Szerintük túl nagyra nőnek a különbségek a szegények és a gazdagok között, az egyetlen megoldás pedig az ő megadóztatásuk. Milliárdosok egy csoportja tart tüntetést a svájci Davosban a Világgazdasági Fórum gyűlése alkalmával azt követelve, hogy adóztassák meg őket a szegények és gazdagok közötti vagyoni különbségek csökkentése érdekében – írja a The Guardian. A magukat „patrióta milliárdosoknak” nevező tiltakozók szerint új adókat kell bevezetni, hogy a szegények egyre növekvő megélhetési költségeit csökkentsék belőle.

Forrás: telex.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

VASTAGBŐR
@Pálinkás Pál: valószinű hogy nem ... szerintem már nézegeti a százhalombattai stadiont .. kamucégek meg létenderek után pár csőd / végelszámolásos kisebb vállalatkával majd lepöccinti és a te adódból majd fenntartják .. Jön alapítvány a kurátorral ugyhogy nem mi basszuk el a lét csak átadjuk ... nem 5101 milliárd lessz a hiány látod már a Varga gyerek 83% -okról hablatyol .. államadósságról nem beszélve ... ha a foglalkoztatás nőtt többen fizettek 27% adót meg járulékokat .. .szóval miből a hiány ? Sok lett a focipálya ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Lehet csak az én hibám, de nem találom a követelők között: Lolo-t, az első vejt, sem baráti társaságukat! =))
magyar1
Na ezek megérdemlik, hogy milliárdosok lettek, van bennük empátia és tudják, hogy a "rabszolgák" tartása fontos a milliárdosok fenntartásához. Előre gondokodnak.
RonaGyuri
@magyar1: na ebben lehet igazad van, főleg ha úgy érted, hogy: bezzeg a mi enyveskezű milliárdosaink!!! =))
Málna
Mivel a saját vagyonukkal azt csinálnak, amit akarnak - akár szét is oszthatnák a szegények között - így gyakorlatilag azért tüntetnek, ahogy a többi gazdagot adóztassák meg. Még az irigység sem pénzfüggő...
verőce21
Nem azért mondom, de úgy néz ki, hogy ezen a világgazdasági fórumon mindenki velünk foglalkozik.
Tegnap Jeszenszki hüppögött hogy miattunk nincs olajembargó, ma a vén náci kollaboráns udvarolta körbe a Főnit.
Közben Ursula meg Michell vért izzad, hogy valamilyen formában legyen hatodik embargós csomag, amire Orbán rábólint...
csak úgy....
@verőce21: ez az a bizonyos gyözike effekt, vele is sokan foglalkoztak és a végére bekattant...
verőce21
@csak úgy...: Ez rád fokozottan igaz...! :)
csak úgy....
@verőce21: koncentrálj a dr. miniszterelnöködre !
farkasom,te valóban ennyire buta,vagy csak rájátszol a fideszben betöltött,föltehetöleg fontos szerepedre? :)
verőce21
@csak úgy...: Rád is tudok figyelni, te lökött Félnótás...! Még bekattansz az igyekezettől...
Aki Én
@Málna: Keressenek fel minden rászorulót?
Nem. Az a legjobb és legáttekinthetőbb, legkivitelezhetőbb megoldás, amit javasolnak.
Már bocs, de ezek nem a közpénz elrablásából lettek gazdagok, tehát van eszük.
Málna
@Aki Én: Miért, ha adóznak, akkor abból minden rászoruló kap? Micsoda hülyeség ez már...El sem hiszem.
Aki Én
@Málna: ...jesszus, ne értetlenkedj már. Nyilván jobban szétosztható állami támogatás formájában.
csak úgy....
@verőce21: az orbán iránti érzelmeid és vágyaid ,téged mindenben korlátoznak és gátolnak! :) -persze ez a @Málna: efftársnöre és a többi shikarira is vonatkozik!
csak úgy....
@Aki Én: nincs nála "vendég" és unatkozik...
Aki Én
@csak úgy...: mindig unatkozik, mindig egyedül van.
csak úgy....
@Aki Én: öregszik és csunyul ,ezért szarakodhat a bót...
Málna
@Aki Én: Ez nem értetlenkedés, hanem ellenvetés...Nem baj...:-) Te komolyan azt gondolod, hogy aki tényleg a szegényeken akar segíteni, az adó formájában szeretné ezt tenni? Amikor megtehetné közvetlenül is és akkor biztosan oda kerül a pénze, ahova ő szánja. Gondolkozz már egy kicsit...
Málna
@Aki Én: "mindig unatkozik, mindig egyedül van." És ezt a propi két legmagányosabb kommentelője beszéli meg...Hahaha.
division
@Málna: @csak úgy...: @Aki Én: Tudjátok nem is lenne ez rossz, nyilván állami szinten jobban szétoszthatóak a pénzek, csak az ezzel sokunk problémája, hogy nem tudhatjuk, hova kerül az a rengeteg összeg, mert mehet olyan helyekre is, ahol nem is lenne rá szükség. A másik meg az, hogy nagyon sok ember van, akik sosem lennének dolgozni hajlandóak, őket én nem szívesen tartanám el (ahogy most sem szívesen teszem). Sok tényezős ez is, mint minden. Minden jómódú embernek ott a lehetősége, hogy támogasson olyan szervezeteket, embereket, stb., akiket szeretne, és tudja, hogy önhibájukon kívül szorulnak rá.
kereső
Magyarországon ismeretlen fogalom a "társadalmi felelősségvállalás"?? Mert ezek a "gazdagok azért tüntetnek, szivesebben fizetnének magasabb adókat, ha az állam- mert ő van leginkább az ismeretek birtokában, a több adót a tényleges rászorulók segitésére, támogatására - ön/és átképzés, iskoláztatás, szociális munkahelyek, szociális bérlakások, mobilitás segitése ...etc. használnák.
csak úgy....
@Málna: én csak azt mondtam,hogy nálad nagyon szarúl mehet a bolt... :)
division
@kereső: "tényleges rászorulók"
Látod, pont ez az. Kik is ők valójában? A tíz gyereket szülő, dolgozni sosem akaró emberek is bele tartoznak? "Iskoláztatás" Akiket akkor sem tudnál rávenni erre, ha kettészakadnál? Persze, meg kellene próbálni újra és újra, talán többet érhetne, mint egy gázszerelőt finanszírozni.
csak úgy....
@division: lehet,hogy túl fiatal vagy ,-én még emlékszem,hogy a cigányok iskolába és dolgozni jártak ,ok. ott sem volt mindegyik sztahanovista de dolgoztak és tanultak! az,hogy ide alacsonyodtak,az a magyar politikusoknak köszönhetö!
-nem beszélve a lecsúszott, "elcigányosodott",elbutult magyarokról...
Málna
@csak úgy...: Szarul, nem szarúl. És jól megy a bolt. El nem tudom képzelni, miből gondolod, hogy nem megy jól. De gondolom ennek is annyi alapja van, mint minden másnak, amit mondasz. Semmi...
division
@csak úgy...: Nem tudom, 50 elmúltam, fiatal vagyok még akkor? :-) A mai napig vannak dolgos, családszerető cigányok, de tény, valamikor sokkal többen voltak. Sajnos most inkább azt látni túlnyomó többségben, hogy csak legyen pénz, más nem számít. Szemtanúja voltam egy jelenetnek pár napja, amikor egy cigány gyerek pénzt kért egy embertől az utcán, aki nem adott, hanem azt mondta neki, menjél dolgozni. A válasz az volt erre, hogy te rohadt magyar...Sajnos ide jutottunk. Én már sok változásra nem számítok ebben az életben, a gyerekeimnek legyen jó.
csak úgy....
@Málna: neked dukál a hosszú ú! :) megy a bolt...,megyeget? örülök,hogy valamivel dicsekedni is tudsz..,számlát adsz a vendégeknek?
te lassan a kolleganöidel egy népgazdasági tényezö,csak még mindíg ellenörizhetetlen.
kereső
@division: Bele- én úgy gondolom, az államnak kellene ezzel nagy mértékben foglalkozni- életmódtanácsokkal, pártfogói felügyelettel. Nem kell csodálkozni egyébként, a rendszerváltáskor ezeknek a "dolgozni nem akaró embereknek" a szüleit, nagyszüleit bocsájtották el legelőször a nagy privatizációs hajrában- mert ők voltak a fekete vonatos hétvégi hazajárók. Majd a tsz-ek felszámolásával a falusi cigányság nagy része is erre a sorsra jutott. Közel két generáció nől fel úgy, hoggy nem azt látta- apa,anya, nagyi elmegy dolgozni reggel, este meg haza, és nekem mint iskolásnak az volt a feladatom, hogy tanuljak. De valamikor el kellene kezdeni- persze ez a kormány nem fogja.
csak úgy....
@division: akkor emlékezned kéne a rendszerváltás utáni rohamos lecsúszásukra,mikor tömegével kerültek emberek az utcára!
egyszer csináltak egy kisérletet,hogy a lecsúszott fekete szülöktöl elvették a gyerekeiket és fehér szülök nevelték öket ,de ugyan ez fordítva is müködött..
nem a rassz hanem az értelem a fontos! a rasszista szülöknek vannak a leg butább gyermekeik.
VASTAGBŐR
@Pálinkás Pál: valószinű hogy nem ... szerintem már nézegeti a százhalombattai stadiont .. kamucégek meg létenderek után pár csőd / végelszámolásos kisebb vállalatkával majd lepöccinti és a te adódból majd fenntartják .. Jön alapítvány a kurátorral ugyhogy nem mi basszuk el a lét csak átadjuk ... nem 5101 milliárd lessz a hiány látod már a Varga gyerek 83% -okról hablatyol .. államadósságról nem beszélve ... ha a foglalkoztatás nőtt többen fizettek 27% adót meg járulékokat .. .szóval miből a hiány ? Sok lett a focipálya ???
magyar1
@Málna: Az nem lenne okos ötlet ha szétosztogatnák a vagyonukat, itt ezek olyan okos, előrelátó milliárdosok, hogy tudják ahhoz,hogy motiválva legyen az ember a munkára több pénzt kell adni a zsebébe, mert akinek semmije nincs annak nincs mit veszíteni, vagy lázad, vagy öngyilkos lesz, vagy drogos stb Nem erre van szüksége a milliárdosnak sem, hanem aki folyamatosan, motiváltan dolgozik neki.Ha ezt felfognák a sok harácsoló majmok is nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lenne az élet egy országban.
Mi a curva anyját csinál több jachttal? Egyszerre nem ülhet bele mindbe.
magyar1
@Málna: A tyúkot is etetni kell, hogy tojjon.
Aki Én
@Málna: De, értetlenkedés. A szokásos :), mindegy.

,,Miért, ha adóznak, akkor abból minden rászoruló kap?"

Először is nem mondtam, hogy mindenki kap.
Annyit mondtam, hogy jobb megoldás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.