A Napi.hu számolt be arról, hogy elemzők szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök kezdi elveszíteni a hatalmát, és az orosz biztonsági vezetők szerint az ukrajnai háború elveszett. Putyin rendszere a végnapjait élheti, mert a belbiztonság emberei kezdenek elpártolni tőle.

Putyin elleni puccsra készül az orosz vezérkar – a hatalma végnapjait élheti

Az Oroszországgal kapcsolatos biztonsági fenyegetések szakértője, Christo Grozev, szerint a fegyveres erőkön belül már az az uralkodó nézet, hogy nem lehet megnyerni a háborút.

Az orosz biztonsági vezetők úgy vélik, hogy az ukrajnai háború kudarc, ami arra utal, hogy Vlagyimir Putyin rendszere egyre gyengébb

Ahhoz, hogy esélye legyen a háború megnyerésére, Grozev szerint az orosz elnöknek teljes mozgósításra lenne szüksége, de ez otthon gondot okozna neki.

A tömeges mozgósítás a társadalmi feszültségek kipattanásához vezetne Oroszországban

- tette hozzá Grozev.

Putyin belső köreiben vannak olyanok, akik nyomást gyakorolhatnak rá, hogy nukleáris vagy vegyi fegyvereket használjon, de mások azt fogják mondani, hogy "elég volt". 

Bár pontos számok nem állnak rendelkezésre, becslések szerint több tízezer orosz katona halt meg az ország brutális ukrajnai offenzívájában.

A brit védelmi minisztérium szerint Oroszország a haderejének egyharmadát vesztette el. Ukrajna az állítja, már nagyjából 29-29 ezer orosz fegyveres életét követelte az invázió.

Nyugati tisztviselők szerint a katonai kudarcokkal szembesülő Oroszország veszít lendületéből, ahogy az ukrajnai háború folytatódik. 

Grozev azt mondta, hogy az FSZB tisztviselői, akik tudják, hány orosz katona halt meg, úgy gondolják, hogy Putyin kezdi elveszíteni a hatalmát. 

A szakértő szerint az FSZB és a GRU számos tisztviselője készül a Putyin utáni Oroszországra. Múlt héten Ukrajna katonai hírszerzésének vezetője a Sky Newsnak azt mondta, hogy már folyamatban van egy puccs Putyin megbuktatására. 

A Business Insider korábban arról számolt be, hogy a diktátor elleni puccsot tipikusan motiváló sérelmek

-a küszködő gazdaság

-a katonai kudarcok

- a lankadó morál

Már adottak Oroszországban. Putyin azonban évtizedeket töltött azzal, hogy rendszerét puccsbiztossá tegye.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
lúdas matyi, issoráz kipitscházza döbrögit...
teuton
@Kapanyél: "Ö" alatt gondoloma putrist erted. Putyin viszont nagyonis tudja miröl van szo, nem veleltlenül van mar több FSZBs es mas titkosszolgalatos vezetö börtönben. Ezert is bujkal, csak ritkan tünik fel Moszkvaban.De szeriintem nem betegsegben fog meghalni, hanem puccsban...
justhpeter
@teuton: Aljas házsa lenne a puccsistáknak ha egy újonccal lövetnék agyon, de ha a sok értelmetlenül elhunyt katonára gondolok, azt mondom Putyin nem érdemli meg a kegyelmet.
jesz
..."Putyin azonban évtizedeket töltött azzal, hogy rendszerét puccsbiztossá tegye."...

ez most vagy sikerült, vagy nem...(eddig még nem sikerült senkinek)
Gazella
Buktatsák meg de putin vigyem magával anpincsi kutyáját is!!
rokker33
Ilyen hülyeségekkel etetik a népet! Putyint nem fogja senki megölni,akik ellene fordultak azok már börtönbe rohadnak a többi pártkatona úgysem tesz/ tehet semmit ellene ! A nyugati sajtó megint hozta a formáját a hülyeség és hazugság terjesztés még mindig működik!
Pálinkás Pál
@rokker33: azért nincs igazad ,mert az orosz oligarchák súlyos dollármilliókat buknak a szankciók miatt,ennél egy sniper sokkal olcsóbb...
Yoda69
Milyen puccskísérlet az, amiről mar a Propeller is beszámol?
Ettől függetlenül putin bukásra van ítélve. Ha nem most, akkor holnap, vagy holnapután, vagy jövő hónapban. De ezt az örült agressziót nem fogja senki sem tolerálni es büntetlenül hagyni.
Hab lenne a tortan, ha orban putinnal bukna együtt.
simmering73
Várjuk meg véleményével orosz szakértőnket, shikari elvtársat. Aki éleslátásával azt is megjósolta, hogy az orosz-ukrán háború 1-2 napig tart.
ómió
Csak az ilyenek "szakértelmétől" ments meg Uram minket!
sokanvagyunk
A Kreml nem tévesztendő össze a Capitoliummal.
rokker33
@Pálinkás Pál: most komolyan szerinted tudna róla bárki, ha putyint megakarnák ölni? Szerintem nem főleg a nyugati sajtó tudna a legkevesebbet az ilyen kísérletekről! Azért putyint nehéz lesz kiiktatni még a kubai volt diktátort fidel castrot sem tudták elintézi az ellenségei meg az usa sem,pedig nagyon akarták a halálát. Oroszország meg sokkal sokkal nagyobb mint Kuba még putyin megtalálása sem egyszerű dolog a közelébe jutni szerintem lehetetlen! De kitudja...??
colibri
Már mióta ezt írják és (természetesen) nem történik semmi.
kereső
Miért ez az álmodozás???Putyinról azt sem tudják, hogy éppen hol tartózkodik. Ha megüli valami, az a saját rothadó teste lesz- a vérrák nem gyerekjáték.És momentán gyógyithatalan., és nagy szenvedéssel jár. Szenvedjen-és közben halljon száz halált.
Nyírfa
Oké, Putyin el. De arról is írjanak, hogy ki, mi lesz utána.
Pálinkás Pál
@rokker33:nos...putyint belsősök akarják elintézni...
teuton
@rokker33: Teged sem az eszedert fizetnek... Miert nem lett Castro megbuktatva, vagy Maduro? Mert katonailag/vilagpolitikailag/gazdasagilag nem jatszanak szerepet, Iran politikailag/katonailag es gazdasagoilag ki van iktatva! Ahol viszont ez fontos, ott mindenütt "leptek": Libia, Irak, Eszak-Afrika... Ha Törökorszag nem lenne NATO-tag, Erdogan is mar alulrol szagolna az ibolyat...
evacica
Már csak látnám! Vesszen a véreskezű diktátor, akik ezrek haláláért felelős! Ráadásul egy agresszor is, minden diktátor előbb utóbb elbukik! Van remény!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.