A Napi.hu számolt be arról, hogy elemzők szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök kezdi elveszíteni a hatalmát, és az orosz biztonsági vezetők szerint az ukrajnai háború elveszett. Putyin rendszere a végnapjait élheti, mert a belbiztonság emberei kezdenek elpártolni tőle.

Putyin elleni puccsra készül az orosz vezérkar – a hatalma végnapjait élheti

Az Oroszországgal kapcsolatos biztonsági fenyegetések szakértője, Christo Grozev, szerint a fegyveres erőkön belül már az az uralkodó nézet, hogy nem lehet megnyerni a háborút.

Az orosz biztonsági vezetők úgy vélik, hogy az ukrajnai háború kudarc, ami arra utal, hogy Vlagyimir Putyin rendszere egyre gyengébb

Ahhoz, hogy esélye legyen a háború megnyerésére, Grozev szerint az orosz elnöknek teljes mozgósításra lenne szüksége, de ez otthon gondot okozna neki.

A tömeges mozgósítás a társadalmi feszültségek kipattanásához vezetne Oroszországban

- tette hozzá Grozev.

Putyin belső köreiben vannak olyanok, akik nyomást gyakorolhatnak rá, hogy nukleáris vagy vegyi fegyvereket használjon, de mások azt fogják mondani, hogy "elég volt". 

Bár pontos számok nem állnak rendelkezésre, becslések szerint több tízezer orosz katona halt meg az ország brutális ukrajnai offenzívájában.

A brit védelmi minisztérium szerint Oroszország a haderejének egyharmadát vesztette el. Ukrajna az állítja, már nagyjából 29-29 ezer orosz fegyveres életét követelte az invázió.

Nyugati tisztviselők szerint a katonai kudarcokkal szembesülő Oroszország veszít lendületéből, ahogy az ukrajnai háború folytatódik. 

Grozev azt mondta, hogy az FSZB tisztviselői, akik tudják, hány orosz katona halt meg, úgy gondolják, hogy Putyin kezdi elveszíteni a hatalmát. 

A szakértő szerint az FSZB és a GRU számos tisztviselője készül a Putyin utáni Oroszországra. Múlt héten Ukrajna katonai hírszerzésének vezetője a Sky Newsnak azt mondta, hogy már folyamatban van egy puccs Putyin megbuktatására. 

A Business Insider korábban arról számolt be, hogy a diktátor elleni puccsot tipikusan motiváló sérelmek

-a küszködő gazdaság

-a katonai kudarcok

- a lankadó morál

Már adottak Oroszországban. Putyin azonban évtizedeket töltött azzal, hogy rendszerét puccsbiztossá tegye.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Miért ez az álmodozás???Putyinról azt sem tudják, hogy éppen hol tartózkodik. Ha megüli valami, az a saját rothadó teste lesz- a vérrák nem gyerekjáték.És momentán gyógyithatalan., és nagy szenvedéssel jár. Szenvedjen-és közben halljon száz halált.
Nyírfa
Oké, Putyin el. De arról is írjanak, hogy ki, mi lesz utána.
Pálinkás Pál
@rokker33:nos...putyint belsősök akarják elintézni...
teuton
@rokker33: Teged sem az eszedert fizetnek... Miert nem lett Castro megbuktatva, vagy Maduro? Mert katonailag/vilagpolitikailag/gazdasagilag nem jatszanak szerepet, Iran politikailag/katonailag es gazdasagoilag ki van iktatva! Ahol viszont ez fontos, ott mindenütt "leptek": Libia, Irak, Eszak-Afrika... Ha Törökorszag nem lenne NATO-tag, Erdogan is mar alulrol szagolna az ibolyat...
evacica
Már csak látnám! Vesszen a véreskezű diktátor, akik ezrek haláláért felelős! Ráadásul egy agresszor is, minden diktátor előbb utóbb elbukik! Van remény!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.