A többi 26 uniós tagállamnak most Magyarország nélkül kellene az olajembargót kezdeményeznie – mondta Katarina Barley (SPD), az Európai Parlament alelnöke a Deutschlandfunknak.

EP-alelnök: Magyarország nélkül kellene nekivágni az olajembargónak

Katarina Barley igazságügyi miniszter, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) listavezetője a párt berlini székházában 2019. május 26-án, az európai parlamenti választások estéjén. MTI/EPA/Hayoung Jeon

Hozzátette, hogy persze ez egyáltalán nem ideális. De Orbánt csak sok pénzzel fogják tudni rávenni, hogy beleegyezzen az olajembargóba. És ez a pénzt aztán Orbán cimborái között lenne elosztva. Ebbe nem szabad belemennie az EU-nak – mondta a Magyar Hang szerint.

Magyarország mellett Csehország, Szlovákia és Bulgária is különösen érintett. Ez a három állam azonban az EU-val közösen próbál megoldásokat keresni,

„egyedül Magyarország használja ezt politikai játszmáira, és arra is, hogy ismét többletpénzt irányítson Magyarországra”

– mondta Barley. Orbán Viktor a helyreállítási alapból a jogállamisági problémák miatt zárolt támogatásokat akarja így kompenzálni – tette hozzá.

Címlapkép: MTI/EPA/Hayoung Jeon

Forrás: Magyar Hang

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@magyar1: Élvezted 1945-t, az 50-s éveket? Valahogy nem voltam tőle elmosva. Úgy mellékesen, miután már nehezen mozgok, és a CBA van közel hozzám, fizetem a magasabb árakat, kisebb választékból.
ómió
Ez az, efftársak! Tegyetek keresztbe magatoknak! De nélkülünk!
teuton
@magyar1: SEMMIVEL??? Mikor jatrtal a faludon kivül mashol is? De a statisztikak tamulmanyozasahoz nem kell sehova elutazni, csak olvasni es a szamokat ismerni kell tudni! Akkor hasonlitgatsd össze: GDP, atlageletkor, alkoholfogyasztas, elelmiszerarak (NEM abszolut ertekben, hanem relativan, a fizeteshez viszonyitva!), munkaidö, nyugdij, a lakossag boldogsagindexe, stb. Arrol mar nem is beszelve, hogy bar volt allitolag egy covid-oltoanyaguk az oroszoknak (Putyin labvize), amit aztan egyik nyugati orszag sem engedelyezett, mert nem adtak hozza 2 ev ota (!!!) megfelelö dokumentaciot es az orsz cocid-halalozas messze meghaladja a Nyugat-Europait...
bence
Az EU végre lépjen ! Ne csak ígérgesse ! Tegyék is meg mielőbb !
bence
@Maccska: ! Akkor lennének csak nagyon hülyék ha nem tennék meg mielőbb ezt a lépést ! Nehogy már egész Európa orbán baromságának legyen a foglya ! Az EU helyében már rég kivágtam volna mint macskát sz..ni !
bence
@Maccska: ! Nem rólam van szó , hanem mindenkiről !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.