Robert Habeck német alkancellár, gazdasági miniszter szerint Németország hajlandó lenne támogatni, hogy az Európai Unió tagországai Magyarország nélkül vezessenek be embargót az orosz kőolajra – írja a Hvg-re hivatkozva a Telex.

Magyarország nélkül is tető alá lehet hozni az olajembargót a német alkancellár szerint

Fotó: Robert Habeck német alkancellár, gazdasági és klímavédelmi miniszter panelbeszélgetésen vesz részt az 51. Világgazdasági Fórumon Davosban 2022. május 23-án, az ötnapos esemény második napján. MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron

Habeck azzal érvelt, hogy a tárgyalásokat, egyeztetéseket az Európai Bizottság vezeti, és ha a testület elnöke azt mondja, hogy Magyarország nélkül lesz embargó, akkor az egy járható út, amelyet ő támogatna. Habeck ezzel már a második német politikus, aki felvetette ezt az opciót.

A héten Katarina Barley, az Európai Parlament alenöke szintén amellett állt ki, hogy a többi 26 tagállamnak most már Magyarország nélkül is olajembargót kellene kezdeményeznie. Barley szerint ez „egyáltalán nem lenne optimális”. Orbánt azonban csak sok pénzzel lehetne rávenni arra, hogy beleegyezzen egy olajembargóba, és ezt a pénzt aztán Orbán urambátyám-rendszerében osztanák szét – mondta az az EP-elnök.

Címlapkép: MTI/EPA/Keystone/Laurent Gillieron

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
egyértelmű Magyarország - elsősorban Orbán - nélkül Európának sokkal egyszerűbb az élete! =))
Qqberci
Akkor legalább még nyilvánvalóbbá válik a kolostormalac mocsoksága...
Csizmás Kond
Mi a lószart szarakodnak annyit, zárják el a saját csapjukat és nincs orosz olaj és kész...minek kell hisztizni hogy de más is zárja el...mint az óvodába...
polgarb
Egyszerű mint a pofon, ki kell b@szni a Magyarokat az EU-ból mint macskát szarni.Oszt jó napot!!
Jozefina
Igaza van Robert Habeck német alkancellárnak. Talán az EU szervezetein belül kéne világossá tenni orbán pusztítását és nem még pénzt kínálgatni neki. Az EU már sok év késésben van orbánnal szemben.
Nyírfa
Amíg a fidesz van kormányon, Magyarországot pályán kívülre kell helyezni.
ómió
Így van, efftársak! Felejtsetek ki bennünket belőle, aztán "embargózzatok" ezerrel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.