Bűnösnek találtak és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték azt az orosz katonát aki februárban megölt egy egy fegyvertelen civilt – írja a Guardianre hivatkozva a Telex.

Ítélet Ukrajnában az első háborús bűnperben: életfogytiglant kapott a civilt gyilkoló orosz katona

A 21 éves Vagyim Sisimarin orosz őrmester perének tárgyalásán egy kijevi bíróságon 2022. május 18-án. Az orosz katona beismerte, hogy agyonlőtt egy 62 éves, fegyvertelen civil férfit az északkelet-ukrajnai Szumi megyében. Sisimarin az első orosz katona, akit Ukrajnában bíróság elé állítottak háborús bűntett elkövetésének vádjával. MTI/AP/Efrem Lukackij

Ez volt Ukrajnában az első háborús bűnök ügyében folyó per.

A 21 éves Vadim Szisimarin bűnösnek vallotta magát abban, hogy február 28-án megölt egy 62 éves férfit az északkelet-ukrajnai Csupahivka faluban. Szisimarin azt vallotta a bíróságnak, hogy kényszerítették, és őszintén megbánta a tettét.

„Ideges voltam a történések miatt. Nem akartam ölni. (…) Őszintén és őszintén sajnálom. Nem akartam, hogy ez megtörténjen, nem akartam ott lenni, de megtörtént. Még egyszer bocsánatot szeretnék kérni. Bármilyen büntetést elfogadok, amit kiszabnak”

– mondta, amikor a tárgyalás pénteken lezárult.

Címlapkép: MTI/AP/Efrem Lukackij

Forrás: Telex

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Namely
"A 21 éves Vadim Szisimarin bűnösnek vallotta magát abban, hogy február 28-án megölt egy 62 éves férfit az északkelet-ukrajnai Csupahivka faluban. "
Anno Kamenyev, Zinovjev vagy éppen pl Buharin is bevallotta, hogy puccsra készült Sztálin/CCCP/a bolsevik rend ellen.
A koncepciós perek annyira szépek.
:D
jesz
aki a fiatal katonának a parancsot adta, azzal mi van?...hamár parancsra tette, akkor a parancsnoknak is ott a helye a bíróságon
teuton
@Shikari: Analfabeta! Olvass es nezz utana, video van rola! Ezert nem is tudott tagadni csak a kenyszerre hivatkozott! Ha pedig valaha voltal katona, vagy olvasni tudnal, akkor tudhatnad, hogy ilyen parancsot meg lehet tagadni!
justhpeter
A körülményekre tekintettel az életfogytiglant soknak érzem.
teuton
@Shikari: Hogy te mit FELTETELEZEL, az a TE dolgod! En azt feltetelezem rolad, hogy analfabeta hülye vagy. Ugyanis az esetröl van video es több tanu, akik OROSZOK, ök is benne ültek az ukranoktol ELLOPOTT AUTOBAN, köztük az örmester felettese!!! Aki pedig allitolag a lövesre kenyszeritette, az ISMERETLEN es "eltünt"...
teuton
@Shikari: Persze, mostmar nemzetközi jogasz lettel... Adjal be perujitasi keresetet vagy tegyel feljelentest jogsertes miatt Polt Petyanal, hiszen MO-on jogallam van, ugye?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.