinákat elfogadni a nemzetközi közösségtől. Az állami média alternatív védekezési praktikákat javasolnak az ország lakosságának – írja a BBC.

Észak-Koreában vakcinák helyett teával és sós vízzel veszik fel a harcot a koronavírus ellen

Szájhigiéniai termékeket gyártó üzem dolgozója fertőtleníti az ebédlőt a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett korlátozások idején Phenjanban 2022. május 16-án. A KCNA észak-koreai hírügynökség jelentése szerint az előző 24 órában 392 920 ember kapta el a koronavírust az országban, összesen eddig 1 213 550-en fertőződtek meg, és 50-en meg is haltak, mióta az ország az előző héten elismerte, hogy ott is megjelent a koronavírus.

A Rodong Simnun újság gyömbér-, fűzfalevél- és loncteát ajánl az enyhe tüneteket produkáló betegeknek, amely a COVID-ot nem gyógyítja ugyan, a 24.hu által idézett BBC szerint a tünetek (torokfájás vagy köhögés) enyhítésére valóban alkalmas lehet.

Az állami média nemrégiben interjút készített egy házaspárral, akik azt javasolták, hogy reggel és este sós vízzel gargarizáljanak. Az állami hírügynökség közölte, hogy

ezer tonna sót küldtek Phenjanba, hogy fertőtlenítő oldatot készítsenek belőle.

Egyes tanulmányok szerint a sós vízzel történő gargalizálás és az orrmosás hatásos lehet a náthát okozó vírusok ellen, de arra kevés a bizonyíték, hogy lassítaná a koronavírus terjedését.

Címlapkép: MTI/AP/Csa Szong Ho

Forrás: 24.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Küldhetnénk nekik pár száz tonna nyunyókát,,Káslerrral ,,Cecil nénivel együtt...
ómió
Hogy ez a honi efftársaknak nem jutott eszébe...!!!
Baker
Pedig egyszerűen csak meg kéne keresztelkedniük és betartani a 10 parancsolatot...legalábbis Puzzler "retkes köröm" Miklós szerint.
Clavigo
@ómió: az elvtársaidnak nem jutott eszébe ..( qrva gáz ).. Igy is jól teljesítettek a 40- pár ezer halottal...Idióta.
ómió
@Clavigo: Már az efftársakat se ismered fel? Pedig a tiéid! Inkább másra hazudod őket? De, azért, képzeld el: az "efftársi oltáspártiságotokkal" - vakcina nélkül - (mondjuk ezzel az észak-koreai módszerrel) hány száz százalékkal teljesítettétek volna túl azt a negyvenpárezer halottat! Olyan ötéves terv teljesítésről még Rákosi efftársatok is csak álmodozhatott volna!
simmering73
Adjuk odfa káslert nekik. Ennek a sarlatánnak is van egy-két jó tippje.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.