Februárban gyilkossági merényletet kíséreltek meg Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen – szúrta ki az Index az Ukrajinszka Pravda híradásában.

Merényletet kíséreltek meg Putyin ellen – részleteket is tudni vél az ukrán hírszerzés vezetője
Fotó: MTI

Az ukrán lapnak Kijlo Budanov, az ukrán védelmi minisztérium fő hírszerzési igazgatóságának vezetője azt mondta, hogy a merényletkísérlet Oroszország februári inváziója után történt. 

A hírszerzési vezető elmondása szerint Vlagyimir Putyint a Fekete-tenger és a Kaszpi-tenger között fekvő kaukázusi régió képviselői támadták meg. Bizonyíték egyelőre nincs a merényletre.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
februári merénylet, ami csak maszatolás volt...aztán 2023-ban akarják szanatóriumba küldeni...Putyin meg csak néz, hogy itt mindenki hülye, csak ő helikopter?
Eladott Ország
@Gyurka80: tegnap, 18:49 ◘ . Putyin nem most lett háborús bűnös, hanem hatalomra kerülésének első pillanatától az volt. Nevezhetjük a saját népe ellen elkövetett tömeggyilkos akciókat őrültségnek, elmebetegségnek, de egy elmebeteget a bíróságok felmentenek, mivel nem tudja belátni tettének következményeit. Putyin viszont ezzel ellentétben nagyon is felfogta, felfogja, hogy mit tesz és ennek milyenek lesznek az emberéletekben várható következményei. De nem érdekli. Ahogyan Sztálint sem érdekelte, hogy hány millió ember hal meg a II. világháborúban. Az emberélet a diktátorok számára nem tényező. Úgy gondolják, hogy több millió ember feláldozása sem túl nagy ár hatalmuk megtartásáért. Persze, ez is az őrület egy formája. De nem betegség, hanem az elvetemült gonoszság, a hatalom mindenek feletti imádata az eredője. Amikor bíróság elé állítanak egy hidegvérű gyilkost, akkor az ítélet meghozatalánál nem tekintik enyhítő körülménynek, hogy "őrült" volt, mert nem volt az. Hiszen pontosan tudta, hogy mit cselekszik és ennek milyen következményei lesznek, éppen úgy ahogyan Putyin sem őrült, elmebeteg a szó hagyományos értelmében, hanem egy fékevesztett tömeggyilkos. És az volt akkor is amikor a magyar miniszterelnök a pincsijének szegődött és Magyarországot Oroszország utolsó csatlósának szerepébe kényszerítette. Egy újabb szégyenfolt a nemzet történelmében, amit soha nem tudunk lemosni magunkról. Mert minden nemzet felelős azért, hogy milyen vezetőt választ saját maga számára.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/275072758_492064689207157_1505804415264701632_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=5lNw8GhC7VMAX9KfDh3&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9BzCuqKMqNMOMCT_qQwt70jl3-n1rPUo-IXO5DnOLpxQ&oe=6292096A
Eladott Ország
@rokker33: Putyin: Seghülye vagyok ahhoz, hogy az országomban jólétet csináljak, úgyhogy inkább háborúzok. Nem tudjátok, dupla ágy van a Lenin Mauzóleumban? Hűtőláda kell majd ha darabokra tépik. Egy esetleges orosz bukás a mi mini zsebdiktátorunknak is nagy bukást jelentene. Teljesen átvette a Putyini módszereket és azt a "normát", amit Putyin képviselt. Ezt emelte fel, mint a jövő erejét, ezzel hitegette a híveit is. Nagyjából minden ország szemében páriává váltunk, és ha bukik Putyin rendszere, egyetlen "példakép" sem marad a térképen - marad Kína. Annak messze vagyunk és túl kicsik is - nagyon nem lehet velük szövetségben a világot megváltani. Mégiscsak a haldokló Nyugat marad, csak oda ő már nem tud visszasorolni. Így függnek össze a külpolitikai tényezők egy kis ország esetében. Valaki szólhatott volna neki jóval korábban is, de hát ugye ő egy zseni, neki senki se mondja meg, mi a tutit...
uploads.disquscdn.com/images/64c076649cf14824ed65e665e909ba6437775492c215461580ef5220d3440227.jpg?w=800&h=548
Egyébként kizárt, hogy egy 70 körüli, birodalmi megalomániával köszködő, a pletykák szerint rákkal és parkinsonnal megvert, a kritikus véleményektől egyre izolálódó, ex-KGB ügynök racionálisan viselkedjen. A Krím annektálással kezdődött az agymenés, azóta csak súlyosbodik. A dagadék mindig szar emberekre tesz. Putyin, Bolsonaro,Trump, keleti nyitás, most azután más lesz a világ. Nehéz lehet egy felcsútszéli üzemi párttitkár szocializációból kulturáltan gondolkozni és viselkedni. Azt hiszem, hogy senki,vagy csak kevesen gondolták, hogy a II.világháború utáni béke ilyen törékeny. Sokan gondolták azt, hogy különböző nemzetközi egyezmények szilárdan biztosítják a békés életet. De most kiderült, hogy nem így van, elég egy-két normálatlan ember aki úgy gondolja, hogy neki kell biztosítani országa nagy hatalmi helyzetét jogosan kezdhet háborút egy olyan ország ellen aki szerinte veszélyezteti országa biztonságát.
Eladott Ország
@TITO: Hogyan vált Tito, a Sztálinnál is sztálinistább politikus az első, a Szovjetuniótól teljesen független kommunista állam vezetőjévé?
vilagterkep.atlatszo.hu/wp-content/uploads/sites/11/2018/06/tito.jpg
Gyurka80
@Eladott Ország: Ennyi hülyeséget hogy tudsz leírni, te beteg vagy!
TITO
@Eladott Ország: A kulcsember: Musztakbashi Ifnet Iko !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.